Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hårpleje til mænd og kvinder

Tørt hår der ser kedeligt ud, tyndt hår der slasker sammen eller genstridige krøller som kruser. Kan du genkende det? Hvis ja, så er du er ikke alene. Ofte er årsagen den samme: for meget brug af shampoo og kemikalier, der udtørrer hår og hud.

God hårpleje kan heldigvis rette op på det. Bruger du en fugtgivende shampoo og balsam med naturlige aktiver, så er du allerede godt på vej. Uanset om du er mand eller kvinde, ung eller gammel, så har dit hår brug for den samme kærlige behandling. Læs med og få gode tips til stærkt, lækkert og sundt hår.


Hårpleje til tørt hår

Tørt hår er kedeligt hår. Hvis du lider af tørt hår, er dit valg af shampoo altid et godt sted at begynde. Hvis du bruger en shampoo, der indeholder for kraftige sæbemidler, udtørrer dit hår og hovedbund ud. Skift i stedet din shampoo ud med en shampoo med naturlige aktiver.

Tørt hår skyldes, at din hovedbund mangler det naturlige hudfedt – talg – som normalt giver håret et flot skinnende look. Rigtig mange bruger en shampoo, der tørrer deres hovedbund ud. Og du er måske slet ikke klar over det. Der er ofte skrappe indholdsstoffer i de almindelige shampooer, og det er ikke godt for dit hår eller din hud.

Heldigvis findes der effektive løsninger med naturlige aktiver. Shampooen Hair Clean fra Australian Bodycare indeholder Kokosolie, Shea Butter og Tea Tree Oil –  naturlige aktiver der tilfører fugt og styrker håret. Hair Clean genopretter skadet hår, indholdet af Tea Tree Oil virker antiseptisk og renser hår og hovedbund. Et godt produkt virker mod skæl, tør og kløende hovedbund og giver dig den bedste hårpleje.

Pleje af krøllet hår

Krøller. Små krøller, store krøller, krusede krøller. De har nogle gange sit eget helt ustyrlige liv! For at bevare spændstighed, så krøllerne ikke kruser, er det vigtigt at håret får nok fugt.

Har du krøller, kan du få glæde af at skylle håret i stedet for at vaske det. Mange med krøller synes, at krøllerne sidder bedre på dag 2 eller dag 3 efter en hårvask. Når du så vasker dit hår kan du med fordel bruge en sund shampoo og balsam, som fx Hair Clean shampoo og Hair Conditioner fra Australian Bodycare.

Hårpleje til tyndt hår

Typisk skandinavisk hår er faktisk tykkere end andre typer hår, men det glatte hår har nemmere ved at blive fedtet og se tyndt og kedeligt ud. Grunden til det er, at det naturlige fedtstof i hovedbunden ikke møder nogen modstand, så det frit kan komme ned langs håret.

Hvis du derfor reagerer på dit fedtede hår med endnu mere hårvask, skaber det en ond cirkel, hvor hovedbunden overproducerer fedtstof. Prøv i stedet kun at vaske håret hver anden eller tredje dag.

Brug også en mild shampoo, som renser håret effektivt uden at skade hår og hovedbund. Hair Clean shampoo fra Australian Bodycare indeholder Tea Tree Oil, der har antiseptisk virkning, og tilfører fugt til håret. Virker rigtig godt til krøllet hår.

TIP: Scalp Serum er yderest effektiv, hvis du har problemer med fedtet hår og tør hovedbund. Lad produktet sidde i håret natten over for at opnå det bedste resultat.

Hovedbundspakken
Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 319,95 kr
Hovedbundspakken - Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke

Ødelagt hår – sådan plejer du det

Behandlinger som farvning og lysning slider hårdt på håret. Proteinerne i hårstråene bliver trukket ud, og det gør håret glansløst og tyndt. Hvis du vil rette op på skaderne, skal du derfor vælge produkter, der har masser af protein og fugt.

Her er kokosolie en billig og effektiv løsning. Forskere har fundet ud af kokosolie har en helt særlig evne til at trænge helt ind i kernen af håret, hvor det faktisk kan genopbygge kernen. Det er ellers normalt meget svært at genoprette skadet hår. Kokosolie forhindrer også yderligere tab af proteiner.

Scalp Serum fra Australian Bodycare indeholder kokosolie og Tea Tree Oil og er et fint produkt til pleje og genopretning af ødelagt hår.

Hårpleje med naturlige aktiver.

Den shampoo og balsam du køber de fleste steder har desværre ofte skadelige kemikalier, der irriterer hår og hovedbund. Har du problemer med håret eller hovedbunden, så undgå de hårprodukter og brug i stedet for en shampoo og en balsam med naturlige aktiver. Australian Bodycares produkter er dermatologiske testede, og indeholder naturlige aktiver.

Hjemmelavet hårpleje

Du kan også lave din egen hårkur derhjemme med ingredienser, du måske allerede har i køleskabet. Den hårkur du får her er rigtig god til ødelagt hår. Alle ingredienser er 100% naturlige, og vil du være endnu bedre ved dit hår, skal du gå efter økologiske produkter. Kokosolie kan du købe i de fleste supermarkeder, men du skal sørge for, at du køber den koldpressede uden tilsætningsstoffer. Det er den, der er fast i formen ved stuetemperatur.

Ingredienser:

  • 2 skefulde kokosolie
  • 3 skefulde olivenolie
  • 1 æg
  • 1 banan
  • 1 kop mandelmælk

Start med at mose en halv banan indtil der ikke er flere klumper. Banan styrker håret, og hjælper det med at vokse. Kom et æg i skålen, det er rigtig godt, hvis du har problemer med kruset ”frizzy” hår. Tag så de 2 skefulde kokosolie og 3 skefulde olivenolie og bland i. Til sidst blander du en kop mandelmælk i. Det blødgør håret og gør det lettere for kokosolien at trænge ind og genopbygge håret. Miks det hele sammen i en skål. Kokosolie er fast ved stuetemperatur, så hvis der stadig er klumper i, kan du give blandingen et minut eller to i mikroovnen. Påfør blandingen grundigt i håret og lad det sidde mindst 30 minutter, inden du skyller det ud.

TIP: Tilsæt evt. Tea Tree Oil hvis du ønsker effektivt at modvirke bakterier i håret.

Hovedbundspakken
Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 319,95 kr
Hovedbundspakken - Alt du skal bruge til tør hovedbund eller skæl samlet i én pakke