Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Røde barberknopper – hvad er det?

De røde bumselignende knopper, der ofte opstår ved intimbarbering, er en slags betændelsestilstand i dine porer og hårsække. Symptomerne kaldes også skægpest, fordi dine hårsække åbnes og inficeres med bakterien gule stafylokokker. Det er også derfor, at knopperne nogle gange kan ligne en gul bums. Dine hårsække har altså fået en bakterieinfektion, og derfor kan huden føles lidt øm og kløende.

De røde barberknopper kan opstå overalt på huden, hvor der barberes eller fjernes hår. Men det er særligt et problem i intimområdet, der både er sart og ekstra udsat for bakterier. Hvis du får røde knopper efter barbering, er det derfor også vigtigt at være opmærksom på, at tilstanden ikke forværres. I nogle tilfælde kan det nemlig føre til udslæt, som går over i blærer eller smertefulde bylder på indersiden eller ydersiden af huden.

Derfor er det en god idé at gøre en indsats for at undgå de røde knopper i første omgang og ellers være opmærksom på at behandle dem, hvis de alligevel opstår.

Video: Sådan slipper du for Røde knopper

Intimbarberingspakke mod røde barberknopper
3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 324,95 kr
Intimbarberingspakke mod røde barberknopper - 3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår

Slip for røde knopper med den rette barberteknik

Det er populært at fjerne alt hår forneden – både for mænd og kvinder. Det giver en ren fornemmelse. Men mange har sikkert prøvet at stå med en irriteret hud fyldt af indgroede hår og barberknopper efter en barbering i intimområdet. Og alle kan formentlig også blive enige om, at det hverken ser kønt ud eller giver den ønskede fornemmelse af renhed.

Som med alle andre lidelser og sygdomstilstande er den bedste behandling forebyggelse – det gælder også røde knopper ved intimbarbering. Den allerbedste måde at få et smukt og glat resultat er ved at bruge den rigtige teknik.

Både mænd og kvinder barberer sig i intimområdet for at få et friskt og attraktivt udseende – men det er et sart område, som kræver nænsom pleje, hvis du vil undgå røde knopper efter barbering.

Derfor skal du også være forsigtig og ekstra opmærksom på at give den rette pleje af din hud, både inden du går i gang med skraberen, mens du er i gang med den, og når du er færdig med at bruge den. Det stiller krav til de rigtige barberredskaber og –produkter.

Vink farvel til røde knopper-guiden

Ved at følge denne guide step-by-step får du skabt de bedste forudsætninger for din hud, når du intimbarberer dig, så du ikke ender med et skæmmende resultat af indgroede hår, irriteret hud og røde knopper.

 1. Første step i en intimbarbering er at rense huden godt af for bakterier, så de ikke bliver skubbet ind i de åbne hårsække under barberingen. Gå derfor under en varm bruser og vask dig eksempelvis grundigt med Intim Wash fra Australian Bodycare. Under det varme vand får du ikke bare vasket huden fri for bakterier med sæbe, du får også blødgjort både hår og hud, så barberingen bliver lettere.
 2. Hvis dine hår i intimområdet er rimeligt lange, er det en god idé at tage den værste længde af med en trimmer eller en almindelig saks. Så bliver barberingen lettere, fordi de lange hår ikke sætter sig fast i bladet.
 3. Når du skal i gang med selve barberingen, er det vigtigt, at du har et godt lys, så du kan se arbejdet ordentligt. På den måde minimerer du risikoen for at skære dig. Men endnu vigtigere er det, at du sørger for at intimbarbere dig med en skarp skraber. En sløv høvl er hudens værste fjende, fordi det kan give en ridset og irriteret hud.
 4. Inden du svinger barberbladet over hud og hår, skal du påføre en gel eller skum. Det kunne eksempelvis være Intim Shave, der er en gennemsigtig barbergel, som tillader dig fuld kontrol over din intimbarbering. Smør gelen ud i et tyndt lag på det intimområde, du vil barbere, og lad den trænge ind og virke på huden i ca. et minut. Intimgelen får bladet til at glide lettere på huden, så du får en behagelig og tæt barbering.
 5. Barber dit intimområde i samme retning som dine hår. Selvom shave-gelen lægger et beskyttende lag på huden, vil en skraber mod hårenes groretning rive og være enormt hård mod huden. Derfor er du allermest skånsom mod din hud, hvis du barberer i den retning, hårene gror. Under barberingen strammer du huden i området ganske let ud.
 6. Når du har fjernet alle hårene og opnået et glat resultat, skyller du grundigt huden fri for hår og produktrester. Du kan evt. lægge et nyt lag gel og tage en tur mere med skraberen, hvis ikke alle hår er kommet med i første omgang.
 7. Som afslutning på din barbering skal du også give din hud den nødvendige pleje. Brug derfor et produkt som Intim Balm fra Australian Bodycare for at give din hud optimal behandling, når du har færdigbarberet dig. Balmen beroliger og køler huden, samtidig med at den giver masser af fugt til den tørre barberede hud. Ligesom Intim Wash og Intim Shave indeholder Intim Balm Tea Tree Oil, som især er kendt for sine effektive egenskaber i kampen mod bakterier. Og derfor er produkterne særligt velegnet til en glat intimbarbering fri for røde knopper, indgroede hår og irriterende kløe.
 8. Efter barbering i det sarte intimområde kan din hud være en smule irriteret, og derfor er det en god idé at undgå stramme bukser, trusser og boxershorts lige efter barberingen. Huden har brug for luft og hvile, og det giver du den bedst med løstsiddende stof.

