Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er Aloe Vera?

Du har sikkert ligesom resten af verden stiftet bekendtskab med Aloe Vera i en alle anden sammenhæng. Aloe Vera er en yderst populær sukkulentplante med lange rosetlignende, takkede stængler, der er berygtet for sine unikke evner inden for hudplejebranchen, hvor alverdens producenter sværger til den kødfulde plante.

Aloe Veras blade indeholder nemlig en gel, som har en helende effekt på hudskader som rifter, brandsår, bumser og lignende. Med et højt indhold af antioxidanter, mineraler, vitaminer og aminosyrer booster den hudens evne til at hele. Samtidig virker den hæmmende på hudens aldring – og derfor står den hos mange kosmetikbrands som fast ingrediens i forskellige anti aging-serier.


Derfor hjælper Aloe Vera kur dig med et vægttab

Aloe Vera er altså først og fremmest kendt for sine hudegenskaber, men den særlige Aloe Vera plante gavner ikke bare din ydre sundhed, den gavner i ligeså høj grad din indre sundhed.

Det er ikke videnskabeligt bevist at aloe vera har alle nedenstående effekter, men det skader ikke noget at prøve.

Med Aloe Vera kan du få et helt naturligt produkt, der fremmer et hurtigt vægttab. Det gør den, fordi Aloe Vera i forbindelse med et vægttab har følgende fordele:

  • Aloe Vera udrenser effektivt kroppen for gift- og affaldsstoffer.
  • Aloe Vera fremmer mave-tarm systemets funktion og forebygger fordøjelsesproblemer.
  • Aloe Vera stabiliserer blodsukkerniveauet.

Farvel til sundhedsskadelige affaldsstoffer

Når du drikker Aloe Veras gel, giver du din krop en dybdegående udrensning for alle de giftstoffer- og affaldsstoffer, der blokerer for din krops sundhed. Aloe Vera har nemlig en unik evne til at suge de sundhedsskadelige stoffer til sig undervejs, så du kommer af med dem. Samtidig stimuleres hele kroppens udrensningsmekanismer, herunder galdeveje, lunger og nyrer – det giver dig en frisk og let fornemmelse i kroppen. Og det kan samtidig ses på vægten.

Når du renser ud, smider du også nogle kilo. En Aloe Vera kur er derfor en god måde at kickstarte et vægttab på, men fungerer kun i samspil med en sund kostplan til vægttab. Det nytter derfor ikke noget at fylde kroppen med usundt fedt.

Undgå løs og træg mave

Med Aloe Vera får du naturens egen afføringsmiddel. Den silkeagtige konsistens på gelen smører dine tarme indefra, så tarmsystemets funktion hjælpes på vej. Det fremmer fordøjelsen, så du har regelmæssig afføring uden hverken løs eller træg mave. En sund mave er også nøglen til et sundt vægttab. På den måde opretholdes kroppens og tarmfloraens naturlige balance, så du får en sund base for et varigt vægttab.

I takt med at fordøjelsen fremmes, kan Aloe Vera også forbedre dit stofskifte og produktion af fedtsyrer. Med et øget stofskifte forbrænder du dermed hurtigere fedt, så din fedtprocent reduceres.

Sørg for et stabilt blodsukker

Et ustabilt blodsukker er ikke godt for dit vægttab. Med et ustabilt blodsukker får du nemlig hurtigere lyst til søde sager, hvidt brød og andre kulhydrater, der ikke virker befordrende på dit vægttab. I kølvandet på et ustabilt blodsukker følger også et ustabilt humør, som lettere kan få dig til at falde i fælden med de søde sager. En vigtig faktor i en holdbar kur er derfor at holde dit blodsukker på et stabilt niveau hele dagen. Det kan en drik med Aloe Vera hjælpe dig med.

Ifølge undersøgelser hjælper Aloe Vera med at holde blodsukkeret stabilt, så der ikke sker store opsving i både blodsukker og humør. På den måde er det altså lettere at holde fingrene fra kagedåsen. Dog skal du igen huske på, at Aloe Vera ikke alene kan holde dit blodsukker stabilt, hvis du fylder dig med ’tomme kalorier’. Den kan kun hjælpe dig godt på vej.


Tab dig med Aloe Vera juice

En Aloe Vera kur er derfor en god hjælp til at smide de overflødige kilo, som både kan true sundhed og udseende. Men den er som sagt kun et supplement til en sund og næringsrig kost og kan ikke stå alene. Spis masser af grøntsager og gå uden om hvidt brød, pasta og sukker.

Hvis du ønsker at hoppe med på en Aloe Vera kur, er en Aloe Vera juice en god måde at få et kosttilskud i dit vægttab. Med juicen får du nemlig en lækker smagfuld Aloe Vera drik, samtidig med at du optager plantens egenskaber på optimal vis.

Sunde opskrifter på juice til vægttab

Har du en Aloe Vera plante til at stå i dit hjem, kan du lave juicen helt fra bunden. Har du ikke det, kan du købe færdigtappede geler. Fordelen ved selv at tappe gelen direkte fra planten er, at du får et 100 % naturligt Aloe Vera indhold.

Forfriskende limesmag

Er du til en enkelt og let syrlig smag, er denne enkle Aloe Vera juice lige noget for dig. Hæld vand i en gryde og pres godt med limesaft ud i vandet. Bland 1 spiseskefuld Aloe Vera gel i vandet og rør godt rundt i det varme vand. Drik juicen varm og top med en klat akaciehonning for at give den syrlige smag fra limen modspil. Juicen er god at kickstarte dagen på.

Boost fra bær

Både jordbær og blåbær er fyldt med antioxidanter, der virker inflammationsdræbende. Samtidig er de propfyldt med opløselige fibre, som fremmer en god fordøjelse og et sundt vægttab. Bland en håndfuld jordbær og blåbær sammen med 1 spiseskefuld Aloe Vera gel og 1-2 deciliter vand alt afhængig af, hvor tynd du ønsker din juice. Kom det i en blender eller en juicer, til det bliver til en ensartet drik.

Søde frugtnoter

Elsker du søde frugter? Hvorfor så ikke mikse en Aloe Vera juice fyldt med søde frugtsmage? Miks ananas med papaya eller mango for en vaskeægte eksotisk juice. Kom 1 spiseskefuld Aloe Vera gel ved sammen med 1-2 deciliter vand og blend eller juice, til du har en lind konsistens. Juicen er god som eftermiddags- eller aftendrik, når den søde tand melder sin ankomst.

Grøn juice

Får du ikke tilstrækkeligt med grøntsager, kan en Aloe Vera grøntsagsjuice være en god måde at få det på. Lav en lækker knaldgrøn juice med 100 g grønkål, et par æbler, saften fra en citron, et par gulerødder og lidt ingefær tilsat 1 spiseske Aloe Vera gel. Nyd juicen kold.

Færdiglavede juicer og drikkegeler

Hvis du vil booste dit vægttab med en Aloe Vera kur, men ikke ønsker at mikse din egen juice sammen, kan du både købe færdigblandede Aloe Vera juices og drikkegeler blandt andet hos Matas . Der findes forskellige smagsvarianter, så du kan få én, der bedst passer til din smag.

Mens en Aloe Vera juice allerede er blandet, er en færdigtappet drikkegel udvundet fra gelen på

Aloe Vera planten. Den kan du enten drikke ren eller mikse i din morgenjuice. Den anbefalede dosering er 1 spiseskefuld 2-3 gange dagligt ca. 15 min inden morgenmad eller et andet hovedmåltid.


Har Aloe Vera juice bivirkninger?

For at få renset godt ud i de gift- og affaldsstoffer, der hober sig op i din krop, bør du drikke en Aloe Vera juice kur i 7-10 dage i træk, så du renser godt ud og kan se resultater. Men du bør heller ikke køre en Aloe Vera juice kur til dit vægttab i mere end 10 dage i træk. Hold pause mellem din Aloe Vera kur, for store mængder Aloe Vera gel i længere tid kan nemlig virke afførende. Derfor er det også vigtigt, at du holder dig til de anbefalede doseringer af gel på 1 spiseskefuld 2-3 gange dagligt for at få det bedste ud af kuren.


Andre fordele ved Aloe Vera gel

Udover at Aloe Vera gel hjælper dig med at smide de overflødige kilo ved først og fremmest at give din krop en detox, får du som en sidegevinst også et vitaminboost til både krop og hud. Aloe Vera er nemlig et vitaminboost. Gelen består af A-, C-, E-vitamin og flere forskellige B-vitaminer. Dertil er den spækket med 20 vigtige mineraler, herunder zink, kalcium, magnesium og jern. Desuden indeholder Aloe Vera 18 af de i alt 22 aminosyrer, og alle af de otte vigtigste slags indgår i gelen.

Det næringsrige indhold i gelen fra Aloe Vera bladene betyder derfor også, at gelen har yderligere fordele som:

  • et forbedret immunforsvar.
  • ekstra proteiner, der styrker muskler og led.
  • nedsat inflammation i kroppen.

Det modstandsdygtige immunforsvar

Et stærkt immunforsvar er vigtigt for dit helbred. Det er din krops beskyttelse mod sygdomme. Hvis du derfor ofte er ramt af influenza, forkølelse eller halsbetændelse, trænger dit immunforsvar måske til lidt hjælp. Aloe Vera gel styrker de hvide blodlegemer, som er de vigtige kæmpere i din krops forsvar. Du får en stærkere mur, der hjælper dig med at holde virus og bakterier ude. Aloe Vera er en adaptogen plante, og gelen derfra tilpasser sig de forhold, den møder.

Stærke muskler og led

Aloe Vera gel består af et højt indhold af proteiner, som er vigtige for dine muskler og ledbånd. Proteiner betegnes ofte som kroppens byggesten, og derfor er de selvsagt vigtige for den stærke ramme, dine muskler og led udgør i din krop. Kroppens væv såsom muskler og led består nemlig af en stor andel proteiner – af den grund kaldes de kroppens byggesten. Aloe Vera gel giver på den måde din krops muskler ekstra næring i form af proteiner, så du styrker både dem og dine sener og ledbånd.

Nedsat inflammation i kroppen

Virus og bakterier kan sætte sig som inflammation i din krop. Det kan give en tilstand af betændelse i kroppen. Men inflammation dækker også over skader og slag, og der behøver derfor ikke altid være en virus eller bakterie. Begge typer af inflammation kan vise sig som hævelser, varme og rødme.

Gelen fra Aloe Vera bekæmper inflammation i kroppen. Det gælder både for bakterieangreb i huden som bumser såvel som overbelastningsskader og lignende.

Der er derfor masser af fordele ved at bruge en Aloe Vera kur. Du kan både få et smallere taljemål og give kroppen de bedste betingelser for velvære. Vejen til et sundt ydre går nemlig gennem et sundt indre.