Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Flere mænd bruger intimbarbering

Det er ikke kun kvinder, der vælger at lade kropshårene falde. Flere og flere mænd – særligt yngre mænd – foretrækker også at slippe for kropsbehåringen. Det er ikke bare ryggen, brystkassen og benene, der får en tur med trimmeren. Barbering af kønshårene og intimpleje er også i stigende grad noget, som mange mænd vælger. Flere og flere vælger endda at blive helt glatbarberet.

Barbering kan ofte give røde knopper, kløe og generel hudirritation. Og det gælder ikke mindst forneden, hvor huden er ekstra sart, følsom og tynd. Hvis du vil undgå de røde knopper og den kløende hud, er det værd at læse med her, hvor du får en hurtig guide til intimbarbering. Det handler om teknik, om de rigtige redskaber og ikke mindst om at bruge nogle gode produkter ved intim hårfjerning til at pleje huden både før og efter barberingen.

Sæt til at modvirke røde knopper efter barbering
2 produkter mod indgroede hår og skægpest
+15.000 anmeldelser
Normalpris 179,95 kr
Udsalgspris 179,95 kr Normalpris 199,95 kr
Sæt til at modvirke røde knopper efter barbering - 2 produkter mod indgroede hår og skægpest

Fordele og ulemper ved intimbarbering til mænd

Skønhedsidealet lige nu siger ingen kønsbehåring. Så hvis du vil følge moden, eller hvis du bare foretrækker at være fri for hår forneden, er det frem med trimmeren eller skraberen.

Generelt handler intimbarbering om mode og om smag og behag. Du skal altså ikke intimbarbere dig af hygiejniske årsager. Du kan sagtens holde dig ren forneden, selvom der er hår.

Ulemperne ved intimbarbering hos mænd handler typisk om problemer med irriteret hud, røde knopper, svie, kløe, indgroede hår og betændelse i hårsækkene. Det er ikke alle mænd, der oplever hudproblemer efter intimbarbering, men mange gør. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at undgå generne ved intimbarbering.

Der er faktisk ikke mange fordele ved intimbarbering, men derfor kan det jo være et personligt valg at gøre det alligevel. En af fordelene kan være, at mange oplever det som lettere at holde sig ren forneden. Man kan dog sagtens opretholde en god hygiejne, selv om der er hår, så det er altså primært et spørgsmål om vaner og modetendenser.

Ulemperne er derimod flere. De handler blandt andet om problemer med røde knopper, svie, kløe, indgroede hår og betændelse i hårsækkene. Medmindre du altså ved, hvad du kan gøre for at undgå det og vigtigst af alt bruger de rigtige produkter til intim barbering.


Trin for trin-guide

De fleste mænd, der intimbarberer sig, oplever hudgener efter barberingen. Hvis du alligevel foretrækker at fortsætte med intimbarberingen – og det gør flere og flere, særligt yngre, mænd – er det værd at følge nogle helt enkle råd omkring barberingen. Du kan for eksempel følge denne guide, så er du godt på vej.

Hår vokser hurtigt, så hvis du vil være helt hårfri hele tiden, er du nødt til at barbere dig cirka hver anden dag. Huden har dog godt af en pause fra barberingen indimellem. Så tænk over det, hvis det er muligt.

Men hvordan barberer man sig i skridtet som mand?

Intimbarbering for mænd – Sådan gør du

 1. Sæt god tid af
  Først og fremmest skal du sætte god tid af til barberingen, have et godt lys og i det hele taget sørge for, at du kan se, hvad du laver undervejs.
 2. Trim lange hår med en saks
  Hvis du har meget lange hår forneden, er det en god idé at trimme dem med en saks eller elektrisk trimmer, inden du begynder at barbere dig. På den måde slipper du for at barbere hen over huden alt for mange gange, hvilket er med til at irritere huden yderligere.
 3. Blødgør og rengør huden grundigt
  Inden du for alvor går i gang, skal du sørge for at blødgøre og rengøre huden godt. Det kan du gøre med lunkent vand og en god intimsæbe til intimvask. Hop for eksempel en tur under bruseren, inden du går i gang.
 4. Brug barbercreme under barberingen
  Nogle foretrækker at bruge barberskum eller barbercreme på huden, mens de barberer. Det gælder selvfølgelig kun, hvis du bruger en skraber.
 5. Brug rene og skarpe barberblade
  Brug altid en ren barberskraber eller en rengjort barbermaskine eller trimmer, så du undgår bakterier. Det er også vigtigt, at du bruger et skarpt barberblad og ikke en gammel halvsløv skraber.
 6. Stram huden op
  Sørg for at hive ud i huden, så du strammer huden godt ud, mens du barberer dig. På den måde kan du bedre barbere, og du undgår lettere at skære dig.
 7. Stram huden op
  Når du er færdig med intimbarberingen, skal du skylle huden grundigt, så du får fjernet eventuelle produktrester.
 8. Afslut med aftershave balm
  Afslut med en mild og plejende aftershave balm, der er specielt beregnet til brug efter barbering. Vælg produkter uden parfume, men gerne med indhold af plejende og beroligende naturmidler som aloe vera eller tea tree oil. Det er vigtigt, at du finder frem til et produkt, som du kan tåle på netop din hud.
 9. Undgå stramme tights
  Hvis du kan, så undgå at bruge stramme tights lige efter en intimbarbering, da det kan irritere huden.

Får du småsår eller rifter efter en intimbarbering, selv om du passer godt på, skal de behandles med en hårfjerningscreme til intim brug som gerne må være antiseptisk. Sådan et produkt kan du købe på apoteket, hos Matas eller i en helsekostbutik.

Intimbarberingspakke mod røde barberknopper
3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 324,95 kr
Intimbarberingspakke mod røde barberknopper - 3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår

Intimbarbering uden knopper

Mange mænd har oplevet at få røde knopper i ansigtet efter barbering. Knopperne er også kendt som barberknopper. For nogle mænd er det noget, de døjer meget med. Andre har heldigvis bare oplevet det en enkelt gang. Det afhænger af, hvor sart din hud er, og hvor godt du behandler den i forbindelse med barberingen.

Ligesom du kan få røde knopper, når du barberer dig i ansigtet, kan du også få røde knopper på huden, når du intimbarberer dig. Og det er ikke mindre smertefuldt og generende netop her. Heldigvis kan du selv gøre meget for at undgå generne ved intimbarbering. Det handler om at sørge for at holde huden ren og blød, så du undgår at få bakterier i hårsækkene, der netop kan være med til at give de røde og betændte knopper – Disse bakterier kan du netop fjerne ved at bruge en god intimsæbe eller produkter til intim hårfjerning.

Det gør du med milde og plejende hudprodukter, som du skal huske at bruge hver gang, du intimbarberer dig – både før og efter barberingen.

Australsk tea tree oil er et naturmiddel, der er kendt for sin bakteriedræbende, kølende og lindrende effekt, og derfor er det effektivt i forbindelse med barbering. Fra Australian Bodycare kan du få en aftershave, der plejer og beroliger huden efter barbering, så du mindsker risikoen for at få røde knopper.

I det komplette sæt til intimbarbering fra Australian Bodycare finder du alt, hvad du skal bruge både før og efter barbering:

Finde de rigtige produkter til intimbarbering for mænd her:

Intimsæbe | Intim hårfjerning | Intimbarbering | Intim hårfjerningscreme | Barberknopper

Intimbarberingspakke mod røde barberknopper
3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 324,95 kr
Intimbarberingspakke mod røde barberknopper - 3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår

Undgå kløe efter intimbarbering

Mange mænd oplever problemer med irriteret hud efter intimbarberingen. Kløende hud med røde knopper. Det er ubehageligt, og det ser absolut ikke pænt ud. Ofte vil de røde knopper komme kort tid efter barberingen, og kløen vil komme, når hårene begynder at vokse ud igen (efter en dag eller to).

Det bedste middel mod den kløende hud er gode produkter, der behandler huden godt – før, under og efter barberingen. Især en god intimbarbering creme kan anbefales. Det er vigtigt, at du sætter tid nok af til intimbarberingen, så du har tid til at barbere dig forsigtigt og omhyggeligt og tid til at bruge produkter på huden. Det tager ikke ret meget længere tid, men den tid er godt givet ud.


Barbermaskine, skraber eller trimmer – hvad er bedst?

Om du foretrækker en skraber, en barbermaskine eller en trimmer, når du barberer dig, er i høj grad et spørgsmål om smag og behag. Det gælder, når du barberer dig i ansigtet, og det gælder, når du barberer dig på kroppen.

Hvis du foretrækker en skraber, både i ansigtet og til din intimbarbering, er det vigtigt, at du ikke bruger den samme skraber begge steder. Det er ikke så hygiejnisk, og du risikerer at flytte bakterier fra det ene sted til det andet. Risikoen for at skære dig er desuden lidt større med en skraber end med en barbermaskine eller trimmer.

Mange mænd vil derfor helst bruge barbermaskinen eller trimmeren, når det handler om intimbarbering. Man kan også købe en særlig trimmer til kroppen, en såkaldt kropstrimmer eller bodygroomer.

Nogle kvinder foretrækker at fjerne hår på benene med en epilator; en elektrisk maskine, der fjerner hårene med rod. Den kan også bruges til intimbarbering hos både mænd og kvinder, men det er ikke helt smertefrit, så om du vil lægge krop til det, er op til dig og din personlige smertetærskel. Fordelen er, at behandlingen varer længe.

Sørg under alle omstændigheder for at bruge en rengjort maskine med et rent blad, så du undgår at smitte dig selv med bakterier. Og husk at pleje din hud godt, så den er ren og fugtet – før, under og efter barberingen. På den måde undgår du lettest røde knopper og kløe, når du intimbarberer dig.


Relevante produkter

Intimbarberingspakke mod røde barberknopper
3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår
+15.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 324,95 kr
Intimbarberingspakke mod røde barberknopper - 3 produkter til intimbarbering mod indgroede hår