Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Sådan bekæmper du uren hud i ansigtet – 10 gode råd

Det er ikke bare teenagere, der døjer med bumser og uren hud i ansigtet. Mange voksne må desværre sande, at den urene hud ikke forsvandt af sig selv, da teenageårene var ovre.

Heldigvis er der gode muligheder for at slippe af med den urene hud, hvis du er klar til selv at gøre en indsats – og hvis du ved, hvad du skal gøre. Her får du en række gode råd.

SE OGSÅ: Produkter mod uren hud

Resultatet efter 4 ugers brug af ansigtspakken

Ansigtspakke til uren hud
4 renseprodukter mod bumser, hudorme og fedtet hud
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 429,95 kr
Ansigtspakke til uren hud -  4 renseprodukter mod bumser, hudorme og fedtet hud


 

1. Vask huden grundigt

I kampen mod uren hud i ansigtet slipper du ikke uden om vask af huden morgen og aften, så du får fjernet overskydende fedt, døde hudceller, snavs, forurening og eventuel makeup fra hudens overflade.

Brug lunkent vand og en mild og plejende ansigtsvask som Face Wash fra Australian Bodycare.

Denne ansigtsvask til uren hud indeholder antibakteriel tea tree oil, som virker både forebyggende og behandlende mod uren hud.

Når du har uren hud, er det vigtigt at holde huden ren, med en god sæbe mod uren hud, så hudens porer ikke stopper til, og der ikke dannes bakterier i porerne.

2. Rens huden med skintonic

Når du har vasket huden og forsigtigt duppet den tør med et håndklæde, kan du rense huden i dybden med en mild skintonic uden alkohol. Face Tonic fra Australian Bodycare er en antibakteriel og mild skintonic, der renser grundigt uden at udtørre huden. Brug den på en vatrondel, som du forsigtigt kører hen over huden uden at skrubbe.

Der er et godt råd, der lyder, at alt, hvad du gør ved dit ansigt, skal du også huske at gøre ved din hals. Når du vasker og renser huden i ansigtet, bør du altså også huske at gøre det samme ved huden på din hals.

3. Tilfør huden fugt

Selv om du bruge milde vaske- og renseprodukter, der ikke virker udtørrende og skrappe på huden, vil det altid udtørre huden lidt, når du vasker og renser. Derfor er det vigtigt, at du afslutter ansigtsplejen med at tilføre huden fugt. Det gør du bedst med en god parabenefri ansigtscreme, der passer til netop din hudtype og de behov, som din hud har. Når du lider af uren hud, er det en god idé at vælge en hudcreme, der effektivt bekæmper og forebygger bumser og uren hud.

Face Cream er en plejende og fugtgivende creme til uren hud, som du kan bruge både morgen og aften – og som dagcreme. Cremen indeholder blandt andet tea tree oil, som virker effektivt mod bakterier og dermed mod uren hud.

Behandler du uren hud på kroppen bør du bruge en body lotion mod uren hud for at tilføre huden fugt.

Ansigtspakke til uren hud
4 renseprodukter mod bumser, hudorme og fedtet hud
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 429,95 kr
Ansigtspakke til uren hud -  4 renseprodukter mod bumser, hudorme og fedtet hud

4. Tag bumserne i opløbet

Når der først er kommet en bums eller urenhed i huden, går den ikke væk i løbet af ingen tid. Her findes der desværre ingen former for ’quick fix’. Men du kan dog begrænse udviklingen af bumsen eller urenheden og dermed mindske ’skaderne’, hvis du bruger den smarte Spot Stick mod bumser og uren hud. Den går ind og modvirker bakterier og lukker porerne for yderligere urenheder. Samtidig sørger den for, at huden ikke bliver udtørret af behandlingen.

Med den lille Spot Stick kan du koncentrere behandlingen om netop det sted, hvor urenheden er. Da den virker mod bakterier og samtidig virker kølende og kløestillende, kan du også bruge den mod myggestik og små rifter.

Spot Stick til bumser og uren hud
Effektiv mod bumser, uren hud og hudorme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 79,95 kr
Udsalgspris 79,95 kr Normalpris
Spot Stick til bumser og uren hud - Effektiv mod bumser, uren hud og hudorme

5. Skjul bare den urene hud

Det er belastende at have bumser og uren hud i ansigtet, for netop her er det meget svært at skjule. Du kan dog gøre lidt for at skjule pletterne med en concealer og med lidt makeup, hvis du har lyst til det. Så længe du bruger gode produkter, gerne uden olie, gør det ikke din urene hud værre. Men det er selvfølgelig vigtigt, at du husker at rense det hele grundigt af hver aften og at du foretager en ansigtspleje uden parabener.


6. Rens huden ekstra grundigt med en eksfoliering

Når du eksfolierer din hud med en ansigtsmaske, fjerner du det øverste lag af døde hudceller, du renser porerne, og du stimulerer dannelsen af nye hudceller. Det er det samme, der sker, når du renser din hud, men når du bruger et eksfolierende produkt, kommer du lidt mere i dybden. Det giver en sund og frisk hud, der ser bedre ud, og det hjælper med at bekæmpe dannelsen af bumser og uren hud. Sørg for at eksfoliere din hud for eksempel et par gange om ugen.

Ansigtsmaske til uren og fedtet hud
Dybderensende ansigtsmaske mod hudorme og bumser
+15.000 anmeldelser
Normalpris 149,95 kr
Udsalgspris 149,95 kr Normalpris
Ansigtsmaske til uren og fedtet hud - Dybderensende ansigtsmaske mod hudorme og bumser

7. Sørg for, at huden får luft

Det er vigtigt, at din hud kan ånde gennem de produkter, du bruger, og at produkterne ikke er med til at fedte din hud unødigt. Så sørg for, at du bruger hudplejeprodukter, der er specielt egnede til uren hud.

> Hudpleje uden parabener

Huden har også godt af sollys og frisk luft. I moderate mængder virker det let udtørrende på huden, og det kan være med til at mindske forekomsten af uren hud.


8. Spis og lev sundt

Der er ingen beviser for, at fed og usund mad giver uren hud. Men generelt er en sund kost og livsstil med til at booste vores immunforsvar og velbefindende, og det kan måske også påvirke huden.

Det ser dog ud til, at stress kan påvirke huden i negativ retning, så vi får mere uren hud, når vi er stressede. Det skyldes, at stress har en indflydelse på hormonbalancen, og produktionen af hormoner og hormonbalancen hænger nøje sammen med udviklingen af uren hud.


9. Drop cigaretterne

Kroppen har ikke godt af røg og cigaretter – det ved vi alle. Men rygning påvirker faktisk også din hud, der bliver mere grå, grov og uelastisk, hvis du ryger. Et rygestop kan måske ikke direkte fjerne din urene hud, men det kan hjælpe dig med at få en pænere hud generelt, og det er jo også værd at tage med.


10. Søg læge, hvis intet andet virker

I særligt svære tilfælde af uren hud kan det være nødvendigt at få medicinsk behandling. Det kan være en receptpligtig creme eller salve mod uren hud eller en pillekur. Er du kvinde, kan p-piller også være en løsning, idet p-piller faktisk ofte kan have en gavnlig virkning mod uren hud.


Bonus tip: Brug en ansigtsmaske mod uren hud.

Se i videoen hvordan man bruger en ansigtsmaske mod uren hud – trin for trin.

Stor ansigtspakke til uren hud
5 renseprodukter til fedtet hud med bumser og hudorme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 499,95 kr
Udsalgspris 499,95 kr Normalpris 579,95 kr
Stor ansigtspakke til uren hud - 5 renseprodukter til fedtet hud med bumser og hudorme