Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er voksbehandling?

Voksbehandling er en semi-permanent hårfjerningsmetode, hvor varm eller kold voks påføres huden i retning af hårvæksten og derefter hurtigt trækkes af i den modsatte retning. Dette fjerner håret fra roden, hvilket giver en glat hud i længere tid sammenlignet med andre hårfjerningsmetoder som barbering. Formålet med voksbehandling er at fjerne uønsket hår fra forskellige dele af kroppen, reducere hårvækst over tid og give en glat og velplejet hud.

Forskellige typer voksbehandlinger

Der er flere typer voksbehandlinger, der varierer baseret på det område af kroppen, der behandles, og den specifikke teknik, der anvendes. Her er nogle af de mest populære typer:

 • Brasiliansk voks: Dette er en intim voksbehandling, hvor alt hår fra det intime område fjernes, inklusive hår fra skamlæberne og bagdelen. Nogle vælger at efterlade en lille stribe eller trekant foran.
 • Bikini voks: Dette fokuserer på at fjerne hår fra siderne af bikinilinjen, så huden ser glat ud, når man bærer badetøj.
 • Fuld kropsvoks: Som navnet antyder, involverer denne behandling fjernelse af hår fra hele kroppen, inklusive arme, ben, ryg, mave og ansigt.
 • Ansigtsvoks: Dette er specifikt til at fjerne uønsket hår fra ansigtet, såsom overlæbe, kinder og bryn.
 • Underarm voks: Fjerner hår fra underarmene for en glat finish.
 • Ben voks: Dette kan være enten halvt ben (fra anklen til knæet) eller fuldt ben (fra anklen til låret).

  Uanset hvilken type voksbehandling du vælger, er det vigtigt at gå til en erfaren og veluddannet estetiker for at sikre en sikker og effektiv behandling.


  Hvordan forbereder man huden før voksning?

  For at opnå de bedste resultater og minimere risikoen for bivirkninger er det vigtigt at forberede huden korrekt før voksning. Her er nogle trin, du kan følge:

  1) Rens huden: Start med at rense det område, der skal vokses, for at fjerne snavs, olie og makeup. Dette sikrer, at voksen klæber ordentligt til hårene.

  2) Eksfolier: Eksfoliering hjælper med at fjerne døde hudceller, hvilket kan forhindre indgroede hår og sikre en mere jævn voksning. Det er bedst at eksfoliere huden 24-48 timer før voksbehandlingen.

  3) Undgå solbadning: Hvis du planlægger at få vokset et område, der normalt er udsat for solen, skal du undgå direkte sollys i mindst 24 timer før behandlingen. Solbrændt hud kan være mere følsom og udsat for irritation.

  4) Lad håret vokse: Håret skal være mindst ¼ til ½ tomme langt for at voksning skal være effektivt. Dette betyder normalt, at du skal lade håret vokse i 2-3 uger før behandlingen.

  Brazilian Wax pakke
  3 produkter til voksbehandling i intimområdet og bikinilinje
  +15.000 anmeldelser
  Normalpris 499,95 kr
  Udsalgspris 499,95 kr Normalpris 619,95 kr
  Brazilian Wax pakke - 3 produkter til voksbehandling i intimområdet og bikinilinje

  Vigtigheden af ren og eksfolieret hud

  En ren og eksfolieret hud sikrer, at voksen klæber ordentligt til hårene og ikke til huden, hvilket kan forårsage unødig smerte og irritation. Desuden reducerer eksfoliering risikoen for indgroede hår efter voksning, da det hjælper med at holde hårsækkene klare og fri for blokeringer.

  Anbefalinger til produkter, der kan bruges før voksning

  1) Milde rensemidler: Brug en mild rensegel eller sæbe til at rense huden og forberede den til voksning.

  2) Eksfolierende scrubs: Vælg en blid eksfolierende scrub, der er specielt designet til det område, du planlægger at vokse. For eksempel, hvis du forbereder dig til en brasiliansk voks, skal du vælge en scrub, der er formuleret til intim hudpleje.

  3) Eksfolierende handsker eller børster: Disse kan bruges sammen med din almindelige brusergel for at give en dybdegående eksfoliering.

  4) Fugtighedscreme: Efter eksfoliering er det vigtigt at fugte huden for at holde den blød og smidig. Vælg en let fugtighedscreme, der ikke tilstopper porerne.


   Trin-for-trin guide til selve voksbehandlingen

   1) Forberedelse af huden: Start med at rense og desinficere det område, der skal vokses, for at fjerne snavs og bakterier.

   2) Påføring af voks: Vælg den rette type voks (varm eller kold) baseret på området og din præference. Påfør et tyndt lag voks i retning af hårvæksten ved hjælp af en spatel eller applikator.

   3) Placering af voksstrimler: Hvis du bruger en type voks, der kræver strimler, skal du placere en voksstrimmel over det voksede område og trykke den ned godt.

   4) Fjernelse af voks: Hold huden stram med den ene hånd og træk hurtigt voksstrimlen af i den modsatte retning af hårvæksten med den anden hånd. Dette skal gøres hurtigt for at minimere smerte.

   5) Rensning af huden: Efter voksning, fjern eventuelle voksrester med en post-voks olie eller lotion.

   6) Beroligelse af huden: Påfør en beroligende lotion eller gel, som Australian Bodycares After Wax Lotion, for at reducere rødme og irritation.

    Brazilian Wax pakke
    3 produkter til voksbehandling i intimområdet og bikinilinje
    +15.000 anmeldelser
    Normalpris 499,95 kr
    Udsalgspris 499,95 kr Normalpris 619,95 kr
    Brazilian Wax pakke - 3 produkter til voksbehandling i intimområdet og bikinilinje

    Tips til at minimere smerte og ubehag

    1) Tag en smertestillende: Overvej at tage en mild smertestillende, som paracetamol, 30 minutter før din voksbehandling for at reducere smerte.

    2) Undgå koffein: Koffein kan gøre huden mere følsom, så prøv at undgå det et par timer før voksning.

    3) Voks efter din menstruationscyklus: Huden kan være mere følsom lige før og under din menstruation, så planlæg din voksbehandling et par dage efter din cyklus.

    4) Brug en bedøvende creme: Det er muligt at købe cremer, der kan hjælpe med at bedøve huden lidt før voksning, men vær opmærksom på den ikke må bruges på større områder.

     Sikkerhedsforanstaltninger og hygiejnepraksis under voksning

     1) Brug altid frisk voks: Genbrug aldrig voks, da dette kan sprede bakterier.

     2) Undgå voksning på irriteret eller beskadiget hud: Dette inkluderer solskoldning, skrammer, eller områder med aktiv akne.

     3) Test voksens temperatur: Før du påfører varm voks på huden, skal du altid teste dens temperatur på et lille område for at undgå forbrændinger.

     4) Brug engangsredskaber: Hvis du vokser hjemme, skal du sørge for at bruge engangsredskaber eller rengøre dem grundigt før og efter brug.

     5) Sørg for god ventilation: Hvis du bruger en varm voksvarmer, skal du sørge for god ventilation i rummet for at undgå indånding af dampe.


      Vigtigheden af at pleje huden efter voksning

      Efter en voksbehandling kan huden ofte føle sig følsom og irriteret. Derfor er det vigtigt at tage sig af huden for at forhindre komplikationer som indgroede hår, rødme og kløe. Korrekt efterbehandling kan også forlænge de glatte resultater af voksbehandlingen og sikre, at huden forbliver sund og hydreret.

      Efterbehandling med After Wax Lotion

      Australian Bodycare er kendt for sine produkter, der indeholder tea tree olie, en naturlig antiseptisk ingrediens, der hjælper med at berolige og beskytte huden. Vores After Wax Lotion er specielt designet til at give øjeblikkelig lindring efter voksbehandling.

      Hvordan det hjælper med at berolige huden

      After Wax Lotion indeholder ingredienser, der arbejder sammen for at berolige huden, reducere rødme og forhindre irritation. Tea tree olie i lotionen har antiseptiske egenskaber, der hjælper med at beskytte huden mod bakterier og infektioner.

      Fordele ved at bruge lotionen

      • Beroligende egenskaber: Hjælper med at reducere rødme og irritation efter voksning.
      • Antiseptiske fordele: Beskytter huden mod bakterier og fremmer heling.
      • Fugtgivende: Holder huden hydreret og forhindrer tørhed og afskalning.
      • Forebyggelse af indgroede hår: Ved regelmæssig brug kan lotionen hjælpe med at forhindre indgroede hår ved at holde hårsækkene klare.

      Brazilian Wax pakke
      3 produkter til voksbehandling i intimområdet og bikinilinje
      +15.000 anmeldelser
      Normalpris 499,95 kr
      Udsalgspris 499,95 kr Normalpris 619,95 kr
      Brazilian Wax pakke - 3 produkter til voksbehandling i intimområdet og bikinilinje

      Hvornår skal man bruge After Wax Lotion?

      For de bedste resultater skal du anvende After Wax Lotion umiddelbart efter voksbehandlingen. Påfør en generøs mængde lotion på det voksede område og massér blidt ind i huden. Brug lotionen dagligt for at holde huden hydreret og for at forhindre indgroede hår.


      Afslutning

      Voksbehandling er en effektiv metode til at opnå en glat og hårfri hud, men som med enhver skønhedsprocedure, er korrekt forberedelse og efterbehandling afgørende for at opnå de bedste resultater. Ved at følge de anbefalede trin og råd kan du sikre, at din hud forbliver sund, hydreret og fri for irritationer efter voksning.

      Efterbehandling er især vigtig for at forhindre indgroede hår og reducere rødme og kløe. Australian Bodycares After Wax Lotion er et fremragende valg for dem, der søger en effektiv løsning til efterbehandling. Med sine beroligende og antiseptiske egenskaber hjælper denne lotion med at beskytte og pleje huden, samtidig med at den forlænger de glatte resultater af voksbehandlingen.

      Brazilian Wax pakke
      3 produkter til voksbehandling i intimområdet og bikinilinje
      +15.000 anmeldelser
      Normalpris 499,95 kr
      Udsalgspris 499,95 kr Normalpris 619,95 kr
      Brazilian Wax pakke - 3 produkter til voksbehandling i intimområdet og bikinilinje

      FAQ


      Kan jeg tage et bad umiddelbart efter voksning?

      Det anbefales generelt at vente mindst 24 timer før du tager et varmt bad efter voksning. Dette skyldes, at porerne er åbne efter behandlingen, og varmt vand kan forårsage yderligere irritation. Dog kan du tage et køligt til lunkent brusebad, men undgå at skrubbe det voksede område.


      Hvor ofte bør jeg få voksbehandling?

      Hyppigheden af voksbehandlinger varierer fra person til person, afhængigt af hårvækstens hastighed og tykkelse. Generelt anbefales det at få voksbehandling hver 3.-6. uge for at opnå de bedste resultater.


      Er der nogen hudtyper, der ikke bør få voksbehandling?

      Personer med meget følsom hud, dem, der tager visse medicin, eller dem, der har bestemte hudtilstande som rosacea, psoriasis eller eksem, bør konsultere en dermatolog eller hudplejespecialist før voksning. Det er også vigtigt at undgå voksning på områder med solskoldning, sår, skrammer eller aktiv akne.


      Hvordan adskiller Australian Bodycares After Wax Lotion sig fra andre produkter på markedet?

      Australian Bodycares After Wax Lotion er unik, da den indeholder tea tree olie, en naturlig antiseptisk ingrediens, der hjælper med at berolige og beskytte huden efter voksning. Denne ingrediens hjælper med at reducere rødme, irritation og beskytter mod bakterier. Derudover er lotionen formuleret til at give intens hydrering, hvilket hjælper med at forhindre tørhed og afskalning efter voksning.


      Hvor længe holder en voksbehandling?

      Varigheden af en voksbehandling varierer fra person til person, men generelt kan man forvente, at resultaterne varer mellem 3-6 uger. Da voksning fjerner håret fra roden, tager det længere tid for håret at vokse tilbage sammenlignet med andre hårfjerningsmetoder som barbering.


      Hvor hurtigt vokser hår?

      Hårvæksthastigheden varierer afhængigt af individuelle genetiske faktorer, området på kroppen og andre eksterne faktorer. Generelt vokser hår på hovedet omkring 1,25 cm om måneden, mens kropshår vokser langsommere, typisk omkring 0,25 cm om måneden. Det er dog vigtigt at bemærke, at hårvæksthastigheden kan variere betydeligt fra person til person.


      Hvad koster en voksbehandling?

      Prisen for en voksbehandling kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder behandlingsområdet, salonens placering, estetikerens erfaring og den specifikke type voks, der bruges. Det er altid en god idé at tjekke priserne hos forskellige saloner eller spaer i dit område for at få en idé om de gennemsnitlige omkostninger.


      Hvor lange hår skal man have for at blive vokset?

      For at voksning skal være mest effektivt, bør hårene være mellem ¼ til ½ tomme lange. Dette giver voksen nok greb til at fjerne håret fra roden. For de fleste mennesker betyder dette, at de skal lade håret vokse i 2-3 uger før voksbehandlingen.


      Hvad skal man undgå efter voksning?

      Efter en voksbehandling er det vigtigt at undgå følgende for at forhindre irritation og fremme heling:

      • Undgå direkte sollys eller solarium i mindst 48 timer.
      • Undgå varme bade eller saunaer i 24 timer.
      • Undgå at bære stramme tøj på det voksede område.
      • Undgå fysisk anstrengende træning, der får dig til at svede i 24 timer.
      • Undgå at skrubbe eller eksfoliere det voksede område i mindst 48 timer.
      • Undgå at anvende parfumerede produkter eller makeup på det voksede område i 24 timer.

      Brazilian Wax pakke
      3 produkter til voksbehandling i intimområdet og bikinilinje
      +15.000 anmeldelser
      Normalpris 499,95 kr
      Udsalgspris 499,95 kr Normalpris 619,95 kr
      Brazilian Wax pakke - 3 produkter til voksbehandling i intimområdet og bikinilinje