Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er hyaluronsyre? 

Hyaluronsyre er et stof, der findes naturligt i huden. Det er et sukkermolekyle, der binder fugt i huden, og som sørger for at holde huden fyldig, spændstig og ungdommelig

Det naturlige indhold af hyaluronsyre i huden falder dog, jo ældre du bliver. De fleste har mistet mere end halvdelen af deres hyaluronsyre i 50 års alderen 

Når mængden falder, får din hud sværere og sværere ved at holde fugt og spændstighed – det kan give en trist og tør hud.


Hvordan virker hyaluronsyre? 

Hyaluronsyre er en unik ingrediens inden for skønhedsindustrien, fordi den kan hjælpe med at genvinde hudens glød, styrke, elasticitet og spændstighed, så du får dit ungdommelige udseende tilbage. 

Det gør det takket være sin særlige evne til at binde vand. Hyaluronsyre kan binde vand op til 1000 gange sin egen vægt. 

Med alderen opstår der mellemrum mellem cellerne i huden, og de mellemrum går hyaluronsyre ind og fylder ud med fugt – det bevirker, at hudens elastiske fibre ikke tørrer ud, så du får en tør, trist og rynket hud. 

Inde i kroppen smører hyaluronsyre også leddene, ligesom det holder øjnene fugtige. 

 

Hyaluronsyre Booster Sæt for glød & glat hud
3 produkter for masser af glød og minimering af furer og fine linjer
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 499,95 kr
Hyaluronsyre Booster Sæt for glød & glat hud - 3 produkter for masser af glød og minimering af furer og fine linjer

Hvad bruges hyaluronsyre til? 

Hyaluronsyre er med andre ord din huds bedste ven, når dit naturlige hyaluron-niveau falder, i takt med at din alder stiger. 

For selvom du begynder at miste din egen naturlige hyaluronsyre, er der hjælp at hente. 

Hyaluronsyre bruges både til: 

  • Kosttilskud
  • Hudplejeprodukter 

Hyaluronsyre i kosttilskud 

Du kan afhjælpe dine hudproblemer med forskellige hudplejeprodukter, der trænger ind i hudens dybere lag. Men meget af din skønhed skal du også pleje indefra. Derfor er der udviklet kosttilskud med hyaluronsyre, som hjælper din hud med at binde fugt indefra. 

Mange kosttilskud med hyaluronsyre er også tilsat C-vitamin, der hjælper med at booste kroppens naturlige collagen-dannelse. Collagen og hyaluronsyre er to vigtige komponenter for en sund og smuk hud. 

Og ligesom hyaluronsyre findes collagen også naturligt i kroppen – og på samme måde falder det tilsvarende, når alderen stiger. Ofte allerede fra 30-årsalderen, hvor de første linjer og rynker begynder at vise sig. Collagen er et protein, som findes i både knogler, tænder, led og hud. 

Derfor er C-vitamin afgørende for at hjælpe huden med at holde sig fast og spændstig. 

Hyaluronsyre i hudplejeprodukter 

Hyaluronsyre er ultrapopulært i alverdens hudplejeprodukter. Faktisk findes det i et hav af produkter lige fra øjencremer, dag- og natcremer til makeup. 

Hyaluronsyre-serum er et produkt, der for alvor booster fugtproduktionen i huden. Australian Bodycares Face Serum er ingen undtagelse. 

Face serum er et serum med hyaluronsyre, Tea Tree Oil og B5-vitamin, som giver din hud næring, vitalitet og en masse fugt. Serummet hjælper med at udfylde mellemrummene mellem hudens celler med fugt, så huden udglattes og får en mere ensartet overflade med færre linjer og rynker.  

Serummet er 100 % vegansk og dermatologisk testet – og derfor kan det bruges af alle hudtyper, selv de mest sarte. Produktet er da også særligt velegnet til dig med sart eller moden hud.  

Hyaluronsyre Booster Sæt for glød & glat hud
3 produkter for masser af glød og minimering af furer og fine linjer
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 499,95 kr
Hyaluronsyre Booster Sæt for glød & glat hud - 3 produkter for masser af glød og minimering af furer og fine linjer

Brug hyaluron-serum i én samlet hudplejerutine: Din trin-for-trin-guide 

For at få mest muligt ud af din hudpleje og booste din huds elasticitet og fugtniveau anbefaler vi, at du bruger vores serum med hyaluronsyre sammen med vores komplette ansigtspakke

I den får du Face Wash, Face Tonic, Face Cream og Spot Stick.

  • Face Wash er en skånsom ansigtsrens, der blidt renser huden fri for skidt og snavs. Rensen har en bakteriehæmmende effekt og bekæmper overproduktion af talg. Den er velegnet til fedtet, såvel som sart og tør hud. 
  • Face Tonic hjælper effektivt med at rense din hud i dybden, samtidig med at den tilfører huden en masse fugt. Den er fri for alkohol, så den er velegnet til både fedtet og sart hud. Den hæmmer væksten af bakterier og modvirker hudorme og bumser
  • Face Cream er en mild ansigtscreme, der giver masser af fugt, og som beroliger sart og irriteret hud. Den virker forebyggende mod hudorme og bumser, og den er derfor velegnet til dig med fedtet, sart eller tør hud. 
  • Spot Stick har en beroligende og lindrende effekt på hudorme, bumser og andre hudirritationer, som eksempelvis myggestik og insektbid. Sticken giver en kølende fornemmelse på den irriterede hud og modvirker bakteriedannelse. 

Ansigtspakke til uren hud
4 renseprodukter mod bumser, hudorme og fedtet hud
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 429,95 kr
Ansigtspakke til uren hud -  4 renseprodukter mod bumser, hudorme og fedtet hud

Sådan anvender du produkterne sammen: 

1) Vask dit ansigt med den milde Fash Wash. Fugt din ansigtshud og halsområde let med vand, fordel den over huden og massér grundigt ind. Rens gerne i ca. 1 minut, så du får renset al snavs af huden, der samtidig nyder godt af de aktive ingredienser.

Skyl herefter ansigtet grundigt med lunkent vand og dup forsigtigt din hud tør med et håndklæde, som du altid skal sørge for er rent.

Vask dit ansigt morgen og aften.

2) Påfør en smule Face Tonic på en vatrondel og fordel let hen over din nyvaskede hud i blide, strygende bevægelser.

3) Fordel et par dråber af Face Serum mellem dine hænder og massér blidt ind i huden på ansigt og hals.

4) Påfør en smule Face Cream på dine fingerspidser og massér ind i ansigt og på hals i blide, cirkulære bevægelser. Brug gerne lidt ekstra tid på at smøre og massere cremen ind i huden, så den absorberes effektivt, samtidig med at massagen stimulerer din hud.

5) Påfør Spot Stick direkte på det område, som du ønsker at lindre. Brug den gerne fire gange om dagen for at opnå de bedste resultater. Væsken er klar, så du kan både påføre den, inden og efter du har lagt din makeup. 

Hyaluronsyre Booster Sæt for glød & glat hud
3 produkter for masser af glød og minimering af furer og fine linjer
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 499,95 kr
Hyaluronsyre Booster Sæt for glød & glat hud - 3 produkter for masser af glød og minimering af furer og fine linjer