Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvorfor opstår røde knopper ved barbering?

Røde knopper, barberingsknopper, indgroede hår. Kært barn har mange navne. I dette tilfælde er barnet dog knap så kært. For de røde knopper skæmmer billedet af en ellers fin og velplejet hud.

De små røde knopper er et forstadie til skægpest, og de kommer fordi porer og hårsække åbnes og bliver inficeret af en bakterie. Bakterien, som trænger ind i hårsækken, kaldes gule stafylokokker – og den er altså grunden til, at du efter barbering kan opleve røde knopper på overfladen af din hud.

De røde knopper advarer dig om, at din hud trænger til behandling og forebyggelse forud for næste barbering.

Video: Slip for røde knopper ved barbering

Sæt til at modvirke røde knopper efter barbering
2 produkter mod indgroede hår og skægpest
+15.000 anmeldelser
Normalpris 179,95 kr
Udsalgspris 179,95 kr Normalpris 199,95 kr
Sæt til at modvirke røde knopper efter barbering - 2 produkter mod indgroede hår og skægpest

Hvor opstår røde barberknopper – og hvordan føles de?

De små bumselignende tilstande kan optræde over alt på kroppen, efter du har barberet dig. Det gælder både armhuler, ben, bikinilinje og ansigt. Alle steder, hvor der er hårsække. For mænd er det typisk ansigt og hals, der angribes af hudirritationen, mens kvinder ofte oplever det på ben og ved intimbarbering.

Opstår de røde knopper, er det vigtigt, at du giver både hud og hårsække ro til at hele, mens hårene langsomt vokser ud igen. De røde barberingsknopper er ofte ledsaget af kløe, der kan videreudvikle sig til et rødt udslæt. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at give huden ro og behandling. Gør du ikke det, risikerer du at forværre tilstanden, der i værste fald kan udvikle sig til bylder eller blærer – begge dele kan opstå på indersiden og ydersiden af huden og er meget smertefuldt.Kom de røde knopper efter barbering til livs

Den allerbedste måde at komme de irriterende og skæmmende røde knopper til livs er ganske enkelt at forebygge og forberede huden bedst muligt inden barbering. Med den rigtige og skånsomme barbering af huden slipper du for at ligne et rødt bombekrater efterfølgende.

For alle barberinger gælder det, at huden skal blødgøres med varmt vand, inden du går i gang med barberingen. På den måde åbnes dine porer, så din hud er klar til en tæt barbering. Det modsatte er tilfældet, hvis du barberer dig efter at have påført din hud koldt vand.

Barbering og forebyggelse af røde barberingsknopper i ansigtet for mænd:

De fleste mænd barberer sig jævnligt i ansigtet for at se velplejet og velsoigneret ud. Men det er altafgørende for en succesfuld barbering uden røde knopper, at du giver din hud den rigtige pleje både inden, under og efter, at du sætter skraberen mod dine skægstubbe. Det giver de bedste betingelser for en skarp og vellykket barbering – helt fri for røde knopper.

Brug eksempelvis en to-trins behandling i kampen mod de røde knopper efter barbering i ansigtet. Pakken indeholder nemlig tre forskellige produkter, der sætter ind i forskellige dele af barberingsprocessen, så du undgår de bakterier, der forårsager skægpest.

1. Du starter ud med at anvende Australian Bodycare Face Wash på hals og kinder sammen med varmt vand. Denne ansigtsvask forbereder din hud til barbering ved at rense den for bakterier og gøre den blød. Tør hud er en af de værste syndere, når det gælder barberknopper. Det kan også være en fordel at exfoliere din hud med en face mask, inden du anvender den blødgørende ansigtsvask. Det løfter nemlig håret fra huden, og gør det lettere at barbere tæt.

2. Når huden er vasket grundigt igennem, lader du den være en smule fugtet, inden du påfører Shave Gel. Den barbergel lader du sidde i et minut, så den får lov til at trænge helt ind i huden. Barbergelen er gennemsigtig, så det er nemt for dig at se, hvor du fører skraberen i ansigtet. Du kan nu barbere dig forsigtigt og skånsomt med hårenes retning.

3. Efter sidste strøg med barberbladet skal du sørge for at vaske alle rester af produktet grundigt af med varmt vand. Herefter påfører du After Shave. Huden er ofte en smule irriteret efter barbering, men med den rette pleje får du den beroliget og kølet ned.

  Alle produkter i denne komplette pakke til behandling af røde barberknopper indeholder den naturlige ingrediens Tea Tree Oil. De nærende egenskaber herfra lægger et beskyttende lag på din hud, samtidig med at den effektivt modvirker de bakterier, der er skyld i at dine porer og hårsække omdannes til røde knopper.

