Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad kan du gøre ved en rød hovedbund?

Røde, generende pletter i hårbunden er et udbredt problem for både mænd og kvinder i alle aldre. Men det betyder heldigvis ikke, at du ikke kan gøre noget for at lindre problemet, hvis du er en af de ramte. 

Naturlig hudpleje til hovedbunden 

Kløende, irriteret og rød hud i hårbunden har brug for omsorg og pleje. Det kan du give den med Australian Bodycares komplette 3-pakke, der indeholder Hair Clean, Hair Care og Scalp Serum. Produkterne er nøje afstemt med hinanden i en kombineret pleje til dine hovedbundsproblemer.

De tre produkter modvirker tilsammen effektivt problemer med irritation, tørhed og skæl, der alle kan give hovedbunden ømme, røde pletter. 

Hovedbundspakken
Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 319,95 kr
Hovedbundspakken - Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke

Scalp Serum hjælper med at minimere rødme, kløe og skæl takket være den bakteriebekæmpende Tea Tree Oil, der sammen med mælkesyreestere og Macademia Nut Oil tilfører hovedbunden masser af fugt og pleje. 

På den måde får din hårbund de bedste betingelser for at opretholde et sundt miljø. 

Hair Clean er en shampoo, som er velegnet til dig, der har brug for fugt og intensiv pleje til en hovedbund med kløe, irritation, skæl og røde pletter. 

Shampooen er rig på Tea Tree Oil – en unik aktiv ingrediens, der modvirker bakterier og renser hår og hovedbund fri for snavs og bakterier. Kokosolien giver masser af fugt, så huden får optimal pleje. 

Hair Care er en balsam med Panthenol og Shea Butter, der styrker hovedbundsmiljøet, samtidig med at det plejer og fugter den intensivt. 

I et klinisk forsøg viste det sig, at 92 % af testpersonerne oplevede en markant forbedring og beroligende effekt på hovedbunden. 

Tre steps til at lindre en rød hovedbund

  1. Påfør Scalp Serum i sektioner rundt over hele hårbunden. Du ”kører” spidsen af flasken mod hovedbunden og presser produktet ud. Massér det grundigt ind og lad det sidde minimum 30 minutter, hvis du vil have bedst effekt ud af serummet. Du kan endda lade det sidde natten over for optimal virkning. 
  2. Skyl håret og put Hair Clean i det våde hår. Skum shampooen op og massér omhyggeligt rundt i hår og hovedbund. Lad det gerne sidde i et par minutter og skyl efter med lunkent vand, til al shampooen er væk. Rens hovedbunden fri for snavs og bakterier ved at gentage én gang til. Det er med til at genskabe balancen i hovedbunden.
  3. Fordel en lille håndfuld Hair Care ud i hår og hovedbund og massér let produktet ind. Lad balsammen virke i mindst to minutter. Skyl af med vand, så der ikke sidder rester af balsammen tilbage. Produktet får ikke håret til at klaske sammen. 

Brug Hair Clean og Hair Care hver gang du vasker dit hår. Supplér med Scalp Serum 1-3 gange om ugen eller hver dag – alt afhængigt af behov. 

Hovedbundspakken
Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 319,95 kr
Hovedbundspakken - Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke

Hvornår skal du søge læge?

Hvis du efter uger med intensiv pleje af den røde hovedbund stadig ikke oplever bedring, bør du altid opsøge din læge. 

Infektioner kan blive alvorlige, hvis de ikke behandles, og derfor er det vigtigt, at du får en læge til at vurdere hudtilstanden. Så kan han eller hun stille den rette diagnose. 


Andre gode råd mod røde pletter i hovedbunden

Det kan i nogle tilfælde være umuligt at undgå røde pletter i hårbunden. Men døjer du med rødme i hovedbunden, kan du have gavn af en række forebyggende tiltag:

  • Undgå solens skarpe stråler – særligt i middagstimerne mellem kl. 12-15. Beskyt hovedbunden med solfaktor eller solhat, så du ikke bliver solskoldet.
  • Undgå tæt hovedbeklædning. Minimér brugen af hue, kasket eller anden form for hovedbeklædning, der sidder tæt og giver en indelukket hovedbund.
  • Undgå for mange hårprodukter. Hold igen med stylingprodukterne, der kan være hård kost for hårbunden. Hold gerne en pause med dem for at give hovedbunden ”hvile”. 

Hovedbundspakken
Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 319,95 kr
Hovedbundspakken - Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke

Hvad er rød hovedbund? 

Rød hovedbund er en hudtilstand, hvor der opstår rødme eller røde afgrænsede områder i hovedbunden. 

Huden i hovedbunden kan få røde pletter, der ofte kan være ømme eller klø. Det er et meget udbredt hudproblem, som rammer mange – og hvor årsagen kan være flere forskellige tilstande i huden. Dem kan du blive klogere på i det følgende. 


Hvorfor får du røde pletter i hovedbunden? 

Der er ikke en enkeltstående årsag til, at din hovedbund bliver rød. Det kan der være mange grunde til - blandt andet: 

  • Irritation 
  • Let solskoldning
  • Overdreven brug af kosmetiske produkter
  • Hovedbundssvamp 
  • Skæleksem 
  • Psoriasis

Hudirritation

Hudirritation kan vise sig som røde pletter i hovedbunden. Det kan eksempelvis være din hårbørste, der irriterer den sarte hud i hårbunden, eller det kan være håndklædet, der har gjort huden irriteret efter hårtørring. 

Går du ofte med kasket, hue eller anden hovedbeklædning, kan det også irritere hovedbunden, der bliver ”lukket” inde under hovedbeklædningen. 

Solskoldning

Når efterår og vinter viger for forår og sommer, betyder det, at du skal passe på solens skarpe stråler. 

Har du meget tyndt hår eller er skaldet, er din hovedbund ekstra udsat. Hvis du har fået for meget sol, kan det give dig en rød hårbund, som oftest føles øm og smertefuld pga. solskoldningen. 

Ekstrem brug af stylingprodukter 

Din hovedbund kan blive rød eller få røde plamager, hvis du er for flittig med stylingprodukterne, eller hvis du anvender produkter, din hud ikke kan tåle

Hårprodukter kan være med til at irritere huden, hvis du bruger dem for ofte, og hvis de er for kraftige for din hud. Føntørrer du tilmed dit hår, vil luften være med til at udtørre huden – og det kan give kløe, der ender med at give rødme i huden. 

Hovedbundssvamp 

Svamp i hovedbunden er en irriterende hudlidelse. Årsagen er en infektion med hudsvampe (dermatofytter), der sætter sig i hovedbunden. 

Svampen viser sig som skællende, røde pletter, og i værste tilfælde kan ubehandlet hovedbundssvamp give hårtab

Oftest skyldes svampen smitte fra husdyr, der har svamp i huden. Men det kan også skyldes vækst af svampesporer, der findes overalt på vores krop. Svampesporer kan vokse sig store og medføre svampeinfektion, hvis din huds naturlige forsvarsbarriere brydes. 

Det kan eksempelvis være i forbindelse med graviditet, stress eller forkert kost. Det kan også skyldes et nedsat immunforsvar, hvis du er syg. 

Skæleksem 

Skæleksem er en udbredt type af eksem – og viser sig ofte i hovedbund og ansigt, der er områder med mange talgkirtler. Eksemet giver rødme og kløe, og huden skaller i større eller mindre grad. 

Har du skæleksem, er det som oftest en kronisk hudlidelse. 

Psoriasis 

Psoriasis stammer fra det græske ord for ”kløe” og er en hudsygdom, der giver hvide eller røde skællende pletter

Sygdommen er almindelig i hårbunden, hvor hudoverfladen overaktiveres, så den danner et rødt hududslæt. 

Hovedbundspakken
Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 319,95 kr
Hovedbundspakken - Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke