Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

1. Få glat og blød hud med castor oil: Sådan bruger du castor oil til tør hud

Hvis du lider af tør hud på kroppen eller i ansigtet, kan castor oil hjælpe med at fugte og blødgøre huden. Castor oil er rig på fedtsyrer og vitamin E, som sikrer hudens fugt niveau og styrker elasticiteten.

Du fordeler et par dråber af olien på tør hud og masserer det forsigtigt ind. Du får bedst effekt af castor oil, hvis du bruger olien efter bad, når huden stadig er let fugtig. Det sikrer bedre optagelse.

Du kan også blande den fugtgivende castor oil med en anden olie, fx mandelolie eller kokosolie. På den måde kan du altså selv skræddersy en naturlig lotion til dine specifikke behov.

Castor oil er en tung olie, som har brug for tid til at trænge ind i huden. For at give huden tid til at optage olien og få mest mulig gavn af de fugtgivende egenskaber, er det en god idé at bruge olien om aftenen eller på et andet tidspunkt, hvor du har god tid til at lade olien trænge ind. Ved regelmæssig brug forbedrer olien hudens fugt niveau og sikrer en blød og sund hud.

Castor Oil – Multiolie til hår og hud
Ricinusolie til tør hud, hår, bryn og vipper
+15.000 anmeldelser
Normalpris 159,95 kr
Udsalgspris 159,95 kr Normalpris
Castor Oil – Multiolie til hår og hud - Ricinusolie til tør hud, hår, bryn og vipper

2. Få sundere og stærkere hår med castor oil

Castor oil hjælper med at fremme sundt hår, reducere skæl og plejer irriteret hovedbund, hvis den er tør og klør. Olien kan desuden også bruges til den daglige pleje ved hårtab og udtynding. Castor oil indeholder ricinolsyre, som er en antibakteriel ingrediens, der kan hjælpe ved hovedbundsproblemer og minimere hårtab.

Tryk et par dråber castor oil ud og gnid forsigtigt ind i hovedbund og hår. Det kan være en god idé at opvarme olien mellem håndfladerne inden anvendelse. Lad olien sidde så længe som muligt – minimum 30 min. – inden du vasker dit hår. Fordel eventuelt shampoo i håret inden vand, så olien er lettere at vaske ud. Brug castor oil som en oliekur 1-2 gange om ugen for bedste effekt.

Castor oil er en tyktflydende olie, og hvis du føler behov for det, kan du derfor blande den med en anden olie. Kokosolie og jojobaolie egner sig godt til at blande med castor oil til en hjemmelavet hårmaske. Massér blandingen ind i hovedbund og hår og lad virke i 30-60 min., inden du vasker hår som beskrevet ovenfor.

Hvis du er konsekvent med brugen af castor oil og bruger en hårmaske med olien 1-2 gange om ugen, kan du fremme sundt og stærkt hår samt en hovedbund i balance.

Castor Oil – Multiolie til hår og hud
Ricinusolie til tør hud, hår, bryn og vipper
+15.000 anmeldelser
Normalpris 159,95 kr
Udsalgspris 159,95 kr Normalpris
Castor Oil – Multiolie til hår og hud - Ricinusolie til tør hud, hår, bryn og vipper

3. Castor oil som en naturlig makeup fjerner

Castor oil er en naturlig og skånsom måde at fjerne makeup på. Olien fungerer ved at opløse makeuppen, så det nemt tørres væk, mens den samtidig fugter huden og efterlader den blød og glat.

Ufortyndet eller opblandet castor oil (fx med anden olie eller vand) kan uden problemer bruges som makeupfjerner: dryp en dråbe eller to på en vatpind eller en fugtig renseklud og tør dit ansigt over. Castor oil kan også fjerne vandfast mascara og eyeliner.

Castor oil er en god og naturlig makeupfjerner til øjenmakeup, da den er skånsom og ikke virker irriterende på hud eller øjenomgivelser. Samtidig virker olien fugtgivende og udtørrer derfor hverken vipper og bryn. Vær dog altid forsigtig i øjenomgivelserne og sørg for, at produktet ikke kommer i øjnene.

Castor oil er en tung olie, og det er derfor en god idé at rense ansigtet grundigt med en ansigtsrens efter brug.

 

4. Castor oil til at bekæmpe uren hud

Castor oil virker ikke kun fugtgivende, men også rensende på huden grundet sine anti-inflammatoriske egenskaber. Det skyldes i høj grad indholdet af ricinolsyre og omega-6 fedtsyre.

I kombination med Tea Tree Oil er castor oil altså ideel til uren hud. Tea Tree Oil er nemlig kendt for at modvirke bakterier og reducere bumser, hudorme og andre urenheder i huden. Castor Oil fra Australian Bodycare er tilsat Tea Tree Oil og klar til brug, hvis du ønsker at afprøve olien på dine bumser.

Tryk en lille mængde castor oil ud på din finger eller en vatpind og dup direkte på bumser, hudorme og andre urenheder i ansigtet eller på kroppen. Vi anbefaler, at du først renser dit ansigt og herefter lader olien virke på din bums, fx natten over.

Hvis din hud er fedtet, og du har tendens til tilstoppede porer, bør du ikke smøre castor oil i hele ansigtet. Brug kun olien direkte på dine urenheder, da det ellers kan have modsatte effekt. Ved regelmæssig brug og ved daglig rens med Tea Tree Oil ansigtsprodukter kan du minimere og forebygge bumser og uren hud.

Castor Oil – Multiolie til hår og hud
Ricinusolie til tør hud, hår, bryn og vipper
+15.000 anmeldelser
Normalpris 159,95 kr
Udsalgspris 159,95 kr Normalpris
Castor Oil – Multiolie til hår og hud - Ricinusolie til tør hud, hår, bryn og vipper

5. Castor oil til at styrke neglene

Hvis du har svage og skrøbelige negle, kan castor oil hjælpe med at styrke og beskytte dem. Olien indeholder ricinolsyre, som sikrer negle, der gror sig stærke og fri for negleproblemer.

Castor oil er især god til tørre negle, der sprækker og flækker. Påfør en lille mængde olie på negle og neglebånd dagligt eller mindst et par gange om ugen.  

Du kan også blande din egen negleolie bestående af castor oil og en eller flere andre olier, fx mandelolie eller jojoba. Ved daglig brug af gode, nærende olier kan du forhindre negleproblemer og skader på neglebånd.

Da negle vokser langsomt, er det vigtigt at væbne sig med tålmodighed. Det kan tage uger – og måske endda måneder – før man ser effekten af sin indsats. Hvis du er konsekvent i din brug af castor oil til neglene, kan du dog forvente flotte, stærke negle fri for misfarvninger, tørhed og andre negleproblemer.


6. Anvendelse af castor oil til pleje ved solskoldning

Castor oil kan også hjælpe med at lindre smerte og rense ved den inflammation i huden, der kan opstå efter en solskoldning. Olien indeholder omega-9 fedtsyrer og antioxidanter, som virker beroligende og reparerende på beskadiget hud.

Smør forsigtigt en passende mængde castor oil på solskoldet, rød og irriteret hud. Gør det gerne efter et koldt bad eller vask. Gentag flere gange om dagen efter behov og indtil din hud er forbedret.

Hvis du oplever, at castor oil i sig selv er svær at fordele på huden grundet den tykke konsistens, kan du fint fortynde den, fx med en aloe vera gel, der også virker fugtgivende og beroligende på solskoldet hud. Det lindrer og plejer din hud efter en dag i solen.  

Husk, at castor oil ikke er en erstatning for hverken solcreme eller anden beskyttelse mod solen.

Skulle uheldet være sket, kan du dog roligt anvende castor oil til at lindre smerte og betændelse i solskoldet hud og på den måde fremskynde helingsprocessen.

Bio Aloe Vera gel til solskoldning, svie og kløe
Kløestillende og kølende gel til pleje af solskoldet hud og smårifter
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 99,95 kr
Udsalgspris Fra 99,95 kr Normalpris
Bio Aloe Vera gel til solskoldning, svie og kløe - Kløestillende og kølende gel til pleje af solskoldet hud og smårifter

7. Castor oil til sunde og flotte øjenvipper

Castor oil kan også hjælpe med at fremme sundere og fyldigere øjenvipper. Olien indeholder fedtsyrer og antioxidanter, som hjælper med at sikre stærke og fyldige øjenvipper, hvor knæk minimeres.

Tag en dråbe castor oil på din finger og fordel på vipper og langs vippekanten eller brug en mascarabørste til at påføre castor oil. Du kan også påføre olien på dine øjenbryn. Du bør rense dit ansigt inden påføring. Brug gerne olien om aftenen, inden du går i seng, så den har god tid til at virke hele natten.

Du bør bruge castor oil på dine vipper og bryn hver dag for optimal effekt. Som minimum skal olien påføres flere gange om ugen. Ved regelmæssig brug styrker olien dine øjenvipper og holder dem bløde og fugtede. Det minimerer slid og knæk, så de kan vokse sig flotte, fyldige og lange.

Du skal dog væbne dig med tålmodighed. Resultater kommer desværre ikke over natten og vil også variere fra person til person. Med tålmodighed og en konsekvent indsats kan du ved hjælp af castor oil fremme sunde og fyldige øjenvipper på en naturlig måde.


8. Castor oil til at reducere rynker og fine linjer

Castor oil kan hjælpe med at reducere synligheden af rynker og fine linjer i ansigtet. Olien indeholder ricinolsyre og antioxidanter, som virker stimulerende på kollagenproduktionen og dermed forbedrer hudens elasticitet. Det virker udglattende på huden, som vil fremstå sundere, fugtmættet og med ungdommelig glød.

Brug castor oil enten dagligt eller et par gange om ugen efter rens. Massér ind i huden og fokusér især på hudområder med rynker, linjer og andre alderstegn. Du kan duppe olien forsigtigt ind omkring øjnene, hvis du har ”kragetæer” eller smilerynker, men vær forsigtig, da huden her er meget sart, og olien ikke bør komme i øjnene.

Som med så meget andet er det vigtigt at understrege, at castor oil er effektivt – men ikke en mirakelkur. Med tålmodighed kan du dog opnå gode resultater med olien, der hjælper med at fremme en sund hudtone og reducere synligheden af rynker og fine linjer på en helt naturlig måde.

Castor Oil – Multiolie til hår og hud
Ricinusolie til tør hud, hår, bryn og vipper
+15.000 anmeldelser
Normalpris 159,95 kr
Udsalgspris 159,95 kr Normalpris
Castor Oil – Multiolie til hår og hud - Ricinusolie til tør hud, hår, bryn og vipper

9. Castor oil som en massageolie

Castor oil kan også bruges som massageolie til at lindre smerter og ømhed i krop og muskler – eller blot som behagelig afslapning.

Brug olien som en almindelig massageolie. Varm den op mellem hænderne, så den bliver lettere at fordele på området, der skal masseres, og brug tilpas nok til, at hænderne let glider over huden. Du kan blande olien med andre olier, fx mandelolie, for at gøre olien en anelse tyndere og lettere at arbejde med.

Castor oil kan også fint blandes med kamferolie eller eukalyptusolie, som begge virker beroligende og afslappende på spændte muskler og led.

Castor oil sikrer dig en behagelig og afslappende massageoplevelse, som kan have positiv effekt på ømme led og muskler.

Castor oil må aldrig erstatte behandling hos læge, fysioterapeut eller anden sundhedsfaglig person. Du bør altid kontakte din læge, hvis du lider af kroniske smerter eller ømhed i muskler og krop.


FAQ


Hvad er castor oil, og hvad bruges det til?

Castor oil er en naturlig olie, der udvindes fra frøene af castorplanten. Den bruges til en række forskellige formål, herunder pleje ved hårvækst, fordøjelsesproblemer, akne og reduktion af rynker.


Hvad er forskellen på castor oil og ricinusolie?

Der er ingen forskel mellem castor oil og ricinusolie - de er den samme olie, og begge navne bruges ofte om hinanden. Castor oil er den engelske betegnelse, mens ricinusolie er den danske betegnelse for olien, der udvindes fra frøene af castorplanten.


Hvad er forskellen mellem castor oil og amerikansk olie?

Der er ingen forskel mellem castor oil og amerikansk olie - begge navne bruges til at beskrive olien, der udvindes fra frøene af castorplanten. "Amerikansk olie" er en mindre udbredt betegnelse for castor oil, og den anvendes primært i USA.


Hvad er castor oil lavet af?

Castor oil er lavet af frøene fra castorplanten (Ricinus communis). Frøene presses eller ekstraheres for at udvinde olien, der har en række anvendelser inden for kosmetik, medicin og industrielle formål. Castor planten er en plante, der er hjemmehørende i Afrika og det sydvestlige Asien, men den er nu dyrket i hele verden.

Castor Oil – Multiolie til hår og hud
Ricinusolie til tør hud, hår, bryn og vipper
+15.000 anmeldelser
Normalpris 159,95 kr
Udsalgspris 159,95 kr Normalpris
Castor Oil – Multiolie til hår og hud - Ricinusolie til tør hud, hår, bryn og vipper