Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er Aloe Vera drik?

Aloe vera drik er en klar saft, som er udvundet af frugtkødet fra aloe vera plantens blade. Aloe vera drik er kort fortalt aloe vera i flydende, koncentreret form. Det er et drikkeprodukt, der styrker og bringer balance i din mave og resten af kroppen.

Aloe vera-planten har igennem årtusinder været kendt for sine mange helende egenskaber. Man har blandt meget andet brugt den til forbrændinger, sårheling og hudpleje.

Senere fandt man også ud af at udnytte de mange fantastiske egenskaber til indvortes brug, og derfor kan man i dag også få aloe vera drikke.

Aloe vera kan blandt meget andet medvirke til at styrke dit immunforsvar, lindre halsbrand og sure opstød, det kan bringe syre-/basebalancen i kroppen i orden, normalisere balancen i maven, forebygge både forstoppelse og løs mave, mindske oppustet mave, sikre et mere stabilt blodsukkerniveau og rense din krop for de affaldsstoffer og giftstoffer, der hober sig op.

Har du problemer med dårlig ånde, ømme gummer, irriteret tandkød, paradentose, blister i munden eller ondt i halsen, kan du desuden bruge din aloe vera drik som mundskyl. Vi anbefaler, at du går i Matas, på apoteket eller i Helsam for at få råd og vejledning til, hvilken Aloe vera drik du bør vælge. 

Aloe vera drik er altså lidt af et universalmiddel, der virker mod en lang række vidt forskellige gener og lidelser. Det er ikke altid, at den slags midler smager godt, men det gør aloe vera drikken faktisk. Smagen er frisk, lidt syrlig, og duften er frisk og indbydende.


Derfor skal du drikke Aloe Vera

Aloe Vera er en af de mest kendte planter i verden. Og det er der god grund til. Når du drikker Aloe Vera, giver du nemlig din krop en masse næring og et skud vitamin, som alt sammen styrker din krops sundhed. Aloe Vera drikkens fordele er mange:

  • Dit immunforsvar styrkes markant.
  • Hjælper med at opretholde sunde slimhinder i dit mave- og tarmsystem.
  • Forebygger forstoppelse og løs mave ved at stabilisere den naturlige fordøjelse.
  • Udrenser din krop for ophobede gift- og affaldsstoffer.
  • Reducerer inflammation i din krop.
  • Din hud holdes sund, frisk, stærk og velfugtet.
  • Modvirker bakterier i munden.
  • Dit blodsukkerniveau holdes stabilt.
  • Regulerer din krops kolesterolbalance

Styrk dit immunforsvar

Når du drikker Aloe Vera, styrker du dit immunforsvar. Det gør du, fordi Aloe Vera er en adaptogen plante. ’Adaptogen’ betyder at normalisere eller tilpasse sig. Derfor hjælper Aloe Vera din krop med at tilpasse sig de forhold, den udsættes for. Og det gør den i stand til at tilpasse sig ydre ændringer, så du lettere kan stå imod sygdom.

Du får hjælp til at skabe balance i din krops system, så du er modstandsdygtig over for både den psykiske, fysiske og kemiske stress, som du udsættes for hver dag. Aloe Vera stimulerer dit immunforsvars hvide blodlegemer – og det gør dig modstandsstærk over for angreb af virus og bakterier i kroppen.

Bevar et sundt mave-tarmsystem

Ved at indtage en Aloe Vera drik hjælper du din mavesæk med at falde til ro. Aloe Vera er en basis plante, og da vi indtager mange syrlige fødevarer som brød, kaffe, kød og sukker, har vi brug for balance i maven. Den balance kan en Aloe Vera drik hjælpe med at skabe. Gelen går nemlig ind og regulerer og stabiliserer pH-værdien, så der kommer balance på syre-base-vægten.

Forebyg løs og træg mave

Hvis du ligesom et hav af andre danskere lider af problemer med fordøjelsen, er der endnu en grund til at drikke Aloe Vera-gel. Det kan både være problemer i form af hård, knoldet afføring og diarre. Ingen af delene er udtryk for en sund mave, der netop er en af kernestenene for et sundt helbred.

Plantedrikken renser din fordøjelseskanal og lindrer ubehag, så din fordøjelse hjælpes på vej mod at blive stabiliseret. Tarmfloraen bringes derved i balance, så du kan få en normal, lind afføring. Det modvirker desuden også problemer med halsbrand og sure opstød, som begge dele er meget ubehagelig og generende.

Giv din krop en detox

Det er sundt for din krop at få en alvorlig udrensning af giftige stoffer, der sidder og generer. Over tid ophober affald sig nemlig i din krop, og det gør ikke noget godt for din sundhed. Aloe Vera gel drik er takket være sin gelagtige konsistens en fødevare, som har let adgang i din krops tarmkanaler. Den bevæger sig flydende og let gennem dit tarmsystem og opsamler undervejs giftstoffer og affaldsstoffer, så din krop bliver renset godt igennem. Men hele kroppens rensningsanlæg bliver så at sige stimuleret, og det gælder både tarmkanalerne såvel som nyrer, lunger og galdeveje.

Med udrensningen får du en frisk fornemmelse i kroppen, og du kan næsten mærke, hvordan de beskidte stoffer i kroppen er fjernet. En detox med Aloe Vera giver din krop en ordentlig hovedrengøring.

Reducer kroppens inflammation

Inflammation er en betændelsestilstand i din krop, og det er en måde for din krop at fortælle, at den er skadet eller inficeret. Det giver typisk varme, smerte, rødme og hævelse og kan opstå i hud såvel som muskler og led.

En Aloe Vera gel drik modvirker irritationer og inflammationer ved at bekæmpe bakterier og virus, inden de sætter sig som en inflammation. Derfor kan du også opleve forbedret fleksibilitet og større funktionsevne, hvis du døjer med stive led.

Boost din huds sundhed

Huden er kroppens største organ, og den afslører meget om din generelle sundhed. Hudens elasticitet øges, og du får tilført masser af fugt. Det er en vigtig faktor for at undgå fine linjer og rynker. Tør hud er nemlig rynkers værste fjende. Aloe Vera virker beroligende og kølende på huden, og derfor virker den godt mod alle slags sår, hudafskrabninger, bid fra insekter, eksem og psoriasis.

Aloe Vera drik er derfor også en meget effektiv Aloe Vera kur til dig, der lider af akneudbrud og bumser. De mange betændelsestilstande, som forårsager akne i huden, lindres af plantens nærende egenskaber indefra. Aloe Veras antiinflammatoriske og antibakterielle virker godt mod de betændte bylder på huden, og drikkegelen hjælper tilmed med at få aknesårene til at hele hurtigere.

Australian Bodycare har ingen Aloe Vera drik i sortiment, men du kan gå på apoteket, i Matas eller Helsam og få råd og vejledning til at vælge den Aloe Vera drik, der er bedst for dig. 

Få bedre mundhygiejne

Din mund huser en masse bakterier. Faktisk over 700 forskellige slags. Munden er varm, fugtig og har ofte en masse madrester – derfor stortrives bakterier i det miljø. Din munds sundhed har indvirkning på dit generelle helbred, og det er af den grund vigtigt at holde en god mundhygiejne.

Aloe Vera drikken bekæmper bakterier – også i din mund. Og derfor er det et godt værn mod de skadelige bakterier, der kan opstå i munden, og som blandt andet kan skabe irriteret tandkød. Med en Aloe Vera drikkegel plejes og lindres mundens væv.

Hold dit blodsukker stabilt hele dagen

Mange døjer med et forhøjet eller ustabilt blodsukker. Og det går ud over deres sundhed. Men hvorfor er et stabilt blodsukker vigtigt for dit helbred? Det er det, fordi hverken hjerne eller nerver fungerer optimalt, hvis dit blodsukkerniveau er ustabilt. Dit blodsukker forsyner altså nerve- og hjerneceller med den energi, de lever af – og det har betydning for dit velbefindende.

Flere undersøgelser har vist, at Aloe Vera drik kan stabilisere og bevare et normalt blodsukkerniveauet, så du hele tiden forsynes med den rette mængde energi. Det er også særligt afgørende for mennesker, der er i risikogruppen for at udvikle diabetes 2.

Reguler kroppens kolesterolbalance

Din krop kan ikke fungere uden kolesterol – det er et fedtstof, der er livsnødvendigt. Men kroppen kan derimod heller ikke tåle at have et for højt kolesterolniveau. Har du for højt indhold af kolesterol i blodet, er du også i risikozonen for at få hjertekarsygdomme.

Drikker du Aloe Vera, får du et effektivt middel til at sænke dit kolesteroltal, så du nedsætter risikoen for hjertesygdomme. Samtidig virker gel-drikken positivt på kroppens iltning af blodet og den generelle cirkulation.


Aloe vera drik – hvorfor er det så sundt?

Aloe vera drik er et koncentreret kosttilskud, der indeholder et væld af vitaminer, mineraler, aminosyrer og antioxidanter. Derudover virker det udrensende, styrker immunforsvaret og meget andet.

Du behøver bare drikke et par spiseskefulde om dagen, så har du fået dækket dit daglige behov. Du kan drikke det rent, men du kan også vælge at blande det i din smoothie eller juice, hvis du foretrækker det.

Du kan få aloe vera drik med naturlig smag eller tilsat en let frugtsmag, for eksempel æblesmag. Der er mange forskellige aloe vera drikke på markedet. 

Det er derfor en god idé at kigge dig lidt for og nærstudere varedeklarationen, inden du udvælger dig en. Nogle aloe vera drikke indeholder nemlig en ret stor mængde sukker og smagsstoffer og derudover også en hel del almindelig postevand. Vi anbefaler, at du går i din lokale helsekostforretning, i Matas eller på apoteket for at få råd og vejledning. Australian Bodycare har ikke Aloe Vera drik i sortiment. 

Finder du derimod en aloe vera drik, der er den rene vare, får du en absolut sund drik, der også er kaloriefri.

Selv om det er sundt at drikke aloe vera, skal du selvfølgelig stadig spise en sund og varieret kost.

Aloe vera drik er alene et kosttilskud og et godt alternativ til andre mere sukkerholdige drikkevarer. Bruger du aloe vera som et tilskud til din almindelige sunde kost, er det bestemt sundt at indtage drikken. Det er et ufarligt produkt, men overdreven brug kan blandt andet give diarré; følg derfor altid anvisningen på flasken.


Hvordan laver man aloe vera drikke?

Aloe vera drik er en klar saft med en frisk smag og en liflig duft. Drikken er udvundet af frugtkødet og den klare gel, der er i midten af aloe vera plantens grågrønne blade.

Når aloe vera planterne er høstet, bliver bladene vasket, og bladgelen bliver presset ud. Derefter bliver gelen mikrofiltreret og højpasteuriseret for at dræbe eventuelle mikroorganismer, og til sidst bliver det hele renset og filtreret.

Den færdige aloe vera drik kan dog stadig indeholde små stykker frugtkød.

Du kan godt lave din egen aloe vera drik, hvis du har tilstrækkeligt mange aloe vera planter derhjemme. Det er en proces, der tager en del tid og kræver temmelig mange planter, hvis du vil have aloe vera saft nok til et dagligt forbrug.

De fleste vælger derfor den noget lettere løsning og køber et færdigt produkt. Du kan heldigvis sagtens finde producenter, der laver den rene vare, hvor aloe vera drikken ikke indeholder andet end aloe vera.


Aloe Vera drik indeholder energi til kroppen

Med en Aloe Vera drikkegel kan du give din krop et alvorligt skud energi. Drikken indeholder nemlig en serie af vitaminer som A-, C- og E-vitamin, mange forskellige B-vitaminer (B1, B2, B3, B6, B12) og vigtige mineraler, der tæller mere end 20 forskellige slags, blandt andre zink, jern, magnesium og kalcium. Drikkegelen er altså spækket med vitaminer, som alle hjælper med at booste din sundhed.

Derudover har Aloe Vera drik et højt indhold af aminosyrer. I alt findes der 22 aminosyrer, som din krop har brug for – alle 22. Men særligt otte af dem er vigtige for din krop. I drikken får du alle de otte mest afgørende aminosyrer. Dertil får du også fyldt din krop med vigtige fedtsyrer, når du drikker Aloe Vera. Det gælder HCL cholesterol, B-sitosterol og campesterol, som alle er vigtige faktorer for nedsættelsen af fedtstoffer i dit blod, ligesom det mindsker risikoen for allergi og modvirker fordøjelsesproblemer.


Hvordan smager Aloe Vera drik, og hvordan skal det drikkes?

Aloe Vera drik er et 100 % naturligt produkt. Og det er derfor ikke givet, at det smager dejligt. Men faktisk har drikkegelen en diskret, forfriskende og let bitter smag, mens duften er fin og mild.

Du kan drikke den ren eller blande den op i en juice eller smoothie, der findes mange forskellige lækre opskrifter på nettet. Er du ikke til den naturlige smag af Aloe Vera, kan du også få den i forskellige smagsvarianter som æble eller fersken, der giver drikkegelen en sød, frugtig smag.

Drik Aloe Vera gelen på en spiseske 2-3 dagligt ca. 15 min før dit hovedmåltid. Eller bland den i en smoothie eller juice. Hold dig til anbefalingerne, da for meget Aloe Vera drik kan give bivirkninger som forøget afføring. Læs altid instruktionen på produktet, da brug og anbefalinger kan variere fra produkt til produkt. 


Aloe Vera drik og vægttab

Hvis du ligesom mange andre ønsker at smide de famøse ekstra fem kilo, er Aloe Vera drik en god hjælper. Den erstatter dog ikke sund kost og motion, men skal i stedet ses som et boost til dit vægttab. Vægttabet er altså en bonus i arbejdet med at øge din livskvalitet og få et sundt helbred.

Et vægttab i forbindelse med at drikke Aloe Vera hænger sammen med gelen unikke evne til at skabe balance i dit fordøjelsessystem og udrense kroppens ophobninger af både giftstoffer og affaldsstoffer. Når du kommer dem til livs, vil du nemlig helt instinktivt tabe noget af din krops vægt. Og derfor kan Aloe Vera drik hjælpe dig på vej mod at komme ned i de bukser, som i mange år ikke har kunnet knappes. Det giver et stort boost til selvtilliden.


Hvor kan du købe Aloe Vera drik?

Hvis du har lyst til at give dit helbred en vitaminindsprøjtning med Aloe Vera drik, er der gode muligheder for at anskaffe den unikke eliksir. Både Matas, Helsam, det lokale apotek eller andre helsekostforretninger har som regel Aloe Vera drik på hylderne. Der er også flere muligheder for at købe Aloe Vera drikkegelen hjem fra nettet –flere online webshops forhandler nemlig Aloe Vera drik. 

Vi anbefaler, at du kontakter forhandleren direkte for råd og vejledning om, hvilket produkt Aloe Vera gel drik, du bør vælge. 


FAQ om aloe vera drikke


Hvad er aloe vera drik godt for?

Når du drikker aloe vera, styrker du kroppen og bringer maven i balance. Du styrker blandt andet dit immunforsvar, bringer orden i kroppens syre-/basebalance, stabiliserer maven og forebygger/lindrer både hård mave og løs mave, og du renser din krop for affaldsstoffer og giftstoffer, der har hobet sig op.


Er aloe vera drik sundt?

Aloe vera drik er et meget sundt produkt med en lang række helende og styrkende egenskaber. Listen over de mange positive egenskaber er enormt lang, og du behøver bare drikke et par spiseskefulde om dagen, så har du fået dækket dit daglige behov.


Hvorfor drikke aloe vera?

Aloe vera er et sundt drikkeprodukt, der indeholder helt utroligt mange helende og styrkende egenskaber. Det er nemt at indtage, og med bare et par spiseskefulde om dagen er du godt dækket ind.


Hvad gør aloe vera drik?

Aloe vera drik styrker kroppen på mange forskellige måder, blandt meget andet giver det et vitamin- og mineralboost, det bringer balance i maven, renser og afgifter kroppen, regulerer kolesterolbalancen og blodsukkerniveauet og holder huden stram, stærk og frisk.


Hvor meget aloe vera kan jeg drikke?

Du skal bare drikke et par skefulde aloe vera drik om dagen, så er dit behov dækket. Der er ingen grund til at drikke mere end den anbefalede daglige dosis. Aloe vera drik er et ufarligt produkt, men ved overdreven brug kan du dog risikere at få diarré.