Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Har du problemer med din hovedbund?

Så se videoen her og hør hvad du selv kan gøre mod problemer i hovedbunden.

Hører du til dem, der har hår på hovedet, er hovedbunden sikkert ikke noget, du skænker mange tanker. Medmindre det altså pludselig begynder at klø i hovedbunden, eller du mærker noget anderledes, der ikke plejer at være der. Er du skaldet, er der helt anderledes kig til hovedbunden. Det betyder selvfølgelig, at du hurtigt ser det, hvis noget forandrer sig, men det betyder også, at det er svært at skjule problemer i hovedbunden.

Problemer relateret til hovedbunden handler typisk om, at hovedbunden føles tør, klør, føles fedtet eller at der opstår eksem eller pletter.

Alle kan i perioder opleve problemer med deres hovedbund; for andre er problemerne desværre mere konstante. Men uanset, hvad problemerne skyldes, er der gode muligheder for at behandle de fleste hovedbundsproblemer – eller i hvert fald at lindre de symptomer, der generer.

Hovedbundsproblemer handler hverken om alder eller køn. Både mænd og kvinder kan få problemer med hovedbunden. Og problemerne kan ramme alle aldersgrupper fra nyfødt over børn, unge og voksne til ældre.

Hop direkte til: 

Svamp i hovedbunden

Sår i hovedbunden

Psoriasis i hovedbunden

Kløe i hovedbunden

Bumser i hovedbunden

Hovedbundspakken
Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 319,95 kr
Hovedbundspakken - Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke

Tør hovedbund

I hovedbunden har vi masser af talgkirtler, ligesom vi har i huden på resten af kroppen (bortset fra håndfladerne og fodsålerne). Talgkirtlerne genererer talg, der produceres af fedt og døde hudceller. Talgen sørger for at fedte og beskytte vores hud, så den er vandtæt, ikke tørrer ud og ikke bliver for skrøbelig.

Symptomer og årsager

Når vi vasker håret, affedter vi hovedbunden. Vasker vi håret for tit eller bruger vi for skrap en shampoo, kan det resultere i en tør hovedbund. Der kan også være andre årsager til tør hovedbund. Sygdomme som lavt eller højt stofskifte, diabetes, lever- eller nyresygdomme, astma, eksem og allergi og visse typer medicin kan give tør hud. Hvis du ikke drikker nok vand, får forkert kost eller mangler vitaminer, kan det også give tør hud. Ældre mennesker producerer ikke længere så meget talg, derfor er de særligt udsatte for at få tør hud.

Generelt ses tør hud og tør hovedbund oftere om vinteren end om sommeren. Det skyldes, at kulde, blæst og lav luftfugtighed udtørrer huden. Om vinteren har vi derfor brug for ekstra pleje af huden og hovedbunden.

Når man har tør hovedbund, vil det ofte klø, og derudover kan man opleve, at det drysser med tørt hvidligt skæl. Tør hovedbund og skæl er dog ikke det samme. Skæl skyldes en svampeinfektion og giver fedtet gulligt skæl, mens tør hovedbund skyldes tørhed i huden.

Forebyggelse og behandling

De fleste opdager, at deres hovedbund er tør, fordi det begynder at klø. Oplever du det, bør du selvfølgelig begynde med at undersøge, at der ikke er tale om lus. Er der det, skal lusene behandles med kæmning og en luseshampoo. Er der ikke tale om lus, kan du prøve at skifte til en mildere shampoo mod tør hovedbund og at springe hårvasken over nogle dage, så du ikke vasker hår hver dag.

Når huden føles tør, kan vi smøre den ind i en god og plejende creme. Men det er straks sværere i hovedbunden, hvis du har hår på hovedet. I stedet må vi pleje hovedbunden via den shampoo og balsam til tør og sart hovedbund, som vi bruger. Det er vigtigt, at du bruger en mild og plejende shampoo, der ikke bidrager yderligere til udtørringen. Vores hair clean shampoo vasker håret rent for stylingprodukter og andre urenheder. Den indeholder Tea Tree Oil som modvirker bakterier og andre mikroorganismer, som er medvirkende til problemer og irritation i hovedbunden. Ved svære problemer med hovedbunden anbefaler vi vores Scalp Cure treatment mask, der er en hovedbundskur som effektivt fjerner bakterier og virker beroligende og lindrende.

