Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er rynker, og hvorfor får man dem?

I takt med at du bliver ældre, dukker der rynker op i ansigtet. De små folder i huden skyldes, at huden bliver tyndere med alderen, og at huden mister noget af sin elasticitet. Derudover faldet niveauet af fugt og olie i huden, hvilket kan resultere i mere tørhed og tydeligere rynker. 

Rynker kan både opleves som ‘fine linjer’ eller som grovere furer i huden. 

Alle mennesker får rynker på et tidspunkt – nogle i højere grad end andre - og det tyder på, at mennesker med lys hud er mere tilbøjelige til at få rynker. Rynker er en almindelig og ufarlig del af aldringsprocessen, som opstår i større eller mindre grad på baggrund af din hudtype og genetik.  

Faktorer som rygning og solbadning kan have en effekt på en større forekomst af rynker. 

Hvor opstår rynker typisk henne?

Har du opdaget, at din “bekymringsrynke” er blevet mere tydelig? Eller at der er kommet flere små linjer rundt om dine øjne? 

Rynker i ansigtet kan opstå mange steder, men det er meget almindeligt, at de grovere rynker kommer i panden og på halsen, hvor de mindre kommer ved øjnene og munden. Derfor er det normalvis også de finere linjer, der opstår først – fra omkring midt i 20’erne – og de grovere, der opstår senere.

Rynker ved munden og øjnene kommer, fordi du bruger musklerne her meget. Med tiden har huden ikke de samme betingelser for at “folde sig ud” igen, og rynkerne bliver permanente. 

Hvordan kan man minimere rynker? 

Et af de vigtigste råd, når det kommer til forebyggelse af rynker, er god hudpleje. Det er det absolut bedste skridt mod at bevare en frisk og ungdommelig hud. 

Fordi produktionen af fugt i huden falder med alderen, er det vigtigt at give din hud en masse nærende fugtpleje. 

Med Australian Bodycares anti-age pakke får du et skræddersyet sæt med alt det bedste til din aldrende hud. Den består af ansigtsrens, Aloe Vera Anti Age Serum og ansigtscreme, der tilsammen hjælper med at udglatte rynker og forebygge dehydreret hud i ansigtet, så din hud holder sig sund i længere tid.  

Sæt til rynker og dehydreret hud
3 Anti Age produkter til tør hud: ansigtsrens, Aloe Vera Serum og creme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 499,95 kr
Sæt til rynker og dehydreret hud - 3 Anti Age produkter til tør hud: ansigtsrens, Aloe Vera Serum og creme

3 trin mod en mere ungdommelig hud

Ansigtsrensen er beriget med Tea Tree Oil og er et ideelt produkt til din daglige hudplejerutine. Den fjerner bakterier og snavs fra hudens overflade på en effektiv, men skånsom måde. Tea Tree Oil kan også dæmpe kløe, hvis din hud er meget tør. 

Aloe Vera Anti Age Serum er spækket med aloe vera, der har en ekstremt fugtgivende egenskab – og har derfor en god effekt på ældre hud. Serummet består desuden af C- og E- og F-vitamin, der tilsammen giver en smuk glød og hjælper med at holde huden hydreret og sund. 

Ansigtscremen sørger for et beskyttende, fugtgivende lag til din hud både dag og nat. Det er en effektiv rynkecreme, der holder din hud smidig og stærk, så du minimerer tørhed og rynker. 

Sådan bruger du produkterne: 

  • Start med at fjerne al makeup 
  • Rens derefter din hud med ansigtsrens 
  • Massér ansigt, hals og bryst, inden du vasker rensen af
  • Påfør et par dråber Aloe Vera Anti Age Serum og fordel godt 
  • Slut af med en lille mængde ansigtscreme

Udover vores anti-age pakke har vi også sammensat en pakke til ung hud, som gerne vil forebygge rynker samt en pakke til moden hud

Kosmetiske indgreb mod rynker

Er du meget stålsat på at komme dine rynker til livs, kan du vælge mellem forskellige kosmetiske indgreb. 

Det kan blandt andet være laserbehandling, botox eller fillers. Behandlingerne er forskellige, men har samme mål: At minimere dine rynker. 

Ved laserbehandling bliver din hud opvarmet med en CO2-laser, hvilket skaber en fornyelse af huden i det øverste lag. Botox bliver derimod sprøjtet ind under huden og lammer muskulaturen, hvilket giver et udglattende resultat. Fillers er en form for gel, der bliver sprøjtet ind for at skabe fylde og dermed udjævne furer. 

De fleste kosmetiske behandlinger skal gentages med jævne mellemrum for at opretholde effekten, og der kan være bivirkninger af forskellig grad. 

Kan du forebygge rynker?

Når det kommer til forebygning af rynker, kommer du langt med de generelle livsstilsråd. 

Fordi rynker opstår gradvist og over årene, kan det være svært at huske på at forebygge. Men hvis du livet igennem husker at tage dig godt af din hud, vil det betale sig på den lange bane. 

Du kan ikke undgå rynker, men vil du minimere dem så meget som muligt, så sørg for at pleje din hud hver dag sammen med følgende råd. 

1) Spis en sund kost og dyrk motion. 

En sund livsstil er ikke blot godt for din generelle sundhed, men også for færre rynker. Det gælder både om at undgå sukker, spise masser af grønt og gerne drikke op til 2 liter vand om dagen. 

2) Undgå rygning

Det er velkendt, at rygning har en finger med i spillet, når det kommer til rynker. Det gælder særligt rynkerne rundt om munden. Rygning er med til at ødelægge de små blodårer i huden, hvilket kan forårsage flere rynker.  

3) Pas på solens stråler

Præcis som rygning er solens stråler skadelige for din hud og kan medvirke til flere rynker. Husk derfor at undgå solen mellem kl. 12 og 15, og brug altid solbeskyttelse med en høj faktor. Brug også solcreme i ansigtet om vinteren. 

FAQ

Hvad virker mod rynker?

Rynker er naturlige, og du kan ikke forhindre dem i at dukke op. Men med en god fugtgivende hudpleje kan du komme langt. Husk desuden, at rygning og solens stråler kan være med til at give flere rynker. 

Hvorfor får man rynker?

Jo ældre, du bliver, jo tyndere og mindre elastisk bliver din hud. Det resulterer i både fine linjer og grovere furer. Det er din genetik og din generelle livsstil, der afgør, hvor mange rynker du får. 

Hvornår får man rynker?

Det er almindeligt, at de små, fine rynker opstår midt i 20’erne, men det er først omkring 40 års-alderen, at der for de fleste vil være en tydelig ændring. Efter 60 år har din hud mistet en stor del af sin spændstighed, og din hud vil være rynket i stort set hele ansigtet. 

Hvordan undgår man rynker?

Du kan ikke undgå rynker, da det er en naturlig udvikling af huden. Men giver du din hud masser af fugtgivende pleje, samtidig med at du undgår at ryge og solbade, kan du minimere forekomsten af rynker. 

Sæt til rynker og dehydreret hud
3 Anti Age produkter til tør hud: ansigtsrens, Aloe Vera Serum og creme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 499,95 kr
Sæt til rynker og dehydreret hud - 3 Anti Age produkter til tør hud: ansigtsrens, Aloe Vera Serum og creme