Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er aloe vera gel?

Aloe vera gel udvindes af aloe vera planten, der i årtusinder har været kendt for sine mange helende egenskaber. Den rene aloe vera gel er den klare gel, som du kan se i midten af et aloe vera blad, hvis du brækker det af planten.

Aloe vera gel er altså et rent naturprodukt, og det kan anvendes til en lang række forskellige formål. Du kan købe det som creme, shampoo og andre former for hudplejeprodukter til udvortes brug og som drikke- og juiceprodukter til indvortes brug.

Aloe vera gel er et sandt multi-produkt, som du kan bruge til mange forskellige formål, og derfor kan det anbefales altid at have en tube med aloe vera gel i huset, for så har du et effektivt middel til afhjælpning af solskoldning, mindre forbrændinger, frostskader, insektstik, hudafskrabninger, små rifter, sprukne hænder, fødder og læber, hudirritation og røde knopper efter barbering og hårfjerning og meget andet.

Aloe vera gel kan også fås som en Aloe Vera drik eller som kosttilskud til en Aloe Vera kur, så du kan udnytte aloe veras mange gavnlige egenskaber indefra.

Bio Aloe Vera gel til solskoldning, svie og kløe
Kløestillende og kølende gel til pleje af solskoldet hud og smårifter
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 99,95 kr
Udsalgspris Fra 99,95 kr Normalpris
Bio Aloe Vera gel til solskoldning, svie og kløe - Kløestillende og kølende gel til pleje af solskoldet hud og smårifter

Hvad er fordelene ved aloe vera gel?

Aloe vera kan i den grad betegnes som den lille plante med de utroligt mange egenskaber. Aloe vera gel kan derfor bruges til et væld af forskellige formål – fra alle former for almindelig hudpleje til behandling af hudlidelser og stabilisering af maveproblemer.

Man har kendt til aloe veras mange fantastiske egenskaber i årtusinder. Allerede i det gamle Grækenland og Egypten brugte man planten til mange forskellige formål, blandt andet til forbrændinger og sårheling. I dag bruger man aloe vera både til udvortes brug i hudplejeprodukter, shampoo osv. og til indvortes brug i form af juice, drikke og kosttilskud.

Hvad kan man bruge aloe vera gel til?

Aloe vera gel virker kølende, lindrende, kløestillende og genopbyggende på huden. Derudover har aloe vera en blødgørende og helende effekt. Alle de mange forskellige egenskaber betyder derfor, at aloe vera gel er ideel til behandling af:

 1. Mindre forbrændinger.
 2. Solskoldninger – og som solbeskyttelse til forebyggende behandling.
 3. Frostskader.
 4. Insektstik.
 5. Hudafskrabninger og smårifter.
 6. Mindre komplicerede sår på hud og slimhinder, såsom sprukne læber, ømme brystvorter efter amning, røde numser hos babyer osv.
 7. Tørre og sprukne hænder og fødder.
 8. Røde knopper og små snitsår efter hårfjerning og barbering.
 9. Strækmærker hos gravide.
 10. Akne.
 11. Eksem, psoriasis og andre hudlidelser.
 12. Skæl og fedtet eller tør hovedbund.

Sådan fremstilles aloe vera gel

Aloe vera gel fremstilles af den klare gel, der er i midten af det grågrønne aloe vera blad. Den gul-grønne saft lige under bladoverfladen virker derimod let afførende og kan irritere huden.

Straks efter høsten af aloe vera planterne bliver bladene vasket, og bladgelen bliver presset ud. Derefter bliver gelen mikrofiltreret og højpasteuriseret for at dræbe eventuelle mikroorganismer. På den måde bevares de mange gode egenskaber, og man undgår at skulle tilsætte konserveringsmidler.

Den videre forarbejdning af aloe vera gelen til færdige hudplejeprodukter eller drikkeprodukter foregår under lige så strenge og kontrollerede hygiejniske forhold som høsten. Og der foretages løbende laboratorieanalyser af såvel råvarer som de færdige produkter.

Der findes mere end 300 forskellige arter af aloe vera planten, men det er langtfra alle arter, der har de helende egenskaber. Aloe vera planten er ret nøjsom, men den tåler ikke frost. Den vokser derfor kun i de subtropiske og tropiske egne af verden.


Aloe vera gel til ansigtet

Aloe vera gel er kendt for at have en blødgørende og fugtgivende effekt på huden. Derudover virker aloe vera gel også genopbyggende, og så er aloe vera faktisk kendt for også at hæmme hudens ældning.

Alle kan derfor have gavn af at bruge produkter med indhold af aloe vera gel til den daglige vask og afrensning af huden. Og til den daglige hudpleje kan du få både dag- og natcremer og øjencremer med aloe vera. Mennesker med problemhud som akne og fedtet hud eller eksem, psoriasis og andre hudlidelser kan også med fordel bruge produkter med aloe vera gel til ansigtet.


Aloe vera gel til håret

Har du problemer med skæl, irriteret hovedbund, fedtet hår eller tørt hår, er det værd at prøve hårshampoo og balsam med indhold af aloe vera gel. Aloe vera er kendt for at være plejende og fugtgivende. Samtidig er hårprodukter med aloe vera gel milde og skånsomme, så alle i familien kan bruge dem.

Hårprodukter med aloe vera gel hjælper med at stabilisere huden i hovedbunden. Da aloe vera også virker kløestillende, har en desinficerende og antibakteriel virkning og desuden virker effektivt mod svampe- og virusinfektioner, virker produkterne ikke bare effektivt ved skæl, men også ved eksem, psoriasis og andre hudlidelser.

Udover at fugte og pleje hår og hovedbund får du også den bonuseffekt med aloe vera gel, at det gør håret mere skinnende og blankt.


Aloe vera gel til huden

Aloe vera gel er først og fremmest kendt som et naturmiddel, der kan bruges til mange forskellige former for hudpleje – lige fra den daglige ansigtspleje til behandling af diverse hudlidelser. Du kan bruge renseprodukter, vaskeprodukter og cremer med indhold af aloe vera gel til den daglige pleje af din ansigtshud og krop.

Men du kan også bruge cremer og produkter med aloe vera gel ved særlige behov. Det kan være for at undgå røde knopper og ubehag efter barbering og hårfjerning. Og det kan være som et hurtigt og effektivt middel i det daglige ved rifter og hudafskrabninger, mindre forbrændinger, solskoldning, sprukne hænder og fødder og meget andet, der kræver hurtig lindring, køling og genopbygning af huden.

Bio Aloe Vera gel til solskoldning, svie og kløe
Kløestillende og kølende gel til pleje af solskoldet hud og smårifter
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 99,95 kr
Udsalgspris Fra 99,95 kr Normalpris
Bio Aloe Vera gel til solskoldning, svie og kløe - Kløestillende og kølende gel til pleje af solskoldet hud og smårifter

Aloe vera gel som drikkeprodukt

Aloe vera har en lang række fantastiske egenskaber. Dem kan du ikke bare udnytte gennem cremer og produkter til huden, du kan også få gavn af dem gennem aloe vera gel drikkeprodukter.

Aloe vera gel drikkeprodukter er aloe vera i flydende, koncentreret form. Med blot et par spiseskefulde om dagen, har du fået dækket dit daglige behov. Du kan drikke det rent eller for eksempel blande det i din smoothie eller juice, hvis du foretrækker det.

Med aloe vera gel drikkeprodukter kan du styrke og bringe balance i din mave og resten af kroppen. Aloe vera gel kan blandt andet bidrage til at styrke dit immunforsvar, lindre halsbrand og sure opstød, bringe syre-/basebalancen i kroppen i orden, normalisere balancen i maven og forebygge såvel forstoppelse som løs mave, mindske oppustet mave, sikre et mere stabilt blodsukkerniveau og rense din krop for affaldsstoffer og giftstoffer, der har hobet sig op.

Har du problemer med dårlig ånde, ømme gummer, irriteret tandkød, paradentose, blister i munden eller ondt i halsen, kan du bruge aloe vera gel drikkeprodukterne som mundskyl.


Hvor kan man købe aloe vera gel?

Du kan købe aloe vera gel til huden, håret eller indvortes brug i Matas, i helsekostbutikker, på apoteket og i netbutikker. Nogle af produkterne, særligt drikkeprodukterne, kan du også finde i enkelte supermarkeder.

Alle aloe vera produkter indeholder ikke den samme mængde aloe vera, så kig dig godt for, når du køber dine produkter.

Du kan selvfølgelig også vælge at lave din egen aloe vera gel, men det tager tid og kræver viden om fremstillingsprocessen. Og så kræver det en enorm mængde aloe vera planter for at opnå bare en lille mængde aloe vera gel. De fleste foretrækker derfor at købe deres aloe vera gel færdigfremstillet.

Aloe vera gel kan bruges af hele familien og alle i alle aldre. Det er derfor en god idé altid at have en tube liggende i førstehjælpskassen, i køkkenet og i kufferten – klar til behandling af forskellige smårifter, solskoldninger, forbrændinger, tør og sprukken hud og meget andet.

Bio Aloe Vera gel til solskoldning, svie og kløe
Kløestillende og kølende gel til pleje af solskoldet hud og smårifter
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 99,95 kr
Udsalgspris Fra 99,95 kr Normalpris
Bio Aloe Vera gel til solskoldning, svie og kløe - Kløestillende og kølende gel til pleje af solskoldet hud og smårifter

FAQ om aloe vera gel


Hjælper aloe vera gel mod akne?

Aloe vera gel er et effektivt middel mod akne, bumser og fedtet hud, fordi aloe vera har en anti-bakteriel virkning. Samtidig er det et mildt produkt, der virker beroligende og plejende på huden. Har du problemer med akne, kan du have gavn af aloe vera gel, både udvortes på huden og som kosttilskud, der virker indefra.


Hvor kan jeg købe aloe vera gel?

Du kan købe de mange forskellige produkter med indhold af aloe vera gel der, hvor du normalt køber dine hudpleje- og helseprodukter. Det vil sige i Matas, i helsekostbutikker og på apoteket. Ofte vil du også kunne finde nogle af produkterne i supermarkedet.


Hvordan opbevarer jeg aloe vera gel?

De mange forskellige hudplejeprodukter med aloe vera gel skal blot opbevares ved stuetemperatur. Drikkeprodukter med indhold af aloe vera gel kan også opbevares ved stuetemperatur, men bør dog opbevares i køleskab efter åbning. De fleste foretrækker også at drikke deres aloe vera gel kold.


Hvad kan man bruge aloe vera gel til?

Aloe vera gel kan bruges til mange forskellige formål. Aloe vera har en gavnlig virkning på hud og hår og kan også bruges indvortes; det vil sige blandt andet til solskoldninger, lette forbrændinger, insektstik, hudafskrabninger, små rifter, tørre og sprukne hænder og fødder og ved hudirritation efter barbering og hårfjerning. Derudover har aloe vera gel en gavnlig virkning på mave- og tarmsystemet.


Hvad er aloe vera gel?

Aloe vera gel er den klare gel, som du finder i bladene på en aloe vera plante. Gelen bruges i en lang række produkter til hud, hår og til indvortes brug. Aloe vera gel virker lindrende, kølende, kløestillende, helende og desinficerende. Derudover styrker og genopbygger det kroppen.


Er aloe vera gel godt for håret?

Aloe vera er kendt for sine helende, desinficerende og kløestillende egenskaber og for at virke effektivt mod svampeinfektioner, og derfor er det et effektivt middel mod skæl, kløende hovedbund, tør hovedbund og fedtet hovedbund. Aloe vera gel hjælper med at stabilisere hovedbunden.


Hvorfor skal man drikke aloe vera gel?

Aloe vera drik indeholder en lang række vitaminer, mineraler, aminosyrer og antioxidanter, der styrker kroppen. Derudover virker aloe vera drikke udrensende og stabiliserende på maven og tarmsystemet. Det styrker dit immunforsvar, stabiliserer blodsukkerniveauet og virker mod halsbrand og sure opstød.


Kan jeg selv lave aloe vera gel?

Du kan selv lave din egen aloe vera gel, men det er en langvarig proces, og du skal bruge virkelig mange aloe vera planter for blot at få en lille mængde aloe vera gel. De fleste foretrækker derfor at købe deres aloe vera gel som færdigfremstillet produkt.

Bio Aloe Vera gel til solskoldning, svie og kløe
Kløestillende og kølende gel til pleje af solskoldet hud og smårifter
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 99,95 kr
Udsalgspris Fra 99,95 kr Normalpris
Bio Aloe Vera gel til solskoldning, svie og kløe - Kløestillende og kølende gel til pleje af solskoldet hud og smårifter