Det er vigtigt, at du gør noget ved din tørre hovedbund. For det er ikke alene ubehageligt, men du risikerer også at skabe sår i hovedbunden, hvis du klør og kradser meget, og det kan give adgang for bakterier.

LÆS OGSÅ: Sådan behandler og slipper du for tør hovedbund

Video: Sådan slipper du af med tør hovedbund – 3 nemme og effektive trin

Sådan bruger du hårprodukterne mod tør hovedbund

Fremgangsmåde:

1. Påfør Scalp Serum i den tørre hovedbund som vist i videoen. Masseres den blidt ind i hovedbunden. Lad masken sidde natten over for at opnå det bedste resultat.

2. Vask håret med Hair Clean Shampoo.

3. Fordel Hair Care Conditioner i det våde hår. Lad det virke i mindst 2 minutter og skyl herefter grundigt.

Scalp cure fra Australian Bodycare hjælper mod tør hovedbund, da den er med til at opretholde hovedbundens naturlige fugtighed samtidig med at dem modvirker skæl og kløende hovedbund.

Produkterne fra Australian Bodycare kan også købes på apoteket, i Matas, helsekostforretninger og direkte i vores webshop.

Hovedbundspakken
Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 319,95 kr
Hovedbundspakken - Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke

Svamp i hovedbunden

Svamp i hovedbunden er en generende lidelse, der ledsages af ubehag og ofte voldsom kløe. Alle mennesker kan få svamp i hovedbunden, men særligt er det børn, der rammes af svampeinfektionen.

Infektionen skyldes hudsvampen dermatofyt, og i langt de fleste tilfælde er smitten overført fra husdyr som marsvin, katte, hunde, kaniner eller andre smådyr. Huden i hovedbunden er ofte irriteret og med kløende plamager, som i nogle tilfælde kan udvikle sig til betændelsestilstande og i værste fald en væskefyldt byld.

Hovedbundssvamp forsvinder ikke af sig selv, og derfor er det vigtigt, at du behandler den. En ubehandlet svampeinfektion i hovedbunden kan nemlig i yderste konsekvens føre til pletskaldethed og varigt hårtab. Samtidig er det også vigtigt at behandle, da du kan smitte andre. I denne guide kan du læse mere om behandling og forebyggelse af svamp i hovedbunden.


Sår i hovedbunden

Alle mennesker oplever fra tid til anden at få et sår i hovedbunden. I mange tilfælde opstår et sår som følge af en kløende hovedbund. Jo mere det klør, desto mere klør vi også – eksempelvis hvis du har fået et myggestik, hvis du lider af psoriasis, eller du har fået en svampeinfektion i hovedbunden. Den kløende fornemmelse kan betyde, at du til sidst kradser hul på huden – og derfor opstår der sår.

Du kan også få et sår i hovedbunden, hvis du har brugt skrappe stylingmidler eller hårfarve. Særligt afblegning er hårdt for huden, og hvis blegemidlet er kommet i kontakt med huden i hovedbunden, kan det hos nogle lave en ætsningsskade og dermed et sår.

Uanset hvordan du har fået et sår i hovedbunden, skal du være opmærksom på det. Hvis et sår ikke heler, kan det i værste tilfælde være et tegn på kræft – derfor er det også en god idé at konsultere din læge. Læs mere om sår i hovedbunden, og hvordan du behandler det.


Kløende hovedbund

En kløende hovedbund er en hovedbund, hvor huden er irriteret. Har du problemer med hovedbunden, vil kløe derfor ofte være det første symptom på, at der er noget i vejen. Kløe er et symptom på noget andet – og derfor er det vigtigt, at man finder årsagen og ikke bare behandler symptomerne.

Symptomer og årsager

Der kan være mange forskellige årsager til kløe i hovedbunden. Lus kan give en voldsom kløe i hovedbunden. Derudover kan kløe skyldes alt fra en ufarlig allergisk reaktion til en mere alvorlig sygdom.

