Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Trine kender til problemet, så hun har testet vores Foot Spray

Fodspray mod sure tæer
Antiperspirant mod sure tæer og fødder
+15.000 anmeldelser
Normalpris 124,95 kr
Udsalgspris 124,95 kr Normalpris
Fodspray mod sure tæer - Antiperspirant mod sure tæer og fødder

Har du problemer med sure tæer?

Det er bare ikke fedt at have sure tæer. Kollegaer der rynker på næsen når de går forbi, en sommerdate der mister gnisten, så snart den sure lugt rammer næseborene. Fodsved og grim lugt kan ramme os alle, ung som gammel, mænd og kvinder.

Årsagen er den samme, fugt, sved og bakterier. Nogle af os sveder bare mere på fødderne og så følger lugten desværre også med. Heldigvis er der hjælp at hente. Her får du 5 sikre metoder der eliminerer lugt og giver dig selvtilliden tilbage.

Læs også: Sådan behandler du ligtorne

Sofie fra Australian Bodycare fortæller her hvad du skal gøre.

Pakke mod sure tæer
3 effektive produkter til fødder og sko, der lugter
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 329,95 kr
Pakke mod sure tæer - 3 effektive produkter til fødder og sko, der lugter

5 gode råd til sure tæer

Sure tæer opstår fordi vi sveder på vores fødder. Faktisk sveder vi helt enormt meget på fødderne, som led i kroppens temperatur-regulering. På en almindelig dag kan du svede det der svarer til et fyldt snapseglas. Hvis ikke sveden kan fordampe, sætter den sig i sokker og sko.

Fugtige fødder og sko giver perfekte betingelser for bakterier. De går til angreb og omdanner sveden til smørsyre. Det er denne syre som giver den karakteristiske harske lugt af ost. Ikke særlig lækkert. Derfor er det vigtigt at fjerne de bakterier der er skyld i den dårlige luft.

Derfor får du sure tæer

Fugt og sved giver fugtige tæer som bakterierne elsker. Årsagen til fugten skyldes typisk:

1. Du sveder meget i dine sko

2. Sveden kan ikke fordampe

3. Du har sko på i lang tid af gangen

Der er særligt to situationer hvor sure tæer får lov at udvikle sig: Når vi er på arbejde og om sommeren hvor vi sveder meget. Det letteste ville være bare at smide sko og strømper og lade fusserne få noget frisk luft. Det er bare ikke sikkert din chef synes bare tæer er toppen.Hvad kan man så gøre mod sure tæer?

1. Skift ofte sko og giv dine fødder luft

Den helt store synder er dine sko. Især sko som du sveder meget i. Dine fødder har ikke godt af at være indelukkede i 8 timer hver dag på arbejde. Endnu værre er det, hvis du laver fysisk anstrengende arbejde, hvor du sveder meget. Gør dig selv en tjeneste og giv dine fødder et frikvarter.

Det lyder måske angstprovokerende, når nu dine fødder lugter, men væn dig til at tage dem af i løbet af arbejdsdagen. Er du bange for de skal lugte, så begynd dagen på kontoret uden sko på. Prøv at tage skoene af, i hvert fald 5 minutter hver time. Få luftet ud og bliv afkølet. Det virker.

Løbesko og sandaler om sommeren er nogle bakteriebomber. Løbesko fordi du sveder når du løber og sandaler fordi du går med huden direkte på dem. Værst af det hele er det hvis du bruger dem hele dagen. Skift sko ofte og lad være med at genbruge løbe- og træningsko som hverdagssko. Hvis du bruger sandaler, er det en god ide at være ekstra grundig med at vaske fødder, flere gange om dagen.


2. Tea Tree Oil mod sure tæer

Fjern de bakterier der er skyld i lugten
Tea Tree Oil er en olie fra det Australske Tea Tree. Træet vokser kun her og er blevet brugt af de lokale som naturens alt-mulig-middel i århundreder. Tea Tree Oil er kendt for sin antiseptiske egenskaber og er meget populær til at fjerne bakterier.

Tea Tree oli produkter bruges direkte på fødderne til at fjerne de bakterier som er skyld i sure tæer. Vask dine fødder som normalt, men udskift sæben med Tea Tree Oil body wash. Den er effektiv til at vaske både sved og bakterier væk. Tør så fødderne grundigt og smør dem ind i creme med Tea Tree Oil. Cremen tilfører fugt og genskaber det naturlige fedtlag på dine fødder.

Fodbad med Tea Tree Oil
Endelig kan du dryppe et par dråber koncentreret Tea Tree Oil i dit badekar. Det giver den samme antiseptiske effekt. Pas bare på ikke at have fødderne i for længe. Ikke mere end 5 minutter, for så risikerer du at nedbryde fedtlaget, der beskytter mod bakterier.

Brug fodcreme med Tea Tree Oil
Fodcreme fra Australian bodycare med Tea Tree Oil sikre at fødderne bevarer fugtigheden og hudens naturlige smidighed. Den sikre du ikke får tørre fødder hvor der kan fremkommer sprækker som kan blive en indgangsport til svamp.

Pakke mod sure tæer
3 effektive produkter til fødder og sko, der lugter
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 329,95 kr
Pakke mod sure tæer - 3 effektive produkter til fødder og sko, der lugter

3. Brug særlige antibakterielle sokker og såler

Hvis du gerne vil have en ekstra sikkerhed for at du kan tage skoene af uden lugt, så er antibakterielle sokker en god mulighed. Vælg sokker der enten er lavet af bambus eller ren bomuld. Studier viser at bambus suger op til 8 gange mere fugt fra fødderne end almindelige sokker.

Du kan også få sokker, der er lavet i almindelige materialer, men er syet på en sådan måde, at sveden let slipper væk og dine fødder får mere luft. Denne type strømper er mere hårdføre end bambus strømperne og er derfor gode hvis du skal være aktiv på jobbet eller i fritiden.

En anden mulighed er at købe en sål i læder med aktivt kul. Læder er langt bedre til at afvise bakterier og dårlig lugt og det aktive kul neutraliser lugten. I det hele taget er sko lavet af læder eller kanvas bedre end sko lavet af syntetiske materialer.


Gode husråd mod sure tæer

4. Bagepulver

Bagepulver er kendt for sin evne til at suge fugt og fjerne grimme lugte. En smule bagepulver i køleskabet er et kendt trick. Sved og sure tæer er ingen undtagelse. Næsten alle har bagepulver stående i køkkenet – hvis ikke så køb det – for det kan redde dig ud af mange situationer. Det kan også fjerne pletter. Ikke mindst er det super effektivt mod fodsved og lugtende fødder.

Start med at vaske fødderne og tørre dem grundigt. De skal være helt tørre. Så drysser og pudrer du dem ind med en smule bagepulver og tager sokker på.

Du kan også vaske dine sko i vand blandet op med bagepulver. Lad dem tørre og drys så bagepulver på sålen og dup det ind med en tør klud. Det burde fjerne meget af den værste lugt.

Bagepulver virker forebyggende. Dine fødder vil svede mindre og bagepulveret vil absorbere svedlugten før den udvikler sig.


5. Natron

Natron er et andet køkkenprodukt, som de fleste af os forbinder med god gammeldags kagebag. Når natron bliver opvarmet og blandet med væske udgiver det co2. Det får en kage til at hæve sig, men det får også skidt til at opløses.

Natron er meget effektiv som lugtfjerner og helt uskadelig. Lider du af dårlig ånde kan du endda bare gurgle en teske natron opløst i et halvt glas vand. Så vil lugten være helt væk, ikke bare maskeret.

Det samme kan du gøre med dine sure sokker og ildelugtende sko. Du drysser bare lidt natron i dine sko når du ikke bruger dem og fjerner det så når de skal på. Lugten er væk. Natron er så effektivt at det kan tage selv de værste lugte. Giv det en chance før du smider dine ildelugtende sko i skraldespanden. Det koster dig max et par kroner.


Relevante produkter

Pakke mod sure tæer
3 effektive produkter til fødder og sko, der lugter
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 329,95 kr
Pakke mod sure tæer - 3 effektive produkter til fødder og sko, der lugter