Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er dårlig ånde?

Langt de fleste af os vil i perioder opleve dårlig ånde. Det er en trøst, at fænomenet ikke er sjældent, men du vil sikkert gerne være den foruden. 

Dårlig ånde er en ubehagelig lugt fra munden. Du vil ofte opleve den om morgenen, men vil her også opleve, at den dårlige lugt forsvinder, når du har spist morgenmad eller har børstet dine tænder. En dårlig ånde kommer til udtryk ved, at du lugter ud af munden, men den kan også betyde dårlig smag i munden. 


Hvad er årsagerne til dårlig ånde? 

Der kan være mange grunde til, at din ånde lugter. Den mest hyppige årsag er dårlig mundhygiejne, og det vil vi se nærmere på. Andre årsager til dårlig ånde kan være: 

  • Tandkødsbetændelse
  • Betændelse i forbindelse med frembrud af visdomstænder
  • Mundtørhed (ofte forårsaget at indtagelse af medicin)
  • Sygdomme (diabetes, nyresygdomme, spiseforstyrrelser)
  • Polypper og kronisk infektion i næse
  • Mad og nydelsesmidler
  • Medicin

Mundpleje 5 produkter med Tea Tree Oil
Til tandkødsbetændelse & pleje ved svamp i mund & på tunge
+15.000 anmeldelser
Normalpris 349,95 kr
Udsalgspris 349,95 kr Normalpris 399,75 kr
Mundpleje 5 produkter med Tea Tree Oil

Få bugt med den dårlige ånde: 7 trin

90 procent af tilfældene til dårlig ånde stammer fra munden, hvor bakterier nedbryder madrester og danner svovlforbindelser. Det er disse svovlforbindelser, der resulterer i dårlig ånde. Mistænker du, at din dårlige lugt ikke stammer fra munden, anbefaler vi, at du opsøger egen læge. 

1) Børst dine tænder grundigt

For at mindske mængden af ildelugtende svovlsyre fra din mund bør du børste dine tænder både morgen og aften. Benyt vores tandpasta med tea tree oil med antiinflammatoriske egenskaber. 

Sørg for at alle tandflader bliver børstet og tryk ikke for hårdt, da det kan ødelægge belægningerne på tænderne og gøre skade på tandkødet. 

Dit tandkød skal helst være både stramt og lyserødt. Er det hævet og mørkerødt, kan det være tegn på en betændelsestilstand, og det giver dårlig ånde, og så er det tilmed smertefuldt.  

Tea Tree Oil Tandpasta med fluor
Til god mundhygiejne og pleje ved paradentose og mundsvamp
+15.000 anmeldelser
Normalpris 54,95 kr
Udsalgspris 54,95 kr Normalpris
Tea Tree Oil Tandpasta med fluor - Til god mundhygiejne og pleje ved paradentose og mundsvamp

2) Brug mundskyl mod dårlig ånde

Efter endt tandbørstning kan du afslutte med at skylle din mund i vores mundskyl med tea tree oil, der efterlader din mund helt frisk og fri for dårlig lugt. Mundskyl sørger for, at du ikke har dårlig smag eller lugter ud af munden.

Mundskyl til sund mundhygiejne
Mod dårlig ånde og pleje ved tandkødsbetændelse, svamp og paradentose
+15.000 anmeldelser
Normalpris 124,95 kr
Udsalgspris 124,95 kr Normalpris
Mundskyl til sund mundhygiejne - Mod dårlig ånde og pleje ved tandkødsbetændelse, svamp og paradentose

Hvad er tea tree oil?

Det er vanskeligt at fastslå, hvornår man første gang opdagede egenskaberne ved den australske tea tree oil. Faktum er dog, at dens bakteriehæmmende egenskaber har været brugt i mange år. 

Først via bladenes rå form og siden ved den olie man har udvundet fra træet. Tea tree oil er en æterisk olie fra træet Melaleuca Alternifolia, der vokser i fugtige, subtropiske områder i Australien. 

Tea tree oil bruges mod betændelse, svie, kløe, svamp, akne og til håret. Nu kan du også få det fantastiske produkt i din tandpasta og i din mundskyl mod dårlig ånde. 

3) Rengør tungen grundigt

Når det kommer til mundhygiejne, er der mange, der glemmer tungen. Du har børstet dine tænder, men sidder der ofte også bakterier på din tunge, så giv tungen lidt opmærksomhed, før du afslutter med mundskyl. 

Du kan med fordel tage lidt ekstra tea tree oil tandpasta på tandbørsten, når du børster tungen ren. Har du brug for mere hjælp, kan du benytte en tungeskraber

4) Husk mellemrummene

Tandbørsten kan ikke klare jobbet alene. Mellem dine tænder og i tandkødslommerne kan der sidde rester af mad, som er små luksusboliger for bakterierne. Vær flittig med din tandtråd og benyt eventuelt en solobørste, som kan komme ind der, hvor tandbørsten ikke kan. 

5) Drik masser af vand

Vi kan ikke overleve uden vand, og derfor må vi sætte en naturlig lid til, at vand er godt for vores krop. Det er et faktum, men faktisk er vand også til stor gavn i din kamp mod dårlig ånde. 

Vand hjælper med at holde din mund fugtig, og det skyller nogle af bakterierne og madresterne væk fra din mundhule. 

Væn dig til at have en flaske vand i tasken så du har mulighed for at skylle munden i løbet af dagen. 

6) Undgå rygning, kaffe og krydret mad

Er du meget plaget af dårlig ånde, kan du justere dine spisevaner. Meget krydret mad kan resultere i dårlig ånde. Det samme gælder kaffe og cigaretter. Hvis du ikke kan afholde dig fra disse midler, kan du forsøge at nedjustere i en periode for at se, om det er årsagen til din dårlige ånde. 

Ser du en forbedring, når du nedjusterer, kan du overveje, hvorvidt du bør omlægge dine vaner. 

7) Vær opmærksom på din spytcirkulation

En tør mund kan give bakterierne gode betingelser. Spyt beskytter nemlig slimhinderne i munden mod infektioner og tænderne mod caries. Derudover modvirker det vækst af mikroorganismer og dræber bakterier. 

Der er flere ting, du kan gøre for, at din spytproduktion bliver holdt ved lige. Drik masser af vand, brug et sukkerfri tyggegummi eller brug præparater, der kan hjælpe dig på vej. Sugetabletter eller vores mundgel med tea tree oil kan hjælpe din spytcirkulation. 

Mundpleje 5 produkter med Tea Tree Oil
Til tandkødsbetændelse & pleje ved svamp i mund & på tunge
+15.000 anmeldelser
Normalpris 349,95 kr
Udsalgspris 349,95 kr Normalpris 399,75 kr
Mundpleje 5 produkter med Tea Tree Oil

Det starter med tandbørsten

Den gode mundhygiejne og kampen mod dårlig ånde starter med tandbørsten og en tandpasta med tea tree oil. Bliver du gode venner med tandbørsten og arrangerer daglige aftaler, vil du hurtigt se en forbedring i din mundhygiejne. 

Selv tandkødsbetændelse kan reddes ved en mere grundig tandbørste. Tag gerne tandtråd, tungebørste, solobørste og mundskyl med ind i vennekredsen. Så er du sikker på at have et givende venskab, der holder resten af livet.  

Kombiner din gode mundhygiejne med et tandlægebesøg

Selvom du har fået dig en god vane med et dagligt og grundigt fokus på mundhygiejne med produkter med tea tree oil, bør du besøge din tandlæge, når de indkalder dig til din årlige eller halvårlige aftale. 

Det svarer lidt til at få din bil synet for lige at se, at alt er, som det skal være. Vi bliver ældre, og det gør vores tænder også. Vi skal passe godt på dem, så de holder hele livet, og så vi holder den dårlige ånde væk. 

Mundpleje 5 produkter med Tea Tree Oil
Til tandkødsbetændelse & pleje ved svamp i mund & på tunge
+15.000 anmeldelser
Normalpris 349,95 kr
Udsalgspris 349,95 kr Normalpris 399,75 kr
Mundpleje 5 produkter med Tea Tree Oil