Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er en ansigtsmaske?

En ansigtsmaske minder meget om en creme; måske er den blot en smule tykkere i konsistensen. Ansigtsmasken skal smøres i ansigtet (som en creme) og derefter sidde som en maske og virke i et stykke tid. Typisk i 10-15 minutter, men det varierer fra produkt til produkt.

En ansigtsmaske indeholder flere virkestoffer end dine daglige renseprodukter, og det er præcist derfor, at den kan rense dybere og gøre mere for din hud. En ansigtsmaske skal altså bruges som supplement til den daglige hudpleje. For selv om du bruger en ansigtsmaske, er det stadig meget vigtigt at huske at rense din hud dagligt, så du får fjernet snavs, urenheder og eventuel makeup. Det bedste er at rense huden både morgen og aften, men virker det helt uoverskueligt, så husk i hvert fald afrensningen om aftenen, inden du går i seng.


Vælg ansigtsmaske efter dit hudproblem

Ansigtsmasker er typisk lavet til et specifikt hudproblem, for eksempel bumser, uren hud eller hudorme. Andre masker er deciderede fugtmasker, der udelukkende fokuserer på at tilføre din hud ekstra fugt. Vælg en ansigtsmaske, der passer til netop dit hudproblem – på den måde får du mest glæde af din maske.

Har du problemer med bumser og uren hud, er du naturligvis opmærksom på din hud og på at komme problemerne til livs. Med en god ansigtsmaske kan du både bedre huden på kort sigt og forebygge nye udbrud på længere sigt.

Australian Bodycares ansigtsmaske er specielt udviklet til uren hud, bumser, hudorme og lignede hudproblemer. Så står du ikke i kampen mod uren hud i ansigtet, og leder du i stedet efter en decideret fugtmaske, kan du spørge efter en fugtmaske, der hvor du normalt køber din ansigtsmaske. Du kan også overveje et af Australian Bodycares effektive midler mod tør hud. Produkterne i denne serie hjælper effektivt huden med at blive genfugtet over hele kroppen, og de indeholder Tea Tree Oil samt andre naturlige produkter, der holder din hud sund og velplejet.

Ansigtsmaske til dig med uren hud, bumser eller hudorme

Når man har bumser og uren hud, har man bare lyst til at skrubbe og rense huden godt og grundigt! Men pas på med at gå alt for hårdt til værks, det hjælper ikke, men kan tværtimod gøre dine hudproblemer værre. En ansigtsmaske skal helt sikkert skrubbe og rense, så den fjerner døde hudceller og andre urenheder. Men den skal gøre det nænsomt, så huden ikke bliver ødelagt og udtørret.

Vælger du Face Mask fra Australian Bodycare, får du et naturligt og nænsomt 2-i-1 renseprodukt, der består af en opfriskende skrubbecreme med fine sandeltræsnøddeskaller og en dybderensende ansigtsmaske, der giver en naturlig peeling af huden. Samtidig indeholder Face Mask en række aktive botaniske ingredienser og aktive olier, der sørger for at mindske rødme omkring porerne i huden og holde huden sund i lang tid efter brug.

Hop direkte til:

Sådan bruger du en ansigtsmaske mod uren hud og bumser


Hvem kan bruge en ansigtsmaske?

Alle har gavn af at rense huden, både unge og gamle, mænd og kvinder – og uanset hvilken hudtype du har. Så alle kan altså have glæde af en ansigtsmaske. Har du problemer med bumser og uren hud eller fedtet hud er der dog ekstra god grund til at være meget omhyggelig med rens og pleje af din hud.

I teenageårene og lige efter er der mange, der døjer med bumser, uren hud og/eller fedtet hud. Her kan det altså give ekstra meget mening at bruge en god ansigtsmaske med jævne mellemrum, så du ikke bare får fjernet døde hudceller og urenheder, men også forebygger nye udbrud af bumser og hudorme.

Vælger du for eksempel den lerbaserede ansigtsmaske Face Mask fra Australian Bodycare, får du en maske, der nænsomt eksfolierer huden og fjerner de døde hudceller. Samtidig sørger masken for at rense i dybden og trække urenheder op fra hudens porer. På den måde undgår du, at porerne tilstoppes, og at der dannes bakterier i porerne, hvilket er det, der kan udvikle sig til hudorme, bumser og uren hud.


Hvordan virker en ansigtsmaske mod uren hud og bumser med Australian Tea Tree Oil?

Med en ansigtsmaske får du renset og skrubbet huden i dybden. Og det har huden godt af. Det gælder ikke mindst, hvis du har problemer med bumser og uren hud.

Face Mask er et 2-i-1 renseprodukt, der dels består af en opfriskende skrubbecreme med sandeltræsnøddeskaller og dels af en dybderensende ansigtsmaske, der giver huden en naturlig peeling.

Face Mask fra Australian Bodycare sørger for at fjerne døde hudceller og andre urenheder fra de øverste lag af huden. Det er netop den slags urenheder, der kan betyde, at hudens porer bliver tilstoppet, fordi talgen ikke kan komme op til hudoverfladen og ud. Og kommer der bakterier ned i talgkirtlen, hvilket kan være svært at undgå, vil der dannes en betændelse, og så er der opstået en bums.

Australsk Tea Tree Oil, som er en af ingredienserne i Face Mask, er kendt for at virke effektivt mod bakterier, og netop derfor har olien også en gavnlig virkning mod bumser og uren hud. Det gælder både til behandling af udbrud og forebyggende mod nye udbrud.

Hop direkte til:

Sådan bruger du en ansigtsmaske mod uren hud og bumser

Ansigtsmaske til uren og fedtet hud
Dybderensende ansigtsmaske mod hudorme og bumser
+15.000 anmeldelser
Normalpris 149,95 kr
Udsalgspris 149,95 kr Normalpris
Ansigtsmaske til uren og fedtet hud - Dybderensende ansigtsmaske mod hudorme og bumser

Hvad indeholder ansigtsmasken fra Australian Bodycare?

Face Mask fra Australian Bodycare indeholder en lang række naturlige ingredienser, aktive olier og aktive botaniske ingredienser, der skrubber og renser i dybden:

 • Kaolin sørger for at absorbere fedt og giver en svagt slibende effekt i porerne.
 • Santalum Spicatum Shell Grit er australske sandeltræsnøddeskaller, der er pulveriseret og siet. Nøddeskallerne hjælper kaolinen med at massere huden og fjerne hudfedt fra porerne.
 • Caprylyl/Capryl Glucoside er et mildt, men effektivt tensid, der hjælper kaolinen med at rense i dybden.
 • Macademia Nut Oil og Shea Butter Ethyl Esters lægger sig dels på huden og trænger dels lidt dybere ned og giver dermed en fløjlsblød følelse på huden.
 • Glycerin giver en fornemmelse af, at huden stadig er fugtet efter brug af masken.
 • Tea Tree Oil hjælper med at holde huden sund efter brug af ansigtsmasken.
 • 4-Terpineol er udvundet af Tea Tree Oil og hjælper med at mindske irritation af huden.
 • Bisabolol understøtter tetræsolien og giver desuden en sødlig duft.
 • Microcitrus Australasica Fruit Extract hjælper afstødningen af døde hudceller via naturlig AHA (Alfahydroxsyre, også kendt som frugtsyre). Kaldes også Caviar Lime.
 • Tasmania Laceolata Fruit Extract mindsker hudirritation. Kaldes også Tasmansk Peber.
 • Allantoin lindrer huden og hjælper kontakten mellem Tea Tree Oil og huden.

De mange forskellige aktive botaniske ingredienser og aktive olier sørger for at mindske rødme omkring porerne i huden og for at holde huden sund i lang tid efter brug af ansigtsmasken.


anbefaling ansigtsmaske

Sådan påfører du ansigtsmasken

Når du skal bruge en ansigtsmaske, er det en fordel at stå på badeværelset foran spejlet og med adgang til en håndvask. Du skal nemlig bruge vand, når masken skal renses af – og medmindre du er meget erfaren i brugen af ansigtsmasker, kan det være en fordel at have et spejl, så du kan se, hvad du laver undervejs.

Brug af ansigtsmaske – trin for trin:

 1. Har du langt hår og/eller pandehår, så sørg for at samle håret i en hestehale eller brug et hårbånd eller andet, så du får håret væk fra ansigtet og dermed undgår at få håret smurt ind i ansigtsmaske.
 2. Påfør et tyndt, men jævnt dækkende lag i hele ansigtet. Brug bare fingrene – det er nemmest! Undgå dog at påføre ansigtsmasken helt tæt på øjenområdet, hvor huden er ekstra tynd og følsom.
 3. Lad masken sidde og virke i 10-15 minutter, til den er helt tør. Lad hellere masken sidde i lidt for lang tid end i for kort tid.
 4. Skyl ansigtet med lunkent vand, indtil alle rester af masken er helt væk.
 5. Rens ansigtet med en ansigtsvask, for eksempel Face Wash fra Australian Bodycare.
 6. Afslut behandlingen med en god og plejende ansigtscreme, for eksempel Australian Bodycare Face Cream.

Når du skal bruge en ansigtsmaske, skal du altså sætte lidt mere tid af, end du normalt gør til den daglige rens og pleje af huden. Men når du har smurt ansigtsmasken på, kan du jo bruge ventetiden på at pleje resten af kroppen, eller måske kan du lige nå at svinge støvsugeren, mens masken virker.

Du kan bruge ansigtsmasken en til to gange om ugen, eller måske blot en enkelt gang om ugen – alt efter behov og temperament. På de dage, hvor du ikke bruger ansigtsmasken, bør du huske at rense din ansigtshud med en ansigtsvask og selvfølgelig at smøre huden ind i en god ansigtscreme bagefter.

Ansigtsmaske til uren og fedtet hud
Dybderensende ansigtsmaske mod hudorme og bumser
+15.000 anmeldelser
Normalpris 149,95 kr
Udsalgspris 149,95 kr Normalpris
Ansigtsmaske til uren og fedtet hud - Dybderensende ansigtsmaske mod hudorme og bumser

FAQ om ansigtsmasker


Hvad er en ansigtsmaske?

En ansigtsmaske er et plejeprodukt, der indeholder flere virkestoffer end de daglige renseprodukter til ansigtet. Derfor kan du med fordel bruge en ansigtsmaske en til to gange om ugen. Har du problemer med bumser og uren hud, er det ekstra vigtigt at rense og skrubbe huden godt indimellem, så du får fjernet døde hudceller og andre urenheder fra hudens øverste lag og dermed undgår tilstoppede porer, der kan udvikle sig til bumser og hudorme.


Hvordan laver man en ansigtsmaske?

Du kan finde en lang række opskrifter på hjemmelavede ansigtsmasker lavet med forskellige naturlige ingredienser og helt uden brug af kemikalier. Har du ikke mod på at eksperimentere med dine egne blandinger, kan du heldigvis også finde færdige, kemikaliefri ansigtsmasker baseret på naturlige ingredienser.


Hvor ofte skal man bruge ansigtsmaske?

En ansigtsmaske er ikke til daglig brug, men brug den gerne en til to gange om ugen som supplement til den daglige rens og pleje af din hud.


Hvordan påfører man en ansigtsmaske?

En ansigtsmaske har konsistens som en lidt tyk creme, så det letteste er at bruge fingrene, når du skal påføre den. Brug den i hele ansigtet, men undlad dog at påføre den i øjenområdet, hvor huden er ekstra tynd og følsom.


Hvor længe skal ansigtsmasken sidde på?

En ansigtsmaske skal sidde på huden i 10-15 minutter, så den kan få tid til at virke. Tager du den af for hurtigt, når den ikke at virke. Så du må hellere lade den sidde i lidt for lang tid end i for kort tid.


Kan man sove med en ansigtsmaske på?

Der sker ikke noget ved at sove med en ansigtsmaske på, men der er ingen grund til det, for så længe behøver den ikke at virke. Hvis du synes, du har svært ved at få tid til at bruge en ansigtsmaske, så væn dig for eksempel til at bruge den, inden du alligevel skal lave noget andet – surfe på nettet, se tv, støvsuge, lakere tånegle eller noget helt andet. Eller brug tiden til at slappe af med en kop varm te og en bog imens.

Ansigtsmaske til uren og fedtet hud
Dybderensende ansigtsmaske mod hudorme og bumser
+15.000 anmeldelser
Normalpris 149,95 kr
Udsalgspris 149,95 kr Normalpris
Ansigtsmaske til uren og fedtet hud - Dybderensende ansigtsmaske mod hudorme og bumser