Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er en glidecreme?

Fik vi sagt det før? Der er ikke nogen erstatning for en god glidecreme. En rigtig glidecreme er bare bedre, sjovere og sundere. Og så lugter hele huset ikke af kokos eller olivenolie bagefter. Det er et værre svineri!

Glidecreme får du i en vandbaseret og silikonebaseret version. De er begge gode, men den vandbaserede er sundere, og har den fordel, at den kan bruges sammen med kondom og sexlegetøj. Silikonebaserede glidecremer opløser kondomer og ødelægger sexlegetøj. Det er altså et no-go at bruge silikone, hvis I bruger kondom.

En god vandbaseret glidecreme gør ikke bare sex mere behageligt, men beskytter også skedens slimhinder. Så er der mindre risiko for de sår og rifter, der kan give svie og ubehag efter sex. Skal I have analsex er en rigtig glidecreme også et krav. For numsen kan ikke producere nogen smørelse selv.Vidste du

Mange kvinder oplever kløe, svie og irritation efter sex, og det kan være rigtig ubehageligt. Hvis kløe og svie opstår efter sex, kan det hjælpe at bruge en gel, der kan afhjælpe tørhed og intimt ubehag. Hos Australien Bodycare har vi udviklet en lækker vandbaseret gel med tea tree oil. Intim glide er dermatologisk testet og kan afhjælpe vaginal tørhed og intimt ubehag.

3 stk. vandbaseret glidecreme mod tørhed, svie og kløe
Intimgel til før, under og efter sex for at modvirke irritation
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 359,95 kr
3 stk. vandbaseret glidecreme mod tørhed, svie og kløe
2 intimpleje produkter mod tørhed, lugt & kløe
Intimprodukter mod svie, kløe og intim irritation
+15.000 anmeldelser
Normalpris 229,95 kr
Udsalgspris 229,95 kr Normalpris 259,90 kr
2 intimpleje produkter mod tørhed, lugt & kløe - Intimprodukter mod svie, kløe og intim irritation

Hvad kan man bruge i stedet for glidecreme?

Der er bare ikke nogen erstatning for en rigtig vandbaseret glidecreme. Bestiller du i dag, har du den allerede om et par dage fra de fleste webshops.

Men hvis det virkelig ikke kan vente, så får du her et par forslag til alternativ “glidecreme”.

Kokosolie

Kokosolie er lidt af et vidundermiddel. Det smager fantastisk, det kan bruges på huden og i håret, og ja, så kan kokosolie altså også bruges som glidecreme. I en snæver vending så at sige.

Kokosolie er på fast form ved stuetemperatur, så før I kan bruge den, skal den varmes op. Det kan I gøre I en mikroovn eller bare brække nogen klumper af og varme op i hånden. Kokosolie er rigtig god til massage, prøv selv. Vi anbefaler ikke at bruge den som “glidecreme”, da det er noget fedtet stads, og ikke en god løsning.

Selv om kokosolie måske kunne bruges som glidecreme, ved vi det faktisk ikke med sikkerhed. Der er ikke lavet en masse undersøgelser om sex og kokos. Ikke hvad vi ved af i hvert fald. Det kan også være et problem at kokosolie er så kraftig antibakteriel. Der er en delikat balance af bakterier og pH-værdier i skeden og kokosolien kan påvirke den negativt. Da kokosolie er olie, må den ikke bruges sammen med kondomer. Olien kan nemlig opløse kondomet.

Mandelolie

Mandelolie er en anden husholdningsolie, der kan bruges som “glidecreme”. Den har en lækker sexet lugt og føles dejlig på huden. Olien virker også rigtig godt som massageolie.

Den er også dejlig fugtgivende og nå ja, så kan du bruge resten af den til din salat. Mandelolie er også god som glidecreme fordi den ikke sviner så meget. Som med andre olier, må du ikke bruge mandelolie sammen med kondomer.

Hvis I har noget mandelolie stående så slå jer løs, men gør jer selv en tjeneste og køb en rigtig glidecreme bagefter. Mandelolie kan nok bruges, men giver ikke samme beskyttelse eller holdbarhed som en rigtig vandbaseret glidecreme.


Det må du ikke bruge som glidecreme

Mandelolie og kokosolie er to naturlige olier du nok ikke tager skade af at bruge som glidecreme – men vi fraråder dig at gøre dette. Hvis man læser lidt omkring på nettet er der desværre rigtig mange dårlige forslag til glidecreme. Vaseline, håndcreme, sæbe og babyolie for eksempel. Men ingen af dem dur som glidecreme. Hold dig fra dem!

Kan man bruge babyolie eller vaseline som glidecreme?

Vaseline og babyolie er to sider af samme stof, nemlig petroleum, og det er ikke noget der er sundt for din skede (eller andre steder). Både vaseline og babyolie kan nok udfylde funktionen som glidecreme, men det er ikke sundt for dig indvendig.

Undersøgelser har vist at kvinder der bruger vaseline indvending har dobbelt så stor risiko for at få bakteriel ubalance i skeden. Kvinder der bruger babyolie indvending har også større risiko for at få svamp i skeden. Ikke sjovt. Hold dig fra vaseline og babyolie i sengen.

Sæber og cremer

Sæber, shampoo, creme og lignende er et absolut nej til at bruge som glidecreme. Hvis du nogensinde har prøvet at få sæbe i urinrøret, så ved du nok hvorfor. Det svir som ind i helvede. Det er fordi sæber og cremer har en helt anden pH-værdi.

Madolier

Madolier som rapsolie, solsikkeolie og olivenolie er ikke velegnede som glidecreme. Olivenolie er den mindst slemme og går an hvis den er koldpresset. De andre olier skal I derimod holde jer langt væk fra. De er fremstillet på nogle meget usunde måder og er hverken sunde at spise eller at indtage på andre måder. Og så lugter de temmelig ubehagelig. Det er ikke særlig sexet at lugte som en frituregryde!

Hyg jer med omtanke!

Vi håber I blev lidt klogere på hvad man kan bruge som glidecreme. Gør jer selv en tjeneste og køb en god glidecreme i stedet for at tømme køkkenskabet. En glidecreme er billig, naturlig og super behagelig at bruge. Der er nok til mange dejlige stunder!


Relevante produkter

3 stk. vandbaseret glidecreme mod tørhed, svie og kløe
Intimgel til før, under og efter sex for at modvirke irritation
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 359,95 kr
3 stk. vandbaseret glidecreme mod tørhed, svie og kløe
2 intimpleje produkter mod tørhed, lugt & kløe
Intimprodukter mod svie, kløe og intim irritation
+15.000 anmeldelser
Normalpris 229,95 kr
Udsalgspris 229,95 kr Normalpris 259,90 kr
2 intimpleje produkter mod tørhed, lugt & kløe - Intimprodukter mod svie, kløe og intim irritation