✔ Hurtig levering & fri fragt fra 289,- 

Røde tørre og sprukne hænder – brug creme til fugtpleje

Fagligt opdateret: 30/6/2023

Du er mere udsat for at få tør hud på hænderne, når det er koldt i vejret. Klimaet er tørt både ude og inde, hvor der er skruet godt op for radiatoren. Det er derfor en rigtig god idé, hvis du også bruger en creme til tør hud på hænderne. Brug også cremen forebyggende, når huden er blevet normal og blød igen. Så du undgår sprækket hud og røde hænder fremover.

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut hos Varde Apotek
Anne har læst en kandidatgrad i Farmaci på SDU, og har de seneste år arbejdet som klinisk farmaceut på Apoteket. Til dagligt rådgiver hun apotekets kunder samt læger omkring optimal brug af lægemidler.

Når din hud på hænderne tørrer ud, forsvinder den naturlige barriere, der beskytter mod fugt udefra. Tørre hænder er altså ekstra sårbare, når du går rundt i regn, sne eller slud, eller hvis du på anden måde udsætter hænderne for vand. 

Resultatet kan være sprukne, røde og sviende hænder – måske endda med små rifter.


3 gode råd mod tørre og sprukne hænder

Hvis du vil undgå tørre hænder, kan du gøre brug af disse tre tips. Så beskytter du dine hænder mod sprækker, rødme og ruhed.

  1. Begynd med en grundig eksfoliering af dine hænder med – Body Scrub
  2. Brug bagefter en mild sæbe uden parfume – Hand Wash
  3. Tilfør derefter fugt til hænderne med en god håndcreme – Hand Cream

Resultatet efter 2 ugers brug af Hand Cream

tørre sprukne haender foer og efter tørre sprukne haender foer og efter

Hjemmelavet nat-kur til tørre hænder

Hvis du vil give dine tørre hænder ekstra fugtpleje, kan du smøre hænderne ind i en fed creme, inden du skal sove. Du kan blandt andet bruge vores Foot Cream eller Heel Repair til at pleje dine sprukne og tørre hænder.

Smør et godt tykt lag på hænderne og tag et par bomuldshandsker på, så cremen kan få tid til at trænge ind i huden, uden at du fedter sengetøjet til.

Hælcreme med 25% Urea

Hælcreme til hælrevner og sprukne hæle samt hård hud på hælen

129,95 kr

Fodcreme med 10% Urea

Vores bedste fodcreme til tørre fødder med 100% naturlig Tea Tree Oil

119,95 kr

Har jeg eksem?

Hvis du allerede har brugt en god fed creme på dine hænder gennem længere tid. Og hvis du stadig har tør hud og kløe på hænderne, kan problemet være noget andet end manglende fugt til huden. Det kan måske være, at du lider af eksem. Så er det en god idé, at du tager til din egen læge og bliver undersøgt for eksem.

Hvis du har eksem, kan vi anbefale produkterne fra Astion Pharma. Her finder du produkter mod eksem og til daglig pleje af eksem og psoriasis.

Hvorfor får jeg tør hud på hænderne?

Tør hud skyldes, at der mangler vand i det øverste lag af huden. Det hedder epidermis. Fedtindholdet i overhuden er det, der hjælper med at holde på fugten. 

Du kan få tør hud på hænderne i kortere eller længere perioder. Måske er det så slemt, at din hud på hænderne sprækker og bliver rød. 

Det kan også begynde at klø på dine hænder, når huden mangler fugt. For at løse problemet kan du bruge en god creme til daglige fugtpleje – gerne flere gange om dagen og specielt efter, at du har vasket hænder.


Hvad kan jeg gøre ved tørre hænder?

Det er vigtigt at tilføre din tørre hud på hænderne rigeligt med fugt. Det kan du gøre med en fed, nærende og fugtgivende creme. Derudover kan du se på de sæber og renseprodukter, du bruger, hvad de indeholder. Du kan eventuelt skifte til mildere og mere hudvenlige produkter.


Hvad er den hyppigste årsag til, at jeg får tør hud på hænderne?

Der kan være mange årsager til tør hud på hænderne. Ældre mennesker og mennesker med allergi, eksem eller astma er særligt udsatte for at få tør hud på hænderne. Det samme er du, hvis du ofte vasker hænder, eksempelvis i forbindelse med dit arbejde. Vejret har også meget at sige. Blæsende og koldt vintervejr er hårdt ved din hud på hænderne.


Kan tør hud på hænderne give kløe?

Tør hud på hænderne vil for det meste klø. Og det er ikke godt for din hud, når du klør dig. Det kan på sigt give tykkere og mørkere hud. Derfor er det meget vigtigt, at du får bugt med den tørre og kløende hud på dine hænder. Problemet forsvinder ikke af sig selv.


Hvad gør du, når du får tørre hænder af håndvask?

Det er hårdt ved huden, hvis du vasker dine hænder meget tit. Du kan for eksempel have et arbejde, hvor det er nødvendigt. Så er det vigtigt at vælge en mild sæbe uden alkohol og kemiske stoffer. Husk også at smøre hænderne ofte med en god og plejende håndcreme efter hver håndvask.

Håndpakke mod tørre, sprukne og kløende hænder

Håndsæbe og håndcreme til tørre hænder der sprækker

199,95 kr 239,95 kr

Skånsom håndvask

Skån dig selv for ru, smertende vinterhænder ved at reducere tabet af hudens olier. Brug en mild håndsæbe, og skyl efter i lunkent vand – to små ting, der kan gøre en stor forskel.

Husk endelig også at duppe hænderne tørre, hvilket er mere skånsomt for huden end at give dem en ordentlig tur med et frottéhåndklæde. Følg gerne op med en plejende håndcreme umiddelbart efter.


Beskyt dine hænder, når du gør rent

Det er en god idé, at du bruger et par rengøringshandsker, når du gør rent. Så du beskytter dine hænder mod vandet og udtørring. Handskerne virker også som et skjold mod parfume og andre stoffer i rengøringsmidlet, der kan være hårde mod din hud.

Du kan også med fordel bruge et par tynde bomuldshandsker inderst, der kan suge den fugt, som naturligt opstår, hvis du bruger gummihandsker i længere tid, når du skal i bund med skidtet i hjemmet.


Fugtpleje til dine tørre hænder

Du kan bruge vores Hand Cream med naturlig australsk Tea Tree Oil til den daglige fugtpleje, hvis du har meget tørre og revnede hænder. 

Hand Cream trænger hurtigt ind i huden og efterlader dine hænder fugtige i lang tid uden at fedte.

Du kan også kombinere Hand Cream med vores Body Wash til håndvask. En mild og skånsom sæbe, som vasker huden effektivt ren med sine naturlige, antibakterielle virkemidler, der forhindrer bakterier i at sætte sig fast i huden.

Håndpakke mod tørre, sprukne og kløende hænder

Håndsæbe og håndcreme til tørre hænder der sprækker

199,95 kr 239,95 kr