Kløe, svie og irritation i hovedbunden kan for eksempel skyldes svamp. Skæl kan også give kløe. Har du en tør eller en fedtet hovedbund, vil hovedbunden typisk begynde at klø. Forskellige former for eksem og psoriasis vil også betyde, at hovedbunden begynder at klø.

Der kan altså være mange forskellige grunde til, at hovedbunden klør. Udover kløen kan du også opleve irritation og smerte. Klør og kradser du så meget, at der går hul på huden, kan det gøre ondt. Men derudover risikerer du også, at såret bliver inficeret med bakterier. Derfor er det vigtigt at gøre noget ved kløen, så snart du opdager den.

Forebyggelse og behandling

Video: 3 trin i kampen mod en kløende hovedbund.Se her:
 Sådan behandler man en kløende hovedbund

Det første du bør gøre, når det klør i hovedbunden, er at undersøge for lus (medmindre du er skaldet, så behøver du ikke frygte lus). Er der lus, kan det forklare, hvorfor det klør. Og er lusene årsag til kløen, vil kløen hurtigt forsvinde, når lusene er væk. Har du ikke lus, kan du overveje, om du bruger for skrap en shampoo i hovedbunden. Og ellers bør du lade en læge se på din kløe.

Der kan være mange forskellige årsager til en kløende hovedbund, så det kan være svært selv at finde grunden.

Når kløen sidder i hovedbunden, er det oplagt at kigge på din shampoo. Men hjælper det ikke at skifte shampoo, og skyldes kløen for eksempel eksem, psoriasis eller allergi, er det vigtigt at du søger læge for at komme af med kløen.

Løsningen kan være en tabletbehandling med antihistaminer eller en salve eller creme mod kløe.

Ved kløe, der skyldes svamp i hovedbunden, kan en shampoo med svampedræbende ingredienser ofte løse problemet. Skæl skyldes også en svamp, og derfor kan en skælshampoo eller en shampoo mod svamp i hovedbunden ofte få bugt med skældannelsen. Er du hårdt angrebet af skæl, kan det være nødvendigt med en tabletbehandling eller creme/salve.

Mange foretrækker dog i stedet at bekæmpe skæl med naturlige alternativer. Vores Scalp Serum er en effektiv hovedbundskur mod tør hovedbund med den naturlige, antiseptiske Tea Tree Oil.

Hovedbundskuren modvirker kløe samt virker beroligende og lindrende.

LÆS OGSÅ: Sådan slipper du for kløende hovedbund

Eksem i hovedbunden

Eksem er en meget almindelig hudlidelse, som mange mennesker lider af. Man kan have eksem over hele kroppen, og altså også i hovedbunden. Når man har eksem, bliver huden rød, irriteret og kløende, og måske hæver den også. Senere kan huden blive tør og skællende. Man kan få eksem blot en enkelt gang i livet, mens andre lider af eksem hele livet.

Der findes flere forskellige typer eksem, der kan ramme hovedbunden. Generelt gælder det, at eksem i hovedbunden typisk er værre om vinteren, hvor luftfugtigheden er lav, og det er koldt og blæsende.

Eksem i hovedbunden skal behandles med fugt. I hovedbunden kan man derfor skifte til en shampoo, der ikke udtørrer hovedbunden så meget. Vores Hair Clean Shampoo vasker effektivt håret rent, virker kløestillende og indeholder den antibakterielle Tea Tree Oil som effektivt modvirker bakterier.

Hovedbundspakken
Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 319,95 kr
Hovedbundspakken - Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke

Skæleksem

Skæleksem, også kaldet seboroisk eksem, kan give skældannelse og kløe i hovedbunden. Skæleksem ses ofte hos spædbørn (her kaldes det typisk arp) og hos yngre mænd og voksne i øvrigt. Skæleksem skyldes en gærsvamp, der lever i den fedtede hud, kaldet Pityrosporum Ovale.

Ved skæleksem i hovedbunden kan man bruge en hårshampoo og/eller olie med svampedræbende effekt.

