✔ Hurtig levering & fri fragt fra 289,- 

Salicylsyre – din førstehjælp til uren hud og andre hudproblemer

Fagligt opdateret: 5/10/2022

Drømmer du om en blød og ren hud? Så kan salicylsyre blive din bedste kompagnon mod dit mål. 

Kender du ikke den populære ingrediens, bør du spidse ører nu, hvor du bliver klogere på, hvad salicylsyre er, og hvordan den kan hjælpe dig og din hud. 

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut hos Varde Apotek
Anne har læst en kandidatgrad i Farmaci på SDU, og har de seneste år arbejdet som klinisk farmaceut på Apoteket. Til dagligt rådgiver hun apotekets kunder samt læger omkring optimal brug af lægemidler.

Hvad er salicylsyre?

Salicylsyre er en organisk syre fremstillet ud af salicin, som stammer fra piletræer. Det er et antiinflammatorisk middel og en betahydroxysyre – forkortet BHA

Salicylsyre/BHA er anderledes end dens pendant AHA. 

Kend forskellen på BHA og AHA

Salicylsyre er en BHA, som er fedtopløselig og trænger dybt ned i hudens porer. BHA arbejder på de ydre såvel som indre hudlag – og den virker derfor indefra og ud. 

AHA, der er en alfahydroxysyre, er mælkesyre og frugtsyre. Hvor BHA er fedtopløselig, er AHA vandopløselig. Det betyder, at den derfor virker bedst på hudens overflade, hvor den arbejder, så huden bedre kan optage fugt fra cremer og lignende hudplejeprodukter. 


Hvad bruges salicylsyre til?

Salicylsyre er en sand superstjerne inden for hudpleje. Det er en populær ingrediens takket være dens gavnlige effekter, der hjælper din hud ved at:

  • reducere mængden af talg, som er din huds naturlige olie. 
  • stimulere celleomsætningen.
  • fjerne døde hudceller effektivt.
  • rense i dybden, så porer mindskes. 
  • give huden en fin og klar glød.
  • Bekæmpe hudorme, bumser og fedtet hud.
  • blødgøre din hud.

Førstehjælp til hænder og fødder med hård hud 

Døjer du med hård hud på hænder og fødder? Og har du smerter fra en ligtorn, der jager som en kniv op i din fod ved hvert skridt, du tager? 

Australian Bodycares Corn Stick er specielt fremstillet til at modvirke og forebygge hård hud og ligtorne. Den kan bruges over hele kroppen, men er særligt velegnet til dig, der:

  • træner og løfter tunge vægte, som giver hård hud på hænderne
  • døjer med hård hud efter havearbejde. 
  • kæmper med smertefulde ligtorne. 

Corn Stick er effektiv mod hård hud og ligtorne takket være den blødgørende salicylsyre, som nedbryder den hårde hud – og du kan derfor komme de pinefulde ligtorne til livs. 

Produktets aktive ingrediens Tea Tree Oil sikrer samtidig, at bakterier ikke sætter sig på huden, så den tørre, hårde hud ikke bliver irriteret. 

Påfør Corn Stick med den praktiske roll-on direkte på det udsatte område, hvor du oplever hård hud eller en øm ligtorn. Brug produktet fire gange om dagen for at bekæmpe problemet mest effektivt. 

Vær dog opmærksom på, at det tager tid at komme hård hud og ligtorne til livs. Du bør derfor væbne dig med tålmodighed, når du behandler problemet. 

Hvor hurtigt de lindrende resultater vil komme, afhænger først og fremmest af, hvor hårdt ramt du er. I mange tilfælde vil du opleve en positiv effektiv inden for fire-fem uger, men det kan også tage længere tid.

Resultatet efter 4 ugers brug af Corn Stick

Ligtorneolie mod ligtorne

Ligtornefjerner med blødgørende og plejende ingredienser

134,95 kr

Giv dig selv de bedste betingelser for en smuk hud i balance 

Salicylsyre er et populært og meget anvendt produkt i mange produkter indenfor hudplejeindustrien. Og du kan finde et hav af salicylsyre-produkter, blandt andet en salisylcyre-creme, en salisylcyre-serum og peelingprodukter med salicylsyre.

Peelingprodukter med salicylsyre

Salicylsyre i peelingprodukter er gode for dig med uren hud, forstørrede porer og pigmentforandringer. Salicylsyre-peelingen renser huden i dybden, så du får en ensartet og flot glød. 

Serum og creme med salicylsyre

Salicylsyre i cremer og sera giver huden de bedste forudsætninger for, at de fugtgivende ingredienser i produktet kan trænge dybt ned i huden, fordi skidt, snavs og døde hudceller ikke blokerer den fugtgivende virkning. 


Hvordan virker salicylsyre? 

Salicylsyre har en unik evne til at trænge dybt ned i huden, hvor den renser og opløser den ”lim”, som får de døde hudceller til at klistre sammen og tilstoppe hudens porer. Derfor er salicylsyre også et særligt effektivt middel mod akne

Har du problemer med akne, skyldes det, at din huds overskydende talg (den naturlige olie), bakterier og døde hudceller alt sammen klumper sammen i propper, der tilstopper dine porer. Det skaber betændelsestilstande i huden og udbrud af akne. 

Salicylsyre modvirker udbrud af uren hud og tvinger huden til at regenerere sig selv, så den både bliver blødere, mere frisk og ensartet. Med andre ord får du en smukkere og sundere hud ved hjælp af salicylsyrens unikke egenskaber. 


Er salicylsyre sikkert at bruge? 

Syre vil i de flestes ører lyde som et stærkt og barskt middel, du skal holde langt væk fra din sarte hud. Men du kan trygt bruge salicylsyre i din hudpleje, hvis du gerne vil opnå en smukkere og mere ensartet hud uden tilstoppede porer og betændte bumser. 

Salicylsyre indeholder aktive stoffer uden skarpe korn, og derfor eksfolierer den nænsomt huden – helt uden at du risikerer at ridse hudens overflade. 

Det er tilladt at bruge en koncentration på 2 % i danske skønheds- og plejeprodukter i almindeligt håndkøb – så står denne procentsats på dit produkt, kan du med ro i maven bruge det i din hudplejerutine. 

Hold øje med din huds tolerance 

Oplever du, at din hud er meget sensitiv, bør du tage den lidt med ro. Det vil sige, at du ikke nødvendigvis skal bruge dine salicylsyre-produkter hver dag, men måske hver anden eller et par gange om ugen, så du ikke overplejer din sensitive hud. 

Hold altid øje med, hvordan din hud reagerer på produktet. Det er det absolut bedste pejlemærke for, hvordan din hud tager imod behandlingen. Følg produktets anvisning og respekter, hvis din hud fortæller dig, at du bør holde igen. 

Er du gravid, er det altid en god idé at rådføre dig med din læge, inden du bruger produkter med salicylsyre. Under en graviditet er din hud mere sart, og der kan derfor være forhold, du skal være ekstra opmærksom på, når du bærer et barn i maven. 


FAQ om salicylsyre 

Hvad er salicylsyre? 

Salicylsyre er en organisk betahydroxysyre udvundet fra piletræers bark og er et antiinflammatorisk middel. 


Hvad bruges salicylsyre til? 

Salicylsyre bruges til et væld af hudplejeprodukter inden for skønhedsindustrien – lige fra cremer og lotions til peeling og sera. Ingrediensen er velegnet til at bedre problemer med akne, tilstoppede porer, hård hud, pigmentforandringer og ujævn hudtone. 


Hvordan virker salicylsyre? 

Salicylsyre virker særligt ved at rense huden i dybden. Det gør den ved at opløse den lim, der får talg, fedt, snavs og skidt til at danne propper i porerne, så du får uren og fedtet hud. 


Er salicylsyre sikkert at bruge?  

Salicylsyre er ikke farligt at bruge, så længe du holder dig til den tilladte koncentration på 2 % i håndkøbsprodukter. Har du meget sensitiv hud, kan du holde ekstra øje med din huds tolerance og respektere, når den fortæller dig, at du skal holde pause. Er du gravid, bør du konsultere din læge inden brug. 

Ligtorneolie mod ligtorne

Ligtornefjerner med blødgørende og plejende ingredienser

134,95 kr