  Sæt til at modvirke røde knopper efter barbering
  2 produkter mod indgroede hår og skægpest
  +15.000 anmeldelser
  Normalpris 179,95 kr
  Udsalgspris 179,95 kr Normalpris 199,95 kr
  Sæt til at modvirke røde knopper efter barbering - 2 produkter mod indgroede hår og skægpest

  Barbering og forebyggelse af røde knopper efter barbering for kvinder:

  Mange kvinder fjerner jævnligt uønsket hår på kroppen for at fremstå feminin og attraktiv. Men den følelse forstyrres nemt, når de røde barberknopper pibler frem på ben og i bikinilinje. Og det var jo ikke meningen, når du nu lige havde gjort dig klar til en skøn dag på stranden, vel? Det er et problem, du ikke er alene om. Men heldigvis er der hjælp at hente, hvis du giver din hud den rigtige behandling før, under og efter din kropsbarbering.

  Ved intimbarbering er det vigtigt at gå forsigtigt til værks, da du har med et meget sart område at gøre. I din proces kan du bruge Australian Bodycares pakke til intimbarbering som supplement til at undgå de skæmmende barberknopper og den irriterede hud. Med de effektive produkter i hånden kan du følge disse trin i kampen mod røde knopper.

  1. Sørg for altid at intimbarbere dig under bruseren, og varm huden godt op med varmt vand, inden du begynder at barbere dig. Det blødgør både hud og hår. Vask området, som du ønsker at barbere, med Intim Wash. Den modvirker de bakterier, der senere kan inficere dine hårsække og give dig røde knopper.

  Hør mere om Intim Wash i denne video

  Du kan læse mere om Intim Wash her.

  2. Trim hårene med en saks eller trimmer, inden du barberer dig, hvis hårene er meget lange. Det gør det lettere at få en glat og ensartet barbering.

  3. Påfør en olie eller barbergel baseret på naturlige ingredienser i det sarte område. Brug rigeligt, og lad det virke et øjeblik.

  4. Brug et skarpt og rent barberblad, og sørg altid for at barbere i samme retning, så du ikke forvirrer og irriterer huden ved at barbere i forskellige retninger. Mellem hvert tag skylder du bladet i koldt vand.

  5. Skyl alle rester af skum eller olie af, så de ikke sidder tilbage og irriterer huden.

  6. Afslut din barbering med at smøre intimpakkens Intim Balm forsigtigt på huden for at tilføre den fugt og næring.

  Samme procedure gælder for en smuk og glat barbering af dine ben. Her kan du bruge et barbersæt til ben. Det modvirker mildt og effektivt de bakterier, som du let kommer til at skubbe rundt på huden og ned i hårsækkene, hvis ikke du sørger for at give huden den rigtige pleje, når du barberer dig.

  Intimbarberingspakke mod røde barberknopper
  3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår
  +15.000 anmeldelser
  Normalpris 299,95 kr
  Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 324,95 kr
  Intimbarberingspakke mod røde barberknopper - 3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår

  Behandling af røde knopper, når skaden er sket

  Den vigtigste og mest effektive behandling af røde barberknopper og indgroede hår er altså at sørge for at lægge den bedst mulige base for barberingen. Og det kræver pleje både inden, under og efter barberingen. Men hvis skaden allerede er sket, er det afgørende, at du behandler din hud med omhu. De små røde knopper er en slags små sår, og derfor skal de have tid til at hele.

  Helingsprocessen varer typisk 3-4 dage. Og i den periode må du ikke barbere ovenpå – det gør blot ondt værre. Hold huden godt fugtet med en intim balm eller after shave som er effektiv og som ikke irritere huden endnu mere.

  Sørg også for, at hverken trusser eller bukser strammer, hvis du har røde knopper på ben eller i intimområdet. Det vil øge den allerede eksisterende irritation i huden, mens bomuldstrusser og løse bukser vil give huden plads til at ånde og hele op.


  Relevante produkter

  Sæt til at modvirke røde knopper efter barbering
  2 produkter mod indgroede hår og skægpest
  +15.000 anmeldelser
  Normalpris 179,95 kr
  Udsalgspris 179,95 kr Normalpris 199,95 kr
  Sæt til at modvirke røde knopper efter barbering - 2 produkter mod indgroede hår og skægpest
  Intimbarberingspakke mod røde barberknopper
  3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår
  +15.000 anmeldelser
  Normalpris 299,95 kr
  Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 324,95 kr
  Intimbarberingspakke mod røde barberknopper - 3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår