Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Stop knopperne

De røde barberknopper kan opstå overalt på huden, hvor du barberer eller fjerner hår. Men det er særligt et problem i intimområdet, der både er sart og ekstra udsat for bakterier. Hvis du får røde knopper, for eksempel efter barbering af din bikinilinje, er det vigtigt, at du gør noget for, at tilstanden ikke forværres.

Hop med Trine i bad og se hvad hun siger til intimserien fra Australian BodyCare

Intimbarberingspakke mod røde barberknopper
3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 324,95 kr
Intimbarberingspakke mod røde barberknopper - 3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår

Rens huden for bakterier

Første step i en intimbarbering er, at du renser huden godt af for bakterier, så de ikke bliver skubbet ind i de åbne hårsække under barberingen. Gå derfor under en varm bruser og vask dig grundigt med for eksempel Intim Wash fra Australian Bodycare. Når du står under det varme vand, får du ikke kun vasket huden fri for bakterier med sæbe. Du får også blødgjort både hår og hud, så barberingen bliver lettere.

Hvis dine hår i intimområdet er lange, er det en god idé, hvis du tager den værste længde med en trimmer eller en almindelig saks, før du barberer. Så bliver barberingen, af blandt andet din bikinilinje, nemmere, fordi du undgår, at de lange hår sætter sig fast i barberbladet.

Intimsæbe til brug inden barbering
Modvirker røde knopper, skægpest og indgroede hår efter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 104,95 kr
Udsalgspris Fra 104,95 kr Normalpris
Intimsæbe til brug inden barbering - Modvirker røde knopper, skægpest og indgroede hår efter intimbarbering

Godt lys og skarp skraber

Når du skal i gang med selve barberingen af bikinilinjen, er det vigtigt, at du har et godt lys, så du kan se, hvad du laver og ikke kommer til at skære dig selv. Det er vigtigt, at du sørger for at intimbarbere dig med en skarp skraber. Bruger du en sløv skraber, kan det give dig en ridset og irriteret hud.


produkter ved intimbarbering

En god barbergel

Inden barberingen af bikinilinjen, skal du påføre en gel eller skum. Det kunne for eksempel være Intim Shave, der er en gennemsigtig barbergel, som tillader dig at få fuld kontrol over din intimbarbering.

Du skal smøre gelen ud i et tyndt lag på det intimområde, du vil barbere, og lad den trænge ind og virke på huden i cirka et minut. Intimgelen får barberbladet til at glide lettere på huden, så du får en behagelig og tæt barbering.

Intim barbergel mod røde knopper
Barbergel til intimbarbering modvirker indgroede hår
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 99,95 kr
Udsalgspris Fra 99,95 kr Normalpris
Intim barbergel mod røde knopper - Barbergel til intimbarbering modvirker indgroede hår

Den rigtige retning

Barbér altid dit intimområde i samme retning som dine hår. Selvom shave-gelen lægger et beskyttende lag på din hud, vil en skraber mod hårenes groretning rive og være enormt hård mod huden. Derfor er du allermest skånsom mod din hud, hvis du barberer i den retning, hårene gror. Under barberingen strammer du huden i området ganske let ud.

Når du har fjernet alle hårene og opnået et glat resultat, skyller du grundigt huden fri for hår og produktrester. Du kan evt. lægge et nyt lag gel og tage en tur mere med skraberen, hvis du ikke har fået alle hår med i første omgang.


Køler og beroliger huden

Som afslutning på din barbering af bikinilinjen skal du også give din hud den nødvendige pleje. Brug derfor et produkt som Intim Balm fra Australian Bodycare for at give din hud optimal behandling, når du er færdig med at barbere dig. Balmen beroliger og køler huden samtidig med, at den giver masser af fugt til den tørre nybarberede hud.

Ligesom Intim Wash og Intim Shave indeholder Intim Balm Tea Tree Oil, som især er kendt for sine effektive egenskaber i kampen mod bakterier. Og derfor er produkterne særligt velegnet til en glat intimbarbering fri for røde knopper, indgroede hår og irriterende kløe.


virker mod røde knopper intimbarbering

Luft til huden

Efter barbering i det sarte intimområde kan din hud være en smule irriteret, og derfor er det en god idé at undgå stramme bukser, trusser og boxershorts lige efter barberingen. Huden har brug for luft og hvile, og det giver du den bedst med løstsiddende stof.

Intimprodukterne fra Australian Bodycare er pH-regulerede til intim brug og dermatologisk testede, og produkterne er hudvenlige – også for folk med sensitiv hud.


Cremer fjerner hår

Epilering med hårfjerningscreme er en billig og nem måde at få en hårfri bikinilinje på. En ekstra fordel ved epilering, i forhold til barbering, er, at der ikke er nogen risiko for, at du skærer dig. Ulempen kan være, at mange hårfjerningscremer lugter kemisk og kan irritere huden en smule. Desuden efterlader nogle billigere produkter hår, så det færdige resultatet ikke bliver tilfredsstillende.


Voks er effektivt

Voksbehandling er en effektiv måde at få en pæn bikinilinje på, og det behøver ikke at være dyrt, især ikke hvis du gør det selv. Men det kan være en god ide, hvis du får første voksbehandling udført professionelt. Så har du en bedre forudsætning for at udføre den på dig selv.

Behandlingen er ikke smertefri, og der kan opstå røde knopper, som dog hurtig forsvinder igen. Her er det også en god ide at bruge Intim Balm fra Australian Bodycare, der beroliger og køler huden efter en voksbehandling.

Intim Balm aftershave mod barberknopper
Aftershave mod røde knopper og indgroede hår efter intimbarbering
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 119,95 kr
Udsalgspris Fra 119,95 kr Normalpris
Intim Balm aftershave mod barberknopper - Aftershave mod røde knopper og indgroede hår efter intimbarbering

Den brasilianske metode

Ved en brasiliansk voksbehandling bliver alt hår i området fjernet, og du får den ultimative bikinilinje, der holder i lang tid. Du får det mest optimale resultat med brasiliansk voks, hvis den bliver udført af en professionel. Hos de fleste kosmetologer og skønhedsklinikker ligger brasiliansk voks i det høje prisleje.

Desuden er den ofte mindst ligeså smertefuld som andre voksbehandlinger. Det kan også være grænseoverskridende at lade en fremmed røre ved de mest intime dele på kroppen.


Laser mod hår

Laserbehandling kan anvendes til permanent hårfjerning i din bikinilinje. Behandlingen er dyr, og den kræver, at du møder op til flere behandlinger. Desuden kan det være smertefuldt, og der er en risiko for ardannelse.

Intimbarberingspakke mod røde barberknopper
3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 324,95 kr
Intimbarberingspakke mod røde barberknopper - 3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår