Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er AHA peeling?

AHA peeling er en kemisk eksfoliering – altså en syre, du smører på din hud.  

Det er en meget udbredt syrepeeling, der består af frugtsyrer som glykolsyre og mælkesyre. Navnet er en forkortelse af Alpha Hydroxy Acid, altså alfahydroxsyre. Det er en gruppe af stoffer, der har sin oprindelse i frugt og grønt, som eksempelvis citron, og som derfor går under navnet frugtsyrer. 


Hvilken virkning har AHA peeling?

Du er formentlig stødt på mange hudplejeprodukter, der alle kan hjælpe dig med at få en sundere hud.  

Men AHA frugtsyre peeling skiller sig ud fra de andre eksfolierende produkter på markedet, fordi det her er frugtsyrerne, der gør arbejdet.

AHA-syrer sætter gang i cellefornyelsen i huden, virker eksfolierende og stimulerer kollagenet i huden. Samtidig minimerer syrerne risikoen for pigmentpletter, rynker, akne og ujævn hudstruktur. 

Ved at eksfoliere med AHA frugtsyre peeling løsner du døde hudceller og udjævner hudpigmentering og hudtone. Det vil fjerne dine alderstegn, så du får et mere ungdommeligt udseende uden porer og akne. 

4–pak til uren hud og bumser
Dybderensende hudpleje til fedtet hud, bumser og hudorme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 449,95 kr
Udsalgspris 449,95 kr Normalpris 619,95 kr
4–pak til uren hud og bumser - Dybderensende hudpleje til fedtet hud, bumser og hudorme

AHA-syrer

De mest almindelige og kendte AHA-syrer er glykolsyre, mandelsyre og citronsyre. Herunder kan du få mere viden om dem.

Glykolsyre

Glykolsyre findes typisk i sukkerrør og er den mest kendte AHA-syre. Den sætter gang i hudens cellefornyelse, eksfolierer gamle hudceller og minimerer rynker og linjer.

Har din hud synlige alderstegn? Eller døjer du med pigmenteringer og tendens til akne? Glykolsyre er særligt egnet til sådanne tilfælde samt normal til kombineret hud. Syrens molekylære størrelse gør det muligt at trænge nemt ind i huden, hvor den vil sikre en grundig eksfoliering. 

Mandelsyre

Mandelsyre er fedtopløselig og derfor særligt egnet til hud med tendens til at blive fedtet. Døjer du med akne, er mandelsyre også effektivt imod det.

Citronsyre

Citronsyre har en kraftig, antioxiderende effekt. Det er en kæmpe hjælp, når det kommer til håndtering og forebyggelse af solskadet og aldrende hud.

Effektiv eksfoliering

AHA frugtsyre bruges først og fremmest til eksfoliering af din hud. Her falder hudcellerne på overfladen af, og du kommer dermed af med de døde hudceller. Det giver plads til generering af nye hudceller.

Når du bliver ældre, bliver din huds naturlige cellecyklus langsommere. Det kan resultere i, at døde hudceller samler sig, hvilket får din hud til at se mat og kedelig ud. Det kan også øge forekomsten af rynker, alderspletter og akne – men bruger du AHA frugtsyre peeling, kan du komme af med alle de gener.

Fornyet glød til din hud

Når frugtsyrerne eksfolierer din hud og nedbryder dine døde hudceller, får du en lysere og mere glødende hud. Ved hjælp af blandt andet glykolsyre nedbrydes akkumuleringen af hudceller, hvor citronsyre lysner huden og giver mere glans.   

Øget produktion af kollagen

Måske har du hørt om kollagen før. Det er et protein, der er utroligt vigtigt for din krops brusk og dine knogler. Kollagen dannes i hudcellerne og sørger for, at kollagenet i bindevævet holder huden elastisk og fast, og at din hud bevarer et ungdommeligt og glat udseende.

De proteinrige fibre bliver nedbrudt, når du bliver ældre, og når du bliver solskoldet. Det kan resultere i en blød og slap hud. 

Bruger du AHA serum, kan du fremme produktionen af kollagen ved at ødelægge de gamle kollagenfibre og give plads til de nye, så din hud kan holde sig mere fyldig og glat. 


AHA peeling sera fra Australian Bodycare

Er du træt af dine tilstoppede porer og din matte hud? Hos Australian Bodycare har vi forskellige sera, du kan bruge for at få en sundere hud. 

Herunder kan du gøre dig klogere på vores udvalg af sera til eksfoliering.

Naturlig peeling serum

Denne naturlige AHA frugtsyre peeling serum renser og eksfolierer din hud skånsomt ved hjælp af Lime Pearl; den naturlige hovedingrediens i serummet. 

Med sit høje indhold af AHA frugtsyre er Lime Pearl kendt som naturens peeling, der efterlader din hud glat med en flot glød på grund af det 100 % naturlige indhold af frugtsyre. Den kaldes finger-lime på dansk og er en effektiv frugtsyrepeeling, der forfiner og udglatter overfladen på din hud. 

Serummet har også et naturligt indhold af Tea Tree Oil og Niacinamid. Førstnævnte forhindrer bakterier, bumser og hudorme i at dukke op, så din hud er mest muligt sund. Sidstnævnte sikrer dig en jævn hudtone og afhjælper tilstoppede porer, så din hud kan få vejret.

De aktive og effektive ingredienser i vores AHA frugtsyre peeling serum samarbejder om at sikre dig en pæn og glat hud, der er fri for knopper, ujævnheder og bumser. 

4–pak til uren hud og bumser
Dybderensende hudpleje til fedtet hud, bumser og hudorme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 449,95 kr
Udsalgspris 449,95 kr Normalpris 619,95 kr
4–pak til uren hud og bumser - Dybderensende hudpleje til fedtet hud, bumser og hudorme

Sådan gør du

Serummet er nemt at tilføje til din almindelige renserutine. Vi anbefaler, at du bruger det 2-3 gange om ugen.

Start med at rense dit ansigt grundigt for makeup og andre urenheder med vores Face Wash

Tør herefter dit rensede ansigt over – brug eventuelt Face Tonic fra Australian Bodycare med en vatrondel og giv dernæst din tonic et øjeblik til at tørre ind.

Fordel til sidst et par dråber peeling serum på din rene hud og massér ind. Lad serummet trænge ind i cirka 30 minutter og afslut med et lag beskyttende ansigtscreme

Det er meget individuelt, hvor ofte du skal bruge serummet. For nogen er 2-3 gange om ugen tilstrækkeligt, hvor andre bruger det sjældnere. Det handler om at prøve sig frem og se, hvad din hud bedst klarer sig med. 

Vi anbefaler, at du bruger serummet om aftenen, så din hud kan få ro til at vænne sig til produktet i løbet af natten. Så undgår du en reaktion som let rødmen, når du bruger produktet de første par gange. 

4–pak til uren hud og bumser
Dybderensende hudpleje til fedtet hud, bumser og hudorme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 449,95 kr
Udsalgspris 449,95 kr Normalpris 619,95 kr
4–pak til uren hud og bumser - Dybderensende hudpleje til fedtet hud, bumser og hudorme

Kemisk AHA-peeling

Ved hjælp af AHA frugtsyre vil din hud få et lille løft, hvor det yderste hudlag bliver fjernet. Den peeling (eksfoliering) fjerner de døde hudceller og stimulerer samtidig dannelsen af nye hudceller. 

Jo ældre, du bliver, jo langsommere fornyer hudcellerne sig i din krop. Med en kemisk peeling kan du forbedre og forny din hud i ansigtet, halsen, brystet, hænderne, armene eller benene. 

Derudover fugter, beroliger og opstrammer en kemisk peeling huden samt minimerer risikoen for betændelse, porestørrelser, ar, pletter, bumser eller hudorme. 

Kemisk AHA frugtsyre peeling kan blandt andet forbedre:

  • Ujævne hudpigmenteringer 
  • Alderspletter
  • Solpletter
  • Skællende hud
  • Solskadet hud
  • Fregner
  • Akne
  • Ar

Efter en kemisk AHA-peeling kan din hud blive lidt rød. Sker det, kan du med fordel bruge Blemish Serum fra Australian Bodycare, der sikrer en ensartet hudtone og en flot hud i samarbejde med AHA serum. 


Husk solcremen, når du bruger AHA serum

AHA-peeling gør din hud mere følsom over for solen og mere modtagelig for solskader. Derfor anbefaler vi, at du husker at bruge solcreme dagligt – især efter en AHA peeling.

Aloe Vera Gel fra Australian Bodycare plejer og nærer din hud. Den har også en positiv og lindrende effekt på solskoldning, tør og dehydreret hud samt svie og kløe

Produktet indeholder en lang række af vitaminer, mineraler og aminosyrer samt Tea Tree Oil, der er velegnet til mange hudproblemer som eksempelvis kløe eller solskoldning. 

Bio Aloe Vera gel til solskoldning, svie og kløe
Kløestillende og kølende gel til pleje af solskoldet hud og smårifter
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 99,95 kr
Udsalgspris Fra 99,95 kr Normalpris
Bio Aloe Vera gel til solskoldning, svie og kløe - Kløestillende og kølende gel til pleje af solskoldet hud og smårifter