Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er mundhygiejne vigtig?

Den primære årsag til, at vi skal børste vores tænder fra første gang, de bryder gennem gummerne, er, at vi skal undgå sygdomme i tænderne og tandkødet. Tandbørstningen har til formål at fjerne eller formindske forekomsten af de bakterier i munden, som er skadelige for dig og dit helbred. 

Det er heldigvis ikke svært at have en sund mund. Med det rette fokus på mundhygiejne får bakteriener meget lidt plads at boltre sig på. 


Sådan kan du sikre en god mundhygiejne

Den gode mundhygiejne starter ved at fjerne plak og madrester i tandkødslommerne.

Tre simple trin kan hjælpe dig med at fuldføre opgaven. 

  1. Børst dine tænder med vores tea tree oil tandpasta
  2. Anvend tandtråd mellem alle tænder for at fjerne de madrester tandbørsten ikke kan
  3. Rund af med vores mundskyl og få en både frisk og ren mund

Tea Tree Oil Tandpasta med fluor
Til god mundhygiejne og pleje ved paradentose og mundsvamp
+15.000 anmeldelser
Normalpris 54,95 kr
Udsalgspris 54,95 kr Normalpris
Tea Tree Oil Tandpasta med fluor - Til god mundhygiejne og pleje ved paradentose og mundsvamp

Så ofte bør du børste dine tænder

Umiddelbart skulle man ikke tro, at tænderne kan børstes for meget, men det kan de faktisk. Derfor anbefaler tandlægeforeningen at børste tænder to gange dagligt: Morgen og aften. 

Børstes der hyppigere, kan der opstå skade på både tænder og tandkød, da børsterne slider for meget. Derfor skal du også sørge for, at dit tryk ikke er for hårdt, når du børster tænder.

Sådan børster du bedst dine tænder

Tag fat om din tandbørste og placer den vandret med børsterne pegende ind mod tændernes flade. Når du nærmer dig tandkødet, skrånes tandbørsten en anelse. Pres forsigtigt børsten mod tænderne og rotér den i sirlige ensartede bevægelser indtil alle flader er børstet rene. 

Du kan med fordel anvende vores tea tree oil tandpasta, bruge tandtråd efter børstning og afslutte med vores mundskyl, der også indeholder tea tree oil. Det hjælper dig i kampen mod dårlig ånde. 

Mundpleje 5 produkter med Tea Tree Oil
Til tandkødsbetændelse & pleje ved svamp i mund & på tunge
+15.000 anmeldelser
Normalpris 349,95 kr
Udsalgspris 349,95 kr Normalpris 399,75 kr
Mundpleje 5 produkter med Tea Tree Oil

Hvad er Tea Tree Oil?

Tea Tree Oil er en australsk æterisk olie i, der dufter dejligt af kamfer. Olien har både en antiseptisk og en antiinflammatorisk egenskab, og den egner sig derfor særligt til hudproblemer og betændelsestilstande. 

Oprindeligt blev bladene fra tetræet knust og inhaleret for at afhjælpe forkølelse eller hoste. Man lavede også omslag af bladene for at behandle sår og skrammer. I løbet af de seneste år er man begyndt at bruge dem som æterisk olie, og det kommer nu dig og din mundhygiejne til gode. 

Børst tænder med vores tea tree tandpasta og få glæde af oliens gode egenskaber. På denne måde får du en sund mund.  


Hvordan føles en sund mund? 

De fleste af os har oplevet, hvordan mundens hygiejne kan skifte i løbet af dagen. Om morgenen griber de fleste af os til tandbørsten som det første, og om aftenen skal vi børste dagens indtag af mad væk. 

Når du har en sund mund, vil dine tænder være glatte, dit tandkød være stramt og lyserødt, og din ånde vil ofte også være god. 

Selvom tandpasta og mundskyl med tea tree oil er gode for din mundhygiejne, vil vi altid anbefale, at du med passende mellemrum besøger din tandlæge og får tænderne renset. Uanset hvor god din mundhygiejne er, vil det nemlig være uundgåeligt at blive fri for enkelte tandsten. 


Hvad kan konsekvenserne af en dårlig mundhygiejne være?

Det er aldrig for sent at gå op i mundhygiejne. Også selvom du tidligere har haft dårlig mundhygiejne. Børster du ikke dine tænder, kan det få flere konsekvenser. Du kan komme til at kæmpe med: 

Sådan undgår du konsekvenserne af dårlig mundhygiejne

Vi bliver ældre end nogensinde før, og det samme gør vores tænder. For at undgå betændelsestilstand og parodontitis, vil vi først og fremmest anbefale dig at anvende vores tea tree oil tandpasta og mundskyl for at få oliens gode egenskaber.

Det er vigtigt, du altid prioriterer at holde dine tænder rene. Brug minimum 2 minutter hver morgen og aften på at børste dine tænder. Undersøgelser viser, at en elektrisk tandbørste faktisk er mere effektiv end en almindelig tandbørste, så du kan med fordel overveje sådan en.  

Små børn har mælketænder, der bliver skiftet ud. Men derfor er det alligevel vigtigt at børste dem. Det er en fordel at give børn gode vaner for mundhygiejne i en tidlig alder. 

Er du helt ung, kan du som regel fjerne det meste af de uvedkommende belægninger med en tandbørste. Når du bliver ældre, kan det være nødvendigt at supplere med en solobørste og tandstikker for at holde rent mellem tænderne. 

Vores mundskyl efterlader din mund med en følelse af friskhed, så vi anbefaler at bruge den efter endt tandbørstning. 

Mundpleje 5 produkter med Tea Tree Oil
Til tandkødsbetændelse & pleje ved svamp i mund & på tunge
+15.000 anmeldelser
Normalpris 349,95 kr
Udsalgspris 349,95 kr Normalpris 399,75 kr
Mundpleje 5 produkter med Tea Tree Oil

Har du kroner, broer eller andet?

Har din tandlæge lavet en krone, en bro eller andet i din mund, som ikke naturligt forekommes, anbefaler vi, at du bruger tandbørsten ekstra flittigt i disse områder. Her vil det nemlig være naturligt for batterierne at søge hen. 


Ved du, om din mundhygiejne er god?

Er du vant til at bruge tandtråd og være omhyggelig med din tandbørstning, vil du hurtigt kunne mærke, om din mund trænger til lidt ekstra pleje. Er du i tvivl, kommer her nogle klare indikationer på, at din mundhygiejne ikke er god:

Langt de fleste vil før eller siden opleve perioder, hvor deres mundhygiejne er dårligere end normalt, og det kan der være mange årsager til. Start med at holde dine tænder rene med en tandpasta med tea tree oil, rens med tandtråd og afslut med mundskyl. 


En sund mund er heldigvis vanedannende

Når først du har vænnet din mund til at modtage pleje fra den australske olie og fået følelsen af renhed efter brug af både tandtråd og mundskyl, vil du hurtigt blive afhængig af ritualet. 

Og det er en rigtig god ting. 

Følelsen af en ren mund kan næsten ikke beskrives, og vi er glade for, vi kan bidrage med gode produkter, der giver pligten et dejligt, opnåeligt mål. 

Mundpleje 5 produkter med Tea Tree Oil
Til tandkødsbetændelse & pleje ved svamp i mund & på tunge
+15.000 anmeldelser
Normalpris 349,95 kr
Udsalgspris 349,95 kr Normalpris 399,75 kr
Mundpleje 5 produkter med Tea Tree Oil