Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er en concealer? 

En concealer er et makeupprodukt, der skjuler alt fra bumser til rødme i ansigtet. Den består af et let flydende materiale og kommer ofte i en mindre pensel eller stick, så det er nemt at dække et mindre område på huden. Du kan få concealere i forskellige farver, så du kan finde den, der passer til din hudtype. 

Det er et yderst brugbart produkt, der både gør sig godt til den store festmakeup, men også til hverdagsbrug, når du vil have et naturligt look og samtidig skjule en mindre bums eller mørke rande.  

Dæk urenheder nemt og effektivt

Bumser, urenheder og hudorme er ganske almindeligt, men ikke desto mindre kan det være irriterende at døje med. Vil du minimere udseendet af dem, er en dækstift til bumser en god følgesvend – særligt, hvis det kun gælder en enkelt eller to urenheder. 

Husk, at en concealer udelukker skjuler bumsen og ikke får den til at forsvinde. Ønsker du at komme til urenheder til livs, er første skridt at rense din hud grundigt to gange dagligt, så den er helt fri for bakterier.

Derefter kan du benytte concealer til både at dække bumser, men også let rødme, mørke områder under øjnene eller pigmentforandringer. 

Plej, skjul og minimer urenheder med vores Concealer

Concealer fra Australian Bodycare er baseret på den bakteriemodvirkende Tea Tree Oil, som holder huden sund. Tea Tree Oil beskytter huden mod nye bumser, urenheder og hudorme.

Derudover indeholder Concealer både hyaluronsyre og salicylsyre, der sørger for at opretholde hudens fugtbalance og opløse urenheder. På den måde plejer du huden og giver den gode betingelser for at hele – samtidig med at du skjuler urenheder. Fugten fra hyaluronsyren gør huden glat og jævn, hvilket gør det nemmere at fordele andre produkter ovenpå såsom pudder eller foundation. 

Er du gravid eller ammende, bør du rådføre dig med din læge, inden du bruger produkter med salicylsyre. 

Vores Concealer kommer i tre farvenuancer, så du kan vælge den, der matcher din hudtone bedst. Den kan bruges af både mænd og kvinder i alle aldre. 

Hvordan bruger du concealer i din hudplejerutine? 

Concealer påfører du, efter du har renset huden – det giver det bedste resultat. For både at rense huden i dybden, minimere urenheder og skjule dem kan du med fordel kombinere vores Concealer med vores andre produkter. Læs mere herunder. 

Sådan gør du 

Vi anbefaler, at du bruger Concealer i kombination med produkterne i ansigtspakken på følgende måde:

  • Face Wash – rens dit ansigt og din hals grundigt med ansigtsrens. Det er vigtigt at fjerne alle bakterier, makeuprester og overskydende talg to gange om dagen (morgen og aften) for at minimere uren hud. 
  • Face Tonic – tør den rensede ansigtshud over med skintonic ved at bruge en vatrondel. Face Tonic skal ikke skylles af.
  • Face Cream – afslut med et plejende lag Face Cream, så huden holdes beskyttet og fugtet dagen eller natten igennem.
  • Spot Stick – brug den effektive Spot Stick direkte på din bums, hudorm eller anden urenhed og lad tørre ind, inden du fortsætter til næste trin.

Afslut med concealer

Efter de fire første trin kan du påføre Concealer direkte på den eller de bumser, du ønsker at skjule. Den smarte stick gør det nemt at ramme det konkrete område, uanset hvor småt det er. Produktet blendes ind i huden med en finger eller makeupsvamp. 

Du kan sagtens bruge Concealer flere gange i løbet af dagen, hvis det bliver nødvendigt.

Vores Spot Stick og Concealer er to gode produkter at have ved hånden på samme tid. Fordel først Spot Stick på urenhederne og derefter Concealer. Begge produkter kan du have med i tasken, så du kan fortsætte behandlingen af bumser samt skjule dem, selvom du er på farten. 

Tip: Hvis du døjer meget med bumser, hudorme og uren hud, vil du have gavn af at tilføje et serum til din hudplejerutine. Til det formål anbefaler vi Blemish Serum med Niacinamid til daglig brug. 

Hvorfor skal du bruge concealer?

Concealer er til dig, der døjer med bumser, rødme, hudorme og andre urenheder, og som ønsker at skjule dem på en naturlig og simpel måde. Den kan også anvendes til at dække mørke rande under øjne eller pigmentpletter

Vores Concealer kan også kaldes ”bumsernes camouflagedragt”, fordi produktet effektivt dækker de uønskede ujævnheder i huden. Samtidig sikrer de gode ingredienser, at huden næres og plejes, så urenhederne hurtigt opløses og fjernes fra huden.

Concealer er nem at påføre direkte på din bums, og den lette tekstur gør det let at blende produktet ind i huden. Den kan også bruges til at dække andre ujævnheder i huden såsom pigmentpletter på halsen eller brystet.

Hvad skal du kigge efter ved valg af concealer? 

Vil du inkorporere en concealer til din daglige makeuprutine, handler det om at finde den rette til dig. Få mere viden om, hvad du kan være opmærksom på herunder. 

Formål

Leder du efter en concealer til urenheder eller mørke rande? Hvis du gerne vil lysne området under dine øjne, kan du lægge concealeren i en trekant under øjet og i øjenkrogen – det åbner øjet. Dup forsigtigt produktet ind i huden, så det ikke bliver tværet ud. 

Konsistens

De tyktflydende concealere er ofte bedst til urenheder, hvor dem til øjenområdet er lette og lysreflekterende. Konsistensen kan ofte have noget at sige om dækkeevnen, men en fed concealer kan også komme til at lægge for meget “ovenpå” huden i stedet for at blende naturligt ind og samtidig dække. 

Farve 

Til øjenområdet kan det give mening at vælge en concealer et par toner lysere end din egen hudfarve for at give et friskt look og dække mørke områder bedst muligt. 

Modsat bør en concealer til urenheder matche din hudtone. Ellers får det den modsatte effekt. Den skal helst smelte ind i din hud, så den både dækker, men også er usynlig for andre. Hvis du også bruger foundation, kan du gå efter samme nuance – så er du godt dækket ind til et naturligt resultat med concealer.