LÆS MERE: Sådan slipper du af med skæleksem

Soleksem

Ved soleksem klør huden, og man får et rødligt udslæt med små knopper eller blærer. Soleksem skyldes en reaktion mod solens stråler, fordi man ikke så godt tåler solen, eller fordi opholdet i solen har varet for længe. Mennesker uden hår på hovedet er selvfølgelig særligt udsatte for at få soleksem i hovedbunden, men alle andre kan også få soleksem i hovedbunden. Behandlingen er fugt – og derudover selvfølgelig at undgå solen i en periode.


Fedtet hovedbund

Fedtet hovedbund er et problem, som mange døjer med. Har du problemer med en fedtet hovedbund, vil håret hurtigt fedte og klaske sammen, og for at undgå det vasker du sikkert dit hår hver dag.

Symptomer og årsager

Hyppig hårvask er faktisk bare med til at gøre det hele værre, for når vi vasker håret, affedter vi hovedbunden og fjerner dermed det naturlige fedtlag. For kroppen er det et signal til, at talgkirtlerne skal begynde at producere mere talg, der har til formål at beskytte hårbunden mod at blive for tør. Når hovedbunden producerer mere talg, bliver hovedbund og hår mere fedtet. Har du problemer med fedtet hår så læs her hvordan du slipper af med fedtet hår.

Alle kan have en fedtet hovedbund, men ofte er der en sammenhæng mellem en fedtet hovedbund og fedtet og uren hud, der skyldes en forøget talgproduktion og tilstoppede talgkirtler.

Forebyggelse og behandling

Det bedste, du kan gøre mod en fedtet hovedbund, er at springe hårvasken over hver anden dag. I begyndelsen kan det føles ubehageligt, fordi håret fedter, men efterhånden vil det gå bedre. Du kan eventuelt bruge en tørshampoo de dage, hvor du ikke vasker hår, fordi den absorberer fedtet fra hovedbunden.

Man kan godt have fedtet hovedbund og tørt hår. Men shampooen skal tage hensyn til hovedbunden, og så må du behandle spidserne med conditioner og hårkure. Husk, at conditioner kun skal bruges i hårspidserne og ikke i hovedbunden – ellers risikerer du at fedte hovedbunden unødigt.

Der findes mange milde shampooer til fedtet hovedbund og hår, også shampooer med naturligt indhold. Blandt andet er vores Hair Clean shampoo god til at fjerne fedt og stylingprodukter fra hovedbund og hår.

Skyldes den fedtede hovedbund problemer med bumser og uren hud, kan din læge hjælpe dig. Måske vil en behandling med piller også hjælpe mod problemerne i hovedbunden. Salve eller creme mod uren hud kan også bruges i hovedbunden.

Video: 3 trin i kampen mod fedtet hår.Se her:
 Sådan slipper du af med fedtet hår

Hovedbundspakken
Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 319,95 kr
Hovedbundspakken - Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke

Psoriasis i hovedbunden

Psoriasis er en inflammationssygdom, hvor der er tale om en betændelsestilstand i huden. Symptomerne på psoriasis er røde, fortykkede pletter på huden, der typisk er tydeligt afgrænsede. Pletterne vil oftest være dækket af et hvidligt, glinsende skæl. De angrebne områder kan klø.

Hårbundspsoriasis er en meget almindelig type psoriasis, der rammer omkring hver anden psoriasis-patient. Den optræder typisk i hårgrænsen bag ørerne, i nakken eller i panden, hvor den ses som svagt røde pletter eller kløende, fortykkede områder med skæl.

Psoriasis kan ikke helbredes, men symptomerne kan behandles. Det kan blandt andet være med cremer, salver, shampoo, skum og linimenter. Derudover kan lysbehandling, klimabehandling med bade eller systemisk behandling med tabletter eller indsprøjtninger være en løsning. Vores hårserie tilfører fugt til hovedbunden og virker kløestillende.


Bumser i hovedbunden

Vi mennesker kan få bumser overalt på kroppen – også i hovedbunden. Uanset hvor de sidder, er det et skæmmende problem for mange. Og selvom de er mindre synlige i hovedbunden – hvis du har hår naturligvis – kan de stadig være ømme, betændte og ubehagelige. Det er særligt i pubertetsalderen, at bumserne pibler frem på kinder, pande, ryg og i hovedbund. Men også voksne kan døje med de betændte pestilenser.

Undgå så vidt muligt at klemme bumserne ud, da der hurtigt kan komme snavs og bakterier i, som både kan forårsage ardannelse og smertefulde infektioner. Den rigtige behandling og forebyggelse er en god rensning, som du kan læse mere om her i guiden om bumser i hovedbunden.

Bumser i hovedbunden opstår ligesom bumser alle andre steder på kroppen, fordi talgkirtlerne tilstoppes. Og når du danner meget hormon, danner du også meget talg, der stopper porer til, så der opstår en mindre betændelsestilstand i huden.


Skæl i hovedbunden

Små, hvide flager hud på skuldrene er et tegn på, at du har skæl i hovedbunden. Skæl er nemlig døde hudceller, der skaller af og drysser ud i hårstråene og ned på tøjet. Mængden af skæl kan variere meget. De mennesker, der har meget skæl, er også ofte dem, som oplever hvidflagrede skuldre.

Både mænd, kvinder og unge kan lide af skæl, som hverken er en sygdom eller smitter. Det gør det dog ikke mindre skæmmende. Med Australian Bodycares hårpakke kan du få den nødvendige pleje til den skællende hovedbund.

Skæl betegnes ofte som de hvide flager, men faktisk kan skæl også være en mere fedtet tilstand i hovedbunden, der ledsages af en gulbrun fedtet overflade, som du kan kradse af med en negl. Uanset hvilken form for skæl, der er tale om, vil det ofte gøre hovedbunden tør og kløende.

Derfor er det også vigtigt, at du med en kløende hovedbund får fastlagt, om der er tale om skæl, og at du ikke render rundt med lus, som hurtigt og let smitter. Få indblik i årsagen til skæl, og hvad du kan gøre ved det i denne guide om skæl i hovedbunden.


Ondt i hovedbunden

De fleste har prøvet at have ondt i hovedbunden. Måske har du en bums, eller også har du fået en svampeinfektion eller en for skrap farvning af håret. I alle tilfælde kan det give en øm hovedbund.

Mange kvinder kender sikkert også til problemet med ondt i hovedbunden efter en dag med håret i en stram hestehale. Når håret løsnes, giver det en øm og smertefuld fornemmelse, der både føles i hovedbund og hår. Faktisk er det hårsækkene, der gør ondt. For hver hårsæk er udstyret med en nerveende, og hele håret indgår derfor i et samlet nervesystem. Med en stram frisure hives der derfor i nerveenderne, og når håret løsnes, vil nerveenderne igen få ’luft’ – og det kan give en øm følelse.

Hvad årsagen til smerten i hovedbunden end er, vil den ofte være forbundet med hovedpine. Det skyldes, at huden på den ene eller anden måde påvirkes.


Øm hovedbunden

Har du en sensitiv hovedbund, vil den ofte føles tør og øm. Ligesom huden i ansigtet kan føles kløende, tør, stram og irriteret, kan huden i hovedbunden også. Hver dag udsættes den for flere forskellige påvirkninger som eksempelvis forurening og stress – og det kan gøre den særligt sensitiv.

Det kan give den kløende og tørre følelse, hvor den føles øm. Her kan skæl også opstå, fordi hovedbundens mikroorganismer formerer sig og udvikler sig langt hurtigere, så der opstår enten en fedtet eller tør skæl.

Hvis du spiser en ensformig kost og bruger skrappe shampooer og stylingprodukter, kan det være en medvirkende årsag til, at din hovedbund føles øm. Derfor er det blandt andet vigtigt at spise en sund og varieret kost og undgå stress. Du kan eksempelvis pleje med Australian Bodycares hårpakke, der effektivt lindrer og køler en irriteret hovedbund. Læs mere om, hvordan du får bugt med en øm hovedbund her.


Arp i hovedbunden

Arp i hovedbunden er en meget udbredt lidelse. Men hvad er arp egentlig? Arp er en ophobning af hudfedt og døde hudceller, der normalt afstødes fra hovedbunden. Lidelsen kan ramme alle, men ses oftest hos spædbørn.

Det er en form for skæleksem, der giver den ramte fedtet skæl, som både kan være gulligt, brunligt eller rødligt. Betegnelsen arp anvendes ofte til børn med disse symptomer, mens skæleksem bruges om tilstanden hos voksne. Typisk skyldes tilstanden gærsvampen Pityrosporum Ovale, der lever naturligt på huden i hovedbunden, men som ved gode vækstbetingelser vil udvikle sig til skæleksem.

Arp kræver behandling, og det er vigtigt at opretholde en god hygiejne i hovedbunden. Det kan du eksempelvis gøre med en hårpakke fra Australian Bodycare, som har antibakterielle egenskaber samtidigt virker lindrende på den ubehagelige fornemmelse, arp forårsager.


Ateromer i hovedbunden

Opdager du en knude i hovedbunden, bør du lade en læge se på den. Der kan være tale om et såkaldt aterom, der er et andet navn for en talgknude, talgcyste eller hårsækcyste.

Et aterom er en cyste (et væskefyldt hulrum), der er dannet på grund af en tilstoppet talgkirtel, der er fyldt op med ophobede afstødte hudceller og talg. Et aterom kan være fra få millimeter og op til 5-10 mm eller endda endnu større.

Ateromer er ufarlige, men hvis de sidder et sted, hvor de generer eller er kosmetisk skæmmende, kan de fjernes ved et kirurgisk indgreb. Bliver ateromet inficeres, vil symptomerne være som ved en byld. Huden vil føles varm, hæve, blive rød og øm. Et inficeret aterom bør fjernes. Foretrækker du alternativ behandling, hævdes blandt andet tea tree oil at kunne virke mod ateromer og bylder.


FAQ om hovedbunden

Hvad er forskellen på skæl og tør hovedbund?

Når man har en tør hovedbund, kan man opleve, at det klør og drysser med tørt hvidligt skæl. Tør hovedbund og skæl er dog ikke det samme. Skæl skyldes en svampeinfektion og giver typisk fedtet gulligt skæl, mens tør hovedbund skyldes tørhed i huden.


Hvad gør jeg ved tør hovedbund?

Det første, du kan prøve, hvis din hovedbund er tør, er at skifte til en mildere shampoo og at springe nogle af hårvaskene over. Du kan også bruge en olie mod tør hovedbund. Virker det ikke, bør du lade en læge se på din hovedbund, da der kan være forskellige andre årsager til tør hovedbund.

> Hårkur til tør hovedbund


Hvad skyldes tør hovedbund?

Tør hovedbund skyldes, at talgkirtlerne ikke producerer tilstrækkelig med talg, og derfor bliver huden tør. Forskellige sygdomme kan også være årsagen til tør hovedbund. Og endelig er vinteren hård ved huden og hovedbunden, der oftest bliver mere tør i det kolde, blæsende vejr.


Hvorfor gør min hovedbund ondt?

Hovedbunden kan gøre ondt, fordi det klør, fordi huden er sart og irriteret, fordi du har eksem eller af en helt anden grund. Der kan være mange grunde, og det kan også skyldes en sygdom, så derfor bør du altid gå til lægen og blive undersøgt, hvis du har ondt i hovedbunden over længere tid og af uforklarlige årsager.


Hvorfor klør min hovedbund?

Der kan være mange grunde til, at din hovedbund klør. Det kan blandt andet skyldes tør hovedbund, fedtet hovedbund, svamp, psoriasis, eksem eller noget helt andet. Og det kan selvfølgelig også skyldes lus. Vores hair clean shampoo modvirker effektivt de bakterier i hovedbunden der er årsag til skæl, kløe og irritation.


Hvorfor lugter min hovedbund?

Der kan være flere forskellige grunde til, at du oplever, at din hovedbund lugter. Det kan blandt andet skyldes svamp, fedtet hovedbund eller eksem. Kort sagt: En hovedbund, der ikke helt er i balance. Og det kan selvfølgelig også skyldes, at du ikke vasker håret ofte nok.

Hovedbundspakken
Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 319,95 kr
Hovedbundspakken - Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke