Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Du kender det godt. Når du kommer hjem fra arbejde eller efter en rask løbetur, er det af med skoene og benene op. Så begynder kroppen at sende signaler om de belastede steder, der skal have opmærksomhed. Fødderne gør måske ondt efter at have været lukket inde i et par sko og udsat for dagens mange skridt.

Så kan det være fristende med et fodbad, der er behageligt, lindrer trætte og ømme føder og kan føles afstressende efter en lang dag, hvor fødderne har båret dig rundt. Men rent faktisk har dine fødder ikke godt af det traditionelle lange varme fodbad. Det er der flere grunde til.


Vand udtørrer huden

Først og fremmest har hud ikke godt af vand. Når huden udsættes for vand gennem længere tid – og især varmt vand, som i et fodbad, så udtørrer huden. Vandet gør, at de naturlige beskyttende fedststoffer på fødderne forsvinder efter et langvarigt fodbad, og så sidder du tilbage med tørre fødder.

Hvis du tager et fodbad for at komme hård hud til livs, skal du også tænke dig om en ekstra gang, inden du hælder varmt vand i en balje og sætter dig til rette i din yndlingsstol. For hvis du bruger fodbadet til at opbløde den hårde hud på fødderne og bagefter fjerner det med en fodfil, pimpsten eller tilsvarende redskaber, så er den langsigtede virkning lige det modsatte af den ønskede effekt. Du får simpelthen endnu mere hård hud.

Årsagen til, at du danner hård hud på fødderne er, at din fod kompenserer for tryk, belastning og friktion ved at producere hård hud. Du kender det sikkert, hvis du går meget med bare tæer om sommeren, så fremkommer der ekstra meget hård hud. Så hver gang du filer løs på den hårde hud, så trykker og slider du på fødderne, og det får foden til at producere endnu mere hård hud i den tro, at det nu igen er tid til ekstra beskyttelse.

Så den hårde hud på fødderne er naturens svar på tryk på huden udefra, og derfor gælder det i særdeleshed om at mindske belastningen af huden. Ikke øge den ved brug af fodfil efter et fodbad.

Neglene på fødderne har heller ikke godt af at ligge i blød i halve og hele timer, fordi de så mister de naturlige olier, der er med til naturligt at vedligeholde dem.


Vejen til bløde føder

Hemmeligheden til bløde fødder er en god creme og masser af den. Det kunne være vores Foot Cream med den unikke sammensætning af naturlige aktiver, hele 10% Urea, 10% Shea smør og den naturlige Tea Tree Oil. Det betyder, at den blødgør tør hud og mindsker dannelsen af ny hård hud.

Samtidig modvirker fodcremen dårligt lugt fra sure tæer, takket være den naturlige Tea Tree Oil. Den modvirker nemlig de bakterier, som er med til at skabe dårlig lugt. Sådan bruger du fodcremen: Massér forsigtigt dine tørre rene fødder, indtil cremen absorberes. Cremen trænger hurtigt ind og efterlader huden på din fod blød.

Det er ikke nok at smøre dine fødder ind i creme en gang om ugen eller sjældnere. Dine fødder skal smøres ind i fed nærende creme, mindst én gang om dagen, men gerne to. Smør gerne dine fødder ind både morgen og aften – smør hele foden godt ind, men ikke imellem tæerne, hvor det nemt kan blive for fugtigt. Her er det bedst for dig, at der er helt tørt, så du ikke risikerer at få fodsvamp.

Om morgenen kan du bruge en almindelig fodcreme som blødgører og fugter, der forbereder fødderne på dagens dont. Når du så gør fødderne klar om aftenen, kan du bruge en fod- og hælkur, som er mere fedtet, og som kan pleje fødderne hele natten, mens du sover.

Det er en rigtig god idé, at du kommer ind i en fast rutine, hvor du smører dine fødder ind hver dag, og giver dem ekstra omsorg. Dine fødder vil så langsomt blive pænere, og du mindsker blandt andet risikoen for at få hård hud igen.

Fodcreme med 10% Urea
Vores bedste fodcreme til tørre fødder med 100% naturlig Tea Tree Oil
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 119,95 kr
Udsalgspris Fra 119,95 kr Normalpris
Fodcreme med 10% Urea - Vores bedste fodcreme til tørre fødder med 100% naturlig Tea Tree Oil

Creme til sprukne hæle

Til intensiv pleje af revnede og sprukne hæle anbefaler vi, at du bruger Heel Repair. Det er en hælcreme specielt udviklet mod hælrevner og hård hud. Cremen indeholder Tea Tree Oil og et meget højt indehold af Urea – ja, faktisk hele 25%. Det betyder, at den opløser den hårde hud, så dette lettere kan fjernes, uden at der skal bruges ret mange kræfter – brug en svamp til at fjerne den hårde hud efter brug af cremen. Samtidig med, at den naturlige Tea Tree Oil beskytter hælrevnerne mod bakterier og yderligere skade på dine hæle.

Påfør to gange dagligt på rene og tørre hæle. Når du har behandlet hælrevnerne, er det vigtigt, at du forebygger nye hælrevner i at opstå. Så også her, er det en god ide at føje indsmøring af hælene til aften- og morgenrutinerne.

Hælcreme med 25% Urea
Hælcreme til hælrevner og sprukne hæle samt hård hud på hælen
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 129,95 kr
Udsalgspris Fra 129,95 kr Normalpris
Hælcreme med 25% Urea - Hælcreme til hælrevner og sprukne hæle samt hård hud på hælen

Hjemmelavet fodbad

Vil du give dine fødder et fodbad, så er her et par gode råd til, hvordan du kan gøre dit fodbad optimalt, og ikke udtørrer fødderne.

  • Brug lunkent vand.
  • Put et par dråber af vores rene Tea Tree olier, i vandet.
  • Begræns et fodbad til maks. ti minutter
  • Undgå at bruge en fodfil, pimpsten eller lign. Brug i stedet en svamp.
  • Smør fødderne ind både før og efter fodbadet.
  • Undgå fodbad når du har sår, revnede hæle mm. på fødderne. Tag aldrig fodbad, hvis du er diabetiker.
  • Tør dine fødder grundigt og kom godt ind mellem tæerne. Husk at smøre dine fødder godt ind bagefter f.eks. med vores Foot Cream
  • Brug en negleolie for at tilføre neglene noget af den olie, de har mistet i badet.