✔ Hurtig levering & fri fragt fra 289,- 

Niacinamid – vidundermidlet, der løser alle dine hudproblemer

Fagligt opdateret: 30/3/2023

Grå og mat hud, manglende glød, uren og fedtet hud. Hudproblemerne kan være mange. Og måske har du ikke bare ét hudproblem, men flere på én gang. 

Heldigvis for dig findes der et hudplejemiddel, der kan hjælpe din problemhud på rette vej. Bliv her klogere på vidundermidlet niacinamid, som klarer ethvert hudproblem på sin vej. 

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut hos Varde Apotek
Anne har læst en kandidatgrad i Farmaci på SDU, og har de seneste år arbejdet som klinisk farmaceut på Apoteket. Til dagligt rådgiver hun apotekets kunder samt læger omkring optimal brug af lægemidler.

Hvad er niacinamid? 

Niacin er et andet ord for vitaminet b3, og findes som syre (nikotinsyre) og niacinamid. Det er normalt niacinamid som bruges i cremer og kosttilskud.

Det er et betydningsfuldt næringsstof, der tilsammen med de andre B-vitaminer sikrer, at kroppens biologiske processer fungerer optimalt. 

B3-vitamin bidrager til at reparerer skader på DNA´et. B3 er samtidig et kernevitamin for din huds overordnede sundhed


Niacinamid sikrer hudens sundhed 

Kroppen har brug for en vis mængde B3-vitamin. Og spiser du en varieret kost, vil du med stor sandsynlighed dække dit behov for B3. 

Vitaminet findes i fødevarer med masser af protein, eksempelvis kød, fisk og fjerkræ, avocado, grønne ærter, jordnødder og fuldkorn. 


Hvad bruges niacinamid til? 

Får du ikk spist tilstrækkeligt med grønne ærter eller avocado, er der heldigvis råd at hente, hvis du vil sikre din huds sundhed. Ved at smøre niacinamid direkte på din hud, kan du målrette vitaminet mere direkte til dine specifikke hudproblemer. 

Derfor er niacinamid en populær ingrediens, der bruges inden for skønhedsindustrien i alle slags hudplejeprodukter. 

Førstehjælp til dine hudproblemer

Niacinamid er en unik ingrediens i hudpleje, og har du det i din hudplejerutine, har du også et stærkt våben mod alverdens hudproblemer. 

Lider du af rødme og sågar rosacea? Har din hud mistet elasticitet, og begynder de fine linjer og rynker at vise sig? Døjer du med fedtet, uren hud og akne? Eller kæmper du med pigmentering og ujævn hudtone? 

Uanset hvad dit hudproblem er, har niacinamid vist sig at have god virkning på alle tænkelige hududfordringer.

4–pak til uren hud og bumser

Dybderensende hudpleje til fedtet hud, bumser og hudorme

449,95 kr 619,95 kr

Din hud tager godt imod niacinamid 

Niacinamid er ikke bare et effektivt vitamin – din hud tager også godt imod det. Andre ingredienser som A-vitamin og lignende kræver større tilvænning og kan gøre din hud irriteret og lysfølsom. 

Med niacinamid har du en ingrediens, som huden nemt tolererer, så de gode effekter kan begynde at virke hurtigt. 

Her har mængden dog en stor andel i effekten. Des mere niacinamid, des større effekt. Der er eksempelvis forskel på, om der er 2 % eller 10 % niacinamid i et produkt. 


Hudpleje med niacinamid 

Niacinamid er en all rounder inden for hudpleje, og du kan pleje din hud med niacinamid i: 

 • Cremer
 • Sera
 • Masker
 • Foundations
 • Primers

Brug et serum i din hudplejerutine

Med Australian Bodycares niacinamid-serum kan du effektivt pleje din hud. 

Den hjælper med at: 

 • reducere rødme og irritation
 • fugte i dybden
 • berolige huden 
 • give ensartethed
 • øge hudens elasticitet

Et serum med niacinamid er førstehjælp til din problemhud, og med dette serum får du et produkt, der kan bruges i din daglige hudpleje. Serummet er 100 % vegansk og er velegnet til alle hudtyper. 

Kombinationen mellem niacinamid, Tea Tree Oil og zink giver et produkt, der effektivt bekæmper dine hudproblemer. Og med et serum får du hudpleje i sin allermest koncentrerede form. 

Det betyder, at du får et væld af givende og nærende ingredienser, der i den flydende konsistens kan trænge dybt ned i din hud og virke. 

Niacinamid Serum til bumser og uren hud

Med Niacinamid 10%, Zink 1% og Tea Tree Oil til uren & fedtet hud

119,95 kr

Kombinér med yderligere pleje til din hud 

Selvom niacinamid er en superstjerne inden for hudpleje, opnår du altid de bedste resultater med en helstøbt indsats. 

For på trods af at niacinamid er et lille mirakelprodukt, får du de største mirakler ved at aktivere andre aktive ingredienser. 

Kombiner derfor serum med niacinamid med andre plejeprodukter. Serummet virker godt i kombination med produkterne i Australian Bodycares ansigtspakke, der består af Face Wash, Face Tonic, Face Cream og Spot Stick.

Brug denne daglige hudplejerutine: 

 1. Fugt ansigtet og vask det med Fash Wash, der skånsomt renser huden fri for skidt med sin bakteriehæmmende effekt. Massér i ca. 1 minut og skyl herefter af med lunkent vand. Dup ansigtet tørt i et rent håndklæde.
 2. Tag en vatrondel og påfør lidt Face Tonic, der renser i dybden og tilfører masser af fugt og fordel i lette strøg hen over dit ansigt. 
 3. Fordel enkelte dråber af niacinamid-serum mellem fingerspidser og massér blidt ind i huden.
 4. Massér Face Cream, der fugter og beroliger, ind i ansigtet i lette, cirkulære bevægelser. Smør gerne cremen godt ind i huden, så den absorberes bedst muligt.
 5. Påfør Spot Stick, der virker lindrende, direkte på områder med irriteret eller betændt hud. Væsken i sticken er klar, så du kan både bruge den under og over makeup, når du trænger til lindring af huden. 

4–pak til uren hud og bumser

Dybderensende hudpleje til fedtet hud, bumser og hudorme

449,95 kr 619,95 kr