Med denne guide giver du dig selv de bedste forudsætninger for en glatbarbering, der rent faktisk er glat – uden røde buler i huden.


Anbefalede produkter

Intimbarberingspakke mod røde barberknopper
3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 324,95 kr
Intimbarberingspakke mod røde barberknopper - 3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår

Behandling af røde knopper ved intimbarbering

Som allerede nævnt er den bedste behandling for røde knopper den, du foretager, inden barberingen af intimområdet sættes ind. Men hvis du alligevel har fået røde knopper efter din intimbarbering, er det din krops måde at sende et signal om, at din hud har brug for ro, inden du igen svinger skraberen hen over huden. Og derfor er det vigtigt, at du lytter til din krop og giver den pleje.

Det gør du allerbedst ved at give din hud ro til at hele. Det tager gerne op mod en uge – og i det tidsrum skal du ikke bringe det inficerede område i nærheden af en skraber. De røde knopper er en form for sår, og du kan sikkert forestille dig, hvordan en skraber mod sår vil arte sig. Det er absolut ikke en god cocktail. Gør du det, vil infektionen nemlig sprede sig som en steppebrand fra hårsæk til hårsæk.

Smør og fugt din rødknoppede hud med en creme, så din hud ikke bliver endnu mere irriteret. Du kan også behandle med Intim Balm for at give huden et effektivt boost af kølende og beroligende ingredienser. Desto bedre du er til at holde huden ren og fri for bakterier, desto bedre og hurtigere vil din hud hele op. Husk også her, at løse bomuldstrusser og -underbukser er vejen frem, hvis de røde knopper allerede har vist sig på huden. For så har du nemlig ikke brug for yderligere hudirritationer, som stramtsiddende undertøj hurtigt kan forværre.


erfaringer ved glatbarbering

Gode råd til glatbarbering

 • Øvelse gør mester. Første gang kan du nøjes med at barbere dig omkring kønslæberne og så trimme resten. Der er mindre der kan gå galt. Det er jo ikke særlig sjovt, hvis det første forsøg ender galt.
 • Tænk over timingen. Den første gang du intimbarberer dig bør nok ikke være når du skal noget vigtigt. Det kan jo godt ende med ikke at blive perfekt og så er det super ærgerrligt at måtte melde afbud eller føle sig forlegen. Hellere prøve på et tidspunkt hvor du har tid og overskud til det.
 • Hvor ofte skal du barbere dig? Til at begynde med, ikke for ofte. Hver 14 dag kan være fint. Når din hud har vænnet sig til det, kan du barbere dig oftere, for eksempel et par gange om ugen.
 • Undgå stramt undertøj lige efter. Giv din hud lidt luft og undgå trusser af ”syntetisk stof”. Undgå også parfumeret vaskepulver til dit undertøj. Din hud er sart dernede, især lige efter en barbering.

Tag dig godt af dine skrabere. Hvis du genbruger dine skrabere, så giv dem lige en omgang klorhexedin efter du er færdig. Klorhexedin eller håndsprit kan slå bakterier ihjel. Det er også en god ide at springe de helt billige engangsskrabere over.

Intimbarberingspakke mod røde barberknopper
3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 324,95 kr
Intimbarberingspakke mod røde barberknopper - 3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår