Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er mørke rander under øjnene?

Mørke rander under dine øjne viser sig som en lettere mørkfarvning af din hud og/eller en fordybning i huden under øjnene. Huden danner en slags rand, der kan få dig til at se træt og uoplagt ud. 

Får du ofte at vide, at du ser træt ud, selvom du har fået en god, lang skønhedssøvn hele natten? Så kan det i mange tilfælde skyldes, at du er mørk omkring øjnene.


Hvordan slipper du af med de mørke rander?

Selvom årsagerne til dine sorte rander under øjnene kan være forskellige, vil de fleste grunde kræve samme metode til at slippe af med de mørke rander. 

Plej din hud med gode produkter 

For at give din hud de bedste betingelser kræver det en god og sund hudpleje, der kan mindske de mørke rander under dine øjne. 

Du kan eksempelvis pleje din hud med Australian Bodycares Face Serum, der takket være aktive ingredienser som Tea Tree Oil, B5-vitamin og ikke mindst hyaluronsyre tilfører din hud masser af fugt, næring og vitalitet. 

Med serummet kan du booste din huds fugtniveau, så mellemrummene mellem hudens celler udfyldes. Det giver din hud et glattere udseende og en mere ensartet overflade. 

Brug gerne serummet i kombination med produkterne fra vores komplette ansigtspakke (Face Wash, Face Tonic, Face Cream og Spot Stick) i din daglige hudplejerutine.

Sådan gør du, når du bruger den komplette ansigtspakke  

  1. Vask ansigtet ren for skidt og snavs med Face Wash, der er en effektiv, men mildt rensende ansigtsvask. Massér grundigt ind på fugtet hud og skyl efter med vand. 
  2. Fordel en smule af den dybderensende Face Tonic på en vatrondel og påfør let hen over ansigtet.
  3. Påfør et par dråber af Face Serum mellem hænderne og massér let ind i huden. Du skal ikke skylle af, og det er vigtigt, at du påfører serum før din creme for at sikre, at alle nærende ingredienser kan trænge ind i huden og virke effektivt. 
  4. Massér Face Cream, der giver fugt og virker beroligende, blidt ind i huden i cirkulære bevægelser.
  5. Brug eventuelt Spot Stick, hvis du ønsker en lindrende effekt på ømme hudområder. Sticken har en klar væske, som du både kan bruge under og over din makeup.

Sæt til rynker og dehydreret hud
3 Anti Age produkter til tør hud: ansigtsrens, Aloe Vera Serum og creme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 499,95 kr
Sæt til rynker og dehydreret hud - 3 Anti Age produkter til tør hud: ansigtsrens, Aloe Vera Serum og creme

Dæk med makeup 

Har du brug for lidt ekstra til at skjule dine mørke rander, kan du have stor gavn af en concealer. Du bør vælge en højpigmenteret variant, der kan give høj dækning af dine sorte rander. 

Påfør concealeren fra inderste øjenkrog og hele vejen ned under øjet hen til yderste øjenkrog. Du kan duppe den forsigtigt med en pensel, eller du kan bruge din finger. Det er vigtigt, du får blendet concealeren godt ud, så den ikke klatter, men du skal samtidig dubbe forsigtigt, så du bevarer dækkeevnen. 

Før en sund livsstil 

For at mindske dine sorte rander under øjnene er det altid en god idé, at du lever sundt. 

Det betyder, at du:

  • spiser en god og nærende kost uden for meget salt.
  • drikker masser af vand i løbet af dagen.
  • bevæger dig minimum 30 minutter dagligt.
  • får tilstrækkeligt med søvn.
  • undgår rygning. 

Hvad er årsagerne til mørke rander under øjnene?

Der kan være mange forskellige årsager til, at du får mørke rander under dine øjne. Og årsagerne kan variere fra person til person. Her får du et overblik over nogle af de typiske årsager til det.

Genetik 

Kig grundigt på din mor og far. Har en eller begge mørke rander under øjnene? Så har du øget sandsynlighed for også at få det. 

Mørke rander under dine øjne kan i mange tilfælde skyldes dine gener, og de er derfor desværre arvelige, selvom du sikkert ikke havde ønsket dig at arve netop det fra dine forældre. 

I huden under øjnene løber en masse små, vigtige blodkar, der er med til at få ilten rundt i kroppen. Huden her er også tyndere end på resten af kroppen. Det kan betyde, at blodkarrene er mere synlige hos dig, end de eksempelvis er hos din ven eller veninde, fordi sådan er dine gener. 

Alder

Den tynde hud under øjnene er tyndere end huden på den resterende del af din krop. Men med alderen bliver den tyndere og tyndere. I takt med at huden bliver tyndere, træder blodkarrene også tydeligere frem. 

Samtidig mister huden elasticitet og spændstighed, fordi kollagenniveauet daler. Det er alt sammen en del af din naturlige ældningsproces, og det betyder, at du kan få et par nye mørke ”venner” under dine øjne. 

Mangel på søvn 

Du ved det godt: Søvn er godt for hud, energi og dit generelle helbred. Men hvis du lider af søvnmangel, kan det også vise sig på din hud. 

Den bliver typisk mere bleg og grålig at se på – og det kan få blodkarrene under øjnene til at stå mere markant frem på din hud. 

Får du ikke nok søvn, kan det også skabe væskeansamlinger i huden under øjnene. Væskeansamlingerne kaster mørke skygger og får dig til at se mørkere ud under dine øjne. 

Dårlig kost 

Hvis du lever forkert og får en usund kost, kan det også betyde noget for udseendet af huden under øjnene. Spiser du en meget saltholdig kost, eller drikker du større mængder alkohol, kan det give hævelser i den tynde hud under dine øjne. 

Både salt og alkohol har en væskeophobende effekt - og det vil skabe de mørke skygger, der får dig til at se træt og uoplagt ud. 

Dehydrering 

Får du nok vand i løbet af dagen? Du har sikkert hørt det mange gange før, men vand er bare et lille vidundermiddel for din hud. 

Drikker du tilstrækkeligt med væske i løbet af dagen, får din hud masser af fugt indefra. Drikker du til gengæld ikke nok, kan det få din hud til at blive grå og mat at se på, ligesom den mister noget af sin volumen. Det får dine øjne til at se indsunkne ud, så de sorte rander træder tydeligere frem. 

Rygning 

Ryger du, kan det give din hud et gråligt skær. Rygning nedsætter hudens naturlige funktioner, så blodkarrene får sværere ved at pumpe ilten rundt. 

Det giver netop det matte og grå skær i huden, der kan få de sorte rander til at se endnu mere tydelige ud.  

Sygdom 

I sjældne tilfælde kan mørke rander under dine øjne skyldes lavt stofskifte eller alvorlige tilstande i eksempelvis nyrerne. 

Mistænker du, at der er noget galt, skal du altid kontakte din læge, som kan give dig en faglig vurdering. 

Sæt til rynker og dehydreret hud
3 Anti Age produkter til tør hud: ansigtsrens, Aloe Vera Serum og creme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 499,95 kr
Sæt til rynker og dehydreret hud - 3 Anti Age produkter til tør hud: ansigtsrens, Aloe Vera Serum og creme