Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hudormefjerner

Det er det værste der kan ske. Du skal til en fest, på en date eller holde et oplæg og nu er der en kæmpe sort, grim hudorm lige midt på næsen. Eller i panden. De kan ikke undgå at se den. Måske er den allerede lidt betændt og rød og næsten en bums. Det skulle være så godt og nu er det ødelagt. I hvert fald er du sikker på de kommer til at stirre.

Fortvivl ikke! Der er råd for det.

I denne artikel får du 3 sikre tips til at slippe af med hudorme, bumser og uren hud.

Du får at vide hvordan:

 Du fjerner hudorme og bumser på kort tid med en hudormefjerner

 Hvordan du forebygger hudorme og bumser fremover

 Hvilke ”skrappere” midler du kan bruge hvis du er hårdt ramt

Er du klar? Skal vi gå i gang med at slippe af med hudorme og bumser en gang for alle?

Hvad er hudorme?

Lad os begynde med lidt hurtig viden om hudorme. Så er vi bedre rustet til at slippe af med dem.

Hudorme (på lægesprog komedomer), opstår når hudens porer bliver tilstoppet af talg. Det er en naturlig olie, der giver dig skinnende hud og fedtet hår. Uden talg ville din hud blive tør og sprække. Problemet opstår når nogle af porerne bliver tilstoppede af døde hudceller og talg. Så får du hudorme, eller sorte prikker, som mange også kalder dem.

Nogle af os producerer bare mere talg end andre og er derfor mere udsatte for at få hudorme. Af en eller anden grund rammer hudorme meget ofte på næsen, men du kan også få hudorme andre steder på huden.

Hvis du har tendens til at få hudorme, har du sikkert også let ved at få bumser.

Det er der faktisk en god grund til.

En hudorm og en bums er ikke det samme, men en hudorm kan udvikle sig til en bums. En bums er en tilstoppet pore (hudorm), som der er gået betændelse i. Bakterier trænger ind i poren og mæsker sig i de døde hudceller. Det giver betændelse og så har du fået en bums. Øv!

Hvis du slipper af med dine hudorme slipper du også af med dine bumser. 2 for 1, som man siger. Derfor er der god grund til at gøre noget ved de sorte prikker og hudorme.


Hvad er en hudormefjerner?

En hudormefjerner kan enten være nogle effektive produkter som ved daglig brug effektivt forebygger og fjerner hudorme på næsen og i ansigtet. En hudormefjerner kan også være et værktøj som du kan bruge til at fjerne hudorme og bumser.

Hudormefjerner til bumser og uren hud
Blackhead remover til hvide og sorte hudorme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 104,95 kr
Udsalgspris 104,95 kr Normalpris
Hudormefjerner til bumser og uren hud - Blackhead remover til hvide og sorte hudorme

Hvad skal du så vælge?

Hvis du kan vil have dine hudorme væk skal du både bruge nogle gode produkter dagligt og samtidig bruge en hudormefjerner med en fald ende, så du undgår kontakt med fingerspidserne og bakterier når du trykker dine hudorme.

Den gode nyhed er, at du sagtens kan undgå og fjerne hudorme.

Det kræver kun én ting:

At du læser denne guide helt til ende.

Og at du følger de tricks, vi giver dig her i guiden.

Lad os komme igang!

Stor dybderensende ansigtspakke mod hudorme på næsen og i ansigtet

I vores store dybderensende ansigtspakke får du nogle effektiv produkter som hudormefjerner til at slippe af med hudorme:

 Face Wash ansigtsvask

 Face Mask ansigtsmaske

 Face Cream ansigtscreme

 Spot Stick til direkte brug

Video: Sådan får du hudorme væk

Hudormefjernerpakken
5 produkter til at fjerne hudorme på næsen og i ansigtet
+15.000 anmeldelser
Normalpris 499,95 kr
Udsalgspris 499,95 kr Normalpris 584,95 kr
Hudormefjernerpakken - 5 produkter til at fjerne hudorme på næsen og i ansigtet

Sådan fjerner du hudorme

Godt så. Vi skal til det.

Hvordan fjerner man hudorme, gerne lidt hurtigt?

Der er flere ting du kan gøre lige nu for at slippe af med en bums eller hudorm. Det kommer vi til og det skriver vi om. Du skal bare være klar over at hudormene kommer tilbage, hvis ikke du tager dig godt af din hud bagefter. For du har stadig dine porer i huden og de bliver tilstoppede igen hvis du ikke passer godt på din hud bagefter. Så det er ikke nok kun at bruge en hudormefjerner.

Forebyggelse af hudorme

God ansigtsvask og -pleje er den bedste måde at forebygge hudorme på. Det handler om at fjerne de døde hudceller og bakterier fra dine porer. Gør du det, så er der ikke noget der kan tilstoppe porerne og får du ikke tilstoppede porer, så får du ikke hudorme. Det er egentlig ret ligetil.

Sådan gør du når du skal fjerne hudorme

Slip af med hudorme med en tre-trins-ansigtsvask.

Vores effektive ansigtsvask består af 3 trin som du skal følge. Du får alt hvad du skal bruge i vores store dybderensende ansigtspakke.

Det er nok at bruge denne rutine 2-3 gange om ugen. Resten af tiden kan du bare vaske dit ansigt morgen og aften med vores Face Wash og efter følgende fugte huden med vores face cream.

Hvis du følger denne ansigtsvask rutine i nogle uger vil du blive forbløffet over hvor meget bedre din hud ser ud.


Trin 1: Eksfoliering med en ansigtsmaske

Eksfoliering betyder fjernelse af døde hudceller. En ansigtsmaske er en lerbaseret creme, som du lader sidde på huden for at trække urenheder og døde hudceller ud. Sammen er de et formidabelt makkerpar, der tager livet af selv de mest genstridige hudorme.

Du skal kun bruge eksfoliering og ansigtsmaske 2-3 gange om ugen. Mere end det kan irritere huden. Brug ansigtsmasken efter du har vasket dit ansigt med Face Wash.

Glem alt om at ansigtsmasker kun er for kvinder! Og ikke noget med agurk og avocado mix i hele ansigtet.

Brug vores Face Mask i stedet for. Den er lerbaseret og indeholder både sandeltræ nøddeskaller og tea tree oil. Sandeltræ skallerne har en eksfolierende effekt og skrubber nænsomt huden, så døde hudceller fjernes. Tea tree oil virker antibakterielt og trænger dybt ind i porerne. Det er dårlig nyt for hudorme og bumse-bakterier!

Ansigtsmaske til uren og fedtet hud
Dybderensende ansigtsmaske mod hudorme og bumser
+15.000 anmeldelser
Normalpris 149,95 kr
Udsalgspris 149,95 kr Normalpris
Ansigtsmaske til uren og fedtet hud - Dybderensende ansigtsmaske mod hudorme og bumser

Trin 2: Ansigtsvask

Næste trin er ansigtsvask med sæbe. Vi bruger sæben for at få fjernet skidt og fedt fra huden og for at åbne porerne. Her bruger du vores Face Wash sæbe. Den indeholder den antibakterielle Tea Tree Oil (det gør alle vores produkter). Hvis du vasker dit ansigt to gange om dagen – morgen og aften – så er du allerede godt på vej. Det er en god ide at bruge ansigtsvask mens du er i bad, så varmen gør at dine porer åbner sig. Alternativt kan du ligge med en varm våd klud på ansigtet i nogle minutter.

Ansigtsrens til bumser og uren hud
Daglig ansigtsvask til fedtet og uren hud til både mænd og kvinder
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 119,95 kr
Udsalgspris Fra 119,95 kr Normalpris
Ansigtsrens til bumser og uren hud - Daglig ansigtsvask til fedtet og uren hud til både mænd og kvinder

Trin 3: Face Tonic

Derefter anvender du Australian Bodycare Face Tonic, som renser huden i dybden uden at udtørre den og fjerner eventuelt resterende fedt og snavs.

Efter behandlingen føles huden ren, frisk og blød. Tea Tree Oil modvirker at bakterierne sætter sig fast på huden, hvilket hjælper til at forebygge nye angreb af bumser og andre former for uren hud.

Den er også rig på antioxidanter (ekstrakt af kakadublomme) og genopretter hudens naturlige fugtighedsbalance. Indeholder ikke alkohol.

Skin tonic til daglig dybderens
Dybderensende tonic med Tea Tree Oil mod bumser og hudorme
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 99,95 kr
Udsalgspris Fra 99,95 kr Normalpris
Skin tonic til daglig dybderens - Dybderensende tonic med Tea Tree Oil mod bumser og hudorme

Trin 4: Ansigtscreme

Efter du har vasket dig med Face Wash og brugt vores Face Mask ansigtsmaske er din hud ren og fin, men også udtørret. Nu skal du runde lækkert af med en god fugtighedscreme som vores Face Cream. Du tænker måske, at hvis fedtet hud giver hudorme, hvorfor så bruge en fedtet creme? Det skal vi fordi hudens porer kan mærke når huden er tør. Så begynder de at producere ekstra meget talg og så er det vi har problemerne med tilstoppede porer igen. Derfor tilfører vi igen fedt til huden med en fugtighedscreme.

Hudormefjernerpakken
5 produkter til at fjerne hudorme på næsen og i ansigtet
+15.000 anmeldelser
Normalpris 499,95 kr
Udsalgspris 499,95 kr Normalpris 584,95 kr
Hudormefjernerpakken - 5 produkter til at fjerne hudorme på næsen og i ansigtet

Andre måder at fjerne hudorme på

Indtil nu har vi talt om at forebygge hudorme. Det virker, men der går nogle uger inden det rigtig viser resultater. Men hvad gør du hvis du har en hudorm eller bums du skal af med inden weekendens fest? Den hurtige hudormefjerner får du svaret på her.

Spot Stick mod hudorme

En spot stick er lavet specielt til at komme direkte på en hudorm eller bums. Den virker ved at udtørre urenheden så den ser mindre ud. Vores Spot Stick indeholder tea tree oil der virker anti-bakterielt. Brug den direkte på bumsen eller hudormen.

Spot Stick til bumser og uren hud
Effektiv mod bumser, uren hud og hudorme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 79,95 kr
Udsalgspris 79,95 kr Normalpris
Spot Stick til bumser og uren hud - Effektiv mod bumser, uren hud og hudorme

Tryk dem ud

Ja, du må godt trykke en hudorm eller en bums ud, men pas på. Du risikerer at gøre det hele værre. Hudorme kan ofte trykkes ud, men hvis du gør det forkert, ligner din næse en tomat bagefter og du kan få ar og sår.

Her er den rigtige måde at trykke hudorme ud på:

1. Damp huden

Varm damp får porerne til at udvide sig, så de lettere giver slip på hudormen. Der er flere måder du kan bruge damp på. Det nemmeste er at tage et langt varmt brusebad. Brug gerne ansigtsvask samtidig. Du kan også koge vand og lægge et håndklæde over dit hoved så dampen rammer ansigtet. Det er også fint bare at lægge en våd varm klud over ansigtet i nogle minutter.

2. Tryk hudormen ud

Så ska vi til det. Der er masser af videoer på Youtube af folk der trykker bumser og hudorme ud. Det kan i og for sig være ret fascinerende at se på. Især hvis du ser på nogle hudlæger som for eksempel Dr. Pimple Popper. Vi skal nok være glade for vi ikke er hendes patienter for der er nogle vilde eksempler imellem.

Nå men, når de professionelle trykker en hudorm ud, går de ikke bare til den med to fingre. For det første bruger de handsker, så de ikke får bakterier på huden. Du behøver ikke bruge handsker hvis du ikke har dem, et stykke toilet/køkkenrulle er fint. Tryk langsomt og konstant ind mod hudormen. Prøv at undgå at bruge neglene, det giver meget let sår hvis du trykker for hårdt. Hvis hudormen er for genstridig kan du på apoteket købe en lille ”tang” til hjælp. Den kan være god til større hudorme især.

3. Spot Stick

Når du har (forsøgt) at trykke hudormen eller bumsen ud, kan du bagefter bruge vores Spot Stick. Den virker antibakterielt og det er vigtig for der kan nemt gå betændelse når du har trykket løs.

Skrappe midler som hudormefjerner, men pas på

Er du rigtig hårdt ramt af store hudorme og bumser kan du få skrappere midler hos din læge og på apoteket.

Salicylsyre er en syre der eksfolierer huden og åbner porerne. Den er ret skrap for huden, så skal ikke bruges for ofte.

Australian bodycare har udviklet en kemisk peeling med 2 % BHA salicylsyre, som kan bruges til eksfoliering af uren hud og hudorme - får mere at vide om T-zone peeling her.

T–zone peeling med 2% BHA Salicylsyre
fjerner uren hud og døde hudceller i ansigtet
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 119,95 kr
Udsalgspris Fra 119,95 kr Normalpris
T–zone peeling med 2% BHA Salicylsyre - fjerner uren hud og døde hudceller i ansigtet

Benzyolperoxid er et anti-bakterielt middel som især bruges mod bumser og akne-angreb.

Begge disse produkter er skrappe for huden, så vi anbefaler at du tager en god snak med din læge om det er noget for dig.


Relevante produkter

Hudormefjerner til bumser og uren hud
Blackhead remover til hvide og sorte hudorme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 104,95 kr
Udsalgspris 104,95 kr Normalpris
Hudormefjerner til bumser og uren hud - Blackhead remover til hvide og sorte hudorme
Ansigtspakke til uren hud
4 renseprodukter mod bumser, hudorme og fedtet hud
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 429,95 kr
Ansigtspakke til uren hud -  4 renseprodukter mod bumser, hudorme og fedtet hud