Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Dine fødder fortjener opmærksomhed

Ofte får fødder desværre ikke den opmærksomhed, de fortjener. Mange af os bruger hver aften en håndfuld favoritprodukter til at gøre vores ansigt klar til natten. Måske har du endda en lækker bodylotion, du sirligt smører din krop ind i efter et dejligt bad. 

Men hvad med fødderne?

Dine fødder skal bære din vægt. Det gør de bedst, hvis du giver dem rettidig opmærksomhed. 


De hyppigste årsager til triste, tørre fødder

  • Vind og vejr - Huden under vores fødder er tykkere end på resten af kroppen, og derfor er den ikke nær så hydreret. Om sommeren, når dine fødder luftes, bliver de udsat for både vejr og vind, og det kan efterlade dem tørre og ru. Desværre er det også sådan, at vinteren udtørrer din hud - også på fødderne. Det bliver heller ikke bedre af, at der er skruet ekstra op for varmen i din husstand. 
  • Konstant pres - Dine fødder er konstant underlagt presset fra resten af din krop. Det gælder både, når du står og går. Lader du stå til, kan det konstante pres resultere i meget tørre fødder, hælrevner og hård hud
  • Dårlig fodrutine - Tør hud på fødderne kommer også, fordi du ikke giver dine fødder den rette opmærksomhed og behandling. 

Sådan ved du, om dine tørre fødder kunne bruge en behandling 

Det er altid en god idé at give dine fødder den opmærksomhed, resten af din krop får. På den måde kan du få en fornemmelse af, om dine fødder er mere tørre, end de plejer at være. Der er selvfølgelig en række faktorer, du også kan holde øje med: 


Hvem rammes af tørre fødder?

Der er desværre ikke nogen, der kan se sig fri for tørre fødder. Du kender sikkert fornemmelsen af en helt blød babyfod i dine håndflader. Babyfødder er silkebløde, fordi de endnu ikke er blevet slidt ved daglig brug. 

Du kan sagtens være disponibel for tørre fødder, men selv hvis det ikke er tilfældet, vil du formentlig komme til at mærke problemet før eller siden. Med alderen taber din hud nemlig elasticitet, og din hud bliver tør. 

Det er aldrig for sent at gøre noget ved dine tørre fødder.  


Tør hud på fødderne kan i værste fald udvikle sig

Er du ikke opmærksom på de signaler, dine fødder sender din vej, kan det resultere i, at dine tørre fødder revner. Revner på fødderne og hård hud kan give ligtorne, og det kan være en smertelig affære. 

Hælrevner kommer ofte, fordi huden er blevet alt for tør. Heldigvis er de spæde revner ikke dybe og befinder sig i det, vi kalder overhuden (epidermis). Desværre kan revnerne udvikle sig helt ned til underhuden (dermis), og her bliver det smertefuldt. 

Derfor er det vigtigt, du er opmærksom på tør hud


Grundregel: Forebyggelse er bedre end behandling

Ud fra ovenstående kan vi sætte en tyk streg under vigtigheden i at forebygge de tørre fødder, inden det udvikler sig og kræver behandling. 

Det bedste, du kan gøre for dine fødder, er derfor at hjælpe dem med at opretholde en sund fugtbalance. En gennemfugtet hud er bare bedre til at modstå det slid, den dagligt udsættes for. Huden er trods alt kroppens største organ. 

Pakke til hård hud på hælen og fødderne
Sådan fjerner du hård hud på hælen og fødderne med denne fodcreme og hælcreme med Urea
+15.000 anmeldelser
Normalpris 219,95 kr
Udsalgspris 219,95 kr Normalpris 249,95 kr
Pakke til hård hud på hælen og fødderne - Sådan fjerner du hård hud på hælen og fødderne med denne fodcreme og hælcreme med Urea

Er dine fødder tørre? Brug disse produkter - og få fugten tilbage

Vigtigheden af forebyggelse er nu slået fast med syvtommersøm. Når du nu alligevel plejer din hud i ansigtet inden sengetid, kan du med fordel give dine tørre fødder samme behandling. 

Med fire produkter fra Australian Bodycare kan du pleje dine fødder og tilføre fugt, så du får bugt med den tørre og beskadigede hud. Vores produkter er dermatologisk testede med 100 % tilfredshedsgaranti og ubegrænset returret. 

1) Start med en Body Scrub

Med Body Scrub giver du dine fødder en dybdegående rens af huden. Sørg for at benytte dig af en body scrub 1-2 gange om ugen, når du bader. Eksfolier huden på dine fødder for at komme af med døde hudceller. Påfør scrubben på våd hud, og massér den i cirkelbevægelser. 

2) Skyl efter med en Body Wash

Skyl af, og vask efter med en Body Wash, der hjælper din hud med at optage fugtighedscreme på optimal vis. Tør nænsom huden, og afslut din behandling med en plejende fodcreme, der fugter og forebygger tørhed

3) Daglig pleje med fugtgivende fodcreme

Daglig pleje med en fugtgivende fodcreme kan gøre mere end underværker. En god creme til fødderne indeholder en unik kombination af Tea Tree Oil, urea og sheasmør, som modvirker tørre fødder, der kan føre til revner i huden. Brug derfor fodcremen i forbindelse med Body Scrub og Body Wash, men smør den gerne på tørre fødder to gange dagligt. 

4) Brug Heel Repair til tørre og revnede hæle

Forebyggelse er vigtig, men der skal ikke meget til, før dine hæle revner. Er det tilfældet, skal du bruge vores Heel Repair, der beskytter hælrevnerne mod bakterier takket være den aktive ingrediens Tea Tree Oil. Det høje indhold af urea er desuden med til at blødgøre den hårde hud på hælen. Brug den to gange dagligt. 

Pakke til hård hud på hælen og fødderne
Sådan fjerner du hård hud på hælen og fødderne med denne fodcreme og hælcreme med Urea
+15.000 anmeldelser
Normalpris 219,95 kr
Udsalgspris 219,95 kr Normalpris 249,95 kr
Pakke til hård hud på hælen og fødderne - Sådan fjerner du hård hud på hælen og fødderne med denne fodcreme og hælcreme med Urea

Forkæl dine fødder

Du er godt på vej, hvis du dagligt og ugentligt anvender de produkter, der er anbefalet herover. Derudover er det altid en fordel, hvis du giver lidt kærlighed til de fødder, der skal bære dig livet igennem: 

  • Slip dem fri - dine fødder har godt af at blive luftet hjemme på stuegulvet i ny og næ. 
  • Brug det rigtige fodtøj - sørg for, at dine fødder kan ånde. Især ved diverse sportsaktiviteter.
  • Et fodbad er godt - men ikke for længe. Det varme vand kan være med til at tørre dine fødder unødigt. Smør fødderne ind i creme efter badet. 
  • Vælg de rette sokker - bomuld og uld er de bedste materialer, du kan pakke dine fødder ind i.

Giver du dine fødder opmærksomhed og pleje, kan du afhjælpe tørre fødder, revner i hælene og skavanker, der er langt værre end det. Dine fødder fortjener det bedste. 

Pakke til hård hud på hælen og fødderne
Sådan fjerner du hård hud på hælen og fødderne med denne fodcreme og hælcreme med Urea
+15.000 anmeldelser
Normalpris 219,95 kr
Udsalgspris 219,95 kr Normalpris 249,95 kr
Pakke til hård hud på hælen og fødderne - Sådan fjerner du hård hud på hælen og fødderne med denne fodcreme og hælcreme med Urea