Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Fedtet og uren hud opstår, når hudens naturlige olieproduktion bliver øget og blander sig med døde hudceller, så bliver porer i huden i ansigtet tilstoppet. Når huden bliver fedtet, har bakterierne frit spil.

Det giver betændelse og bumser i ansigtet. Hyppig ansigtsvask med de rigtige produkter er den bedste måde at slippe af med bakterierne. Men det er lige så vigtigt at kigge på, hvad der kan udløse den fedtede hud.

Ansigtspakke til uren hud
4 renseprodukter mod bumser, hudorme og fedtet hud
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 429,95 kr
Ansigtspakke til uren hud -  4 renseprodukter mod bumser, hudorme og fedtet hud

Kan man rense huden for meget?

Mange har en rutine med at rense huden i ansigtet dagligt – måske både om morgenen før, du skal ud af huset og om aftenen, inden sengetid. Når du renser huden, fjerner du de døde hudceller, make-up rester og den snavs, der har sat sig i ansigtet i løbet af dagen.

Det er jo som udgangspunkt meget godt. Men det kan også blive for meget for huden med al den rensning. Huden kan reagere ved at producerer mere olie, fordi det er den naturlige reaktion på en udtørring. Men du skal ikke holde op med at rense huden. I stedet kan du line dine produkter op til et nøjere eftersyn. Tjek hvad de indeholder. Du kan måske have gavn af skifte til et andet mildere produkt.


Hvorfor får man fedtet hud?

Hormoner fedter huden

Hormoner er en af de store syndere, når problemet er fedtet hud i ansigtet.

I puberteten øger kroppen sin produktion af det mandlige kønshormon hos både piger og drenge. Det medfører, at talgkirtlerne i huden begynder at producere mere hudfedt. Bumser opstår på grund af en bakterie, der får næring fra hudfedtet. Så det handler i høj grad om at få fjernet bakterier fra huden med et plejeprodukt.

Du kan også opleve fedtet hud i højere eller mindre grad i løbet af en menstruationscyklus. Derfor kan det være en god ide at afdække, hvornår din hud er fedtet. Så kan du variere brugen af renseprodukter, så du bruger et kraftigere produkt, når graden af fedtet hud er størst, og så kan du bruge et mildere produkt, når det ikke er så slemt.

Usund mad

Der er ingen beviser for, at fed og usund mad giver uren hud. En kombination af gode råd er: Spis en god og varieret kost, drik rigeligt med vand og lav motion dagligt. Har du det godt med dig selv, vil det også afspejle sig i din hud.


erfaring med fedtet hud i ansigtet

Stress kan ses

Det ser ud til, at stress kan påvirke huden i negativ retning, så du får mere uren hud, når du oplever høj stressbelastning gennem længere tid. Det skyldes, at stress har en indflydelse på hormonbalancen, og produktionen af hormoner og hormonbalancen hænger sammen med udviklingen af uren hud.

Uren hud går i arv

Nogle mennesker er bare mere udsatte for problemer med fedtet og uren hud i ansigtet end andre, og det kan være arveligt. Så her er der en ekstra grund til at give huden i ansigtet grundig pleje og omsorg.


5 nemme trin til flottere hud

Når du renser huden i ansigtet, skal du være grundig, og det kan godt betale sig i længden at bruge ekstra tid på din renserutine. Her guider vi dig gennem fem trin med ansigtsprodukter fra Australian Bodycare, der kan være med til, at du slipper af urenheder og bumser i ansigtet.


Trin 1 – ansigtsvask

Det er en betydningsfuld del af den daglige ansigtspleje at vaske ansigtet rent. Derfor er det vigtigt med et produkt, der er mild mod din hud, fordi du bruger det ofte. Men det skal samtidig være effektivt, så du kommer af med det skidt og snavs, der ellers vil sætte sig i hudens porer.

Face Wash fra Australian Bodycare er en ansigtsvask, som du kan bruge dagligt både om morgenen og om aftenen. Face Wash plejer, forebygger og er effektiv mod bumser og uren hud. Produktet indeholder den naturlige antibakterielle Tea Tree Oil, som hæmmer væksten af uønskede bakterier.

Trin 2 – rens i dybden med tonic

Mange tror, at jo skrappere en skintonic er, jo bedre er den. Men mange typer af tonic har en høj andel af alkohol, og det kan være en barsk omgang for alle hudtyper. Derfor kan det være en god ide at lede efter nogle mildere alternativer, som effektivt fjerner bakterier og andet skidt, men samtidig er mild og giver pleje til din hud.

Face Tonic fra Australian Bodycare er en skin tonic uden alkohol. Denne skin tonic indeholder den antisepiske Tea Tree Oil, som forebygger urenheder og hudproblemer ved at rense i dybden og hæmme væksten af uønskede bakterier. Rensningen foregår skånsomt uden at udtørre huden.

Trin 3 – ansigtsserum 

Påfør et par dråber af den gode Blemish Serum på den nyligt rensede ansigtshud og hals og massér godt ind. Lad serum trænge ind i huden og virke – produktet skal altså ikke vaskes af. 

Niacinamid Serum til bumser og uren hud
Med Niacinamid 10%, Zink 1% og Tea Tree Oil til uren & fedtet hud
+15.000 anmeldelser
Normalpris 119,95 kr
Udsalgspris 119,95 kr Normalpris
Niacinamid Serum til bumser og uren hud

Trin 4 – ansigtscreme

Face Cream fra Australian Bodycare er en let og fugtgivende ansigtscreme, som er oplagt til daglig brug. Cremen er drøj i brug og trænger hurtigt ind ved korrekt dosering. De nøje udvalgte aktive ingredienser forebygger, plejer og modvirker effektivt uren hud og sørger for, at huden forbliver blød og sund.

Trin 5 – ansigtsmaske

Face Mask fra Australian Bodycare passer til alle hudtyper. Den lerbaserede mask renser i dybden, frisker huden op og du modvirker dannelsen af uren hud. Til eksfoliering af huden indeholder produktet knuste abrikoskerner, der nænsomt fjerner døde hudceller og stimulerer hudens naturlige fornyelse.

En effektiv pakke mod fedtet hud

Australian Bodycare har sammensat en pakke med produkter specielt udviklet til dig, der kæmper med fedtet ansigtshud, bumser, hudorme, tør hud eller andre former for hudproblemer i ansigtet. Med denne pakke er du godt rustet til at sørge for, at du kan kigge dig i spejlet og se en smuk, smidig, glat og blød hud uden urenheder.

Pakken indeholder tre produkter til daglig ansigtspleje; Face Wash, Face Tonic og Face Cream, samt en Face Mask til brug ved eksfolierende dybderens og en Spot Stick til effektiv førstehjælp ved akut opståede bumser.

Stor ansigtspakke til uren hud
5 renseprodukter til fedtet hud med bumser og hudorme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 499,95 kr
Udsalgspris 499,95 kr Normalpris 579,95 kr
Stor ansigtspakke til uren hud - 5 renseprodukter til fedtet hud med bumser og hudorme