Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad kan du gøre ved strækmærker på dine baller? 

Selvom strækmærker ikke er farlige at have siddende på ballerne, er de for mange kosmetisk generende. Det kan være svært for nogle at vise sig foran deres partner, mens andre helst undgår at trække i badetøjet, når sommeren nærmer sig. 

Heldigvis er der muligheder for, at du kan komme til at føle dig langt bedre tilpas i badetøjet.

Der er forskellige metoder, du kan benytte dig af, hvis du ønsker at forbedre udseendet af dine tigerstriber på numsen. 

Plej din hud med nærende ingredienser 

Der findes ikke noget mirakelmiddel, der kan fjerne dine strækmærker komplet. Lad os slå det fast med det samme. 

Men med den rette pleje af din hud kan du komme et langt stykke ved at mindske synligheden af dem markant. 

Body Oil er en plejende olie, der er særligt velegnet til at forbedre hudens udseende – herunder mindske synligheden af pigmentpletter, ar og ikke mindst strækmærker. 

Olien er rig på nærende og aktive ingredienser som Tea Tree Oil, squalane, mandel- og solsikkeolie, der i en unik kombination giver din hud de bedste betingelser for at få et mere ensartet udtryk. Den modvirker bakterier, fugter i dybden og er rig på E-vitamin, der er en vigtig kilde til at forbedre synligheden af strækmærker. 

Ligesom hos 75 % af de testpersoner, der oplevede forbedringer af deres strækmærker, kan du også bruge olien til at mindske synligheden af dine. 

Sådan bruger du olien

Olien er let at bruge og har en konsistens, som hurtigt optages i din hud, så den ikke føles klistret. 

Massér et par dråber ind i huden på dine baller 1-2 gange om dagen på ren hud. Vent et par minutter, så du er sikker på, at olien er tørret helt ind, inden du tager dit tøj på. 

Hvis du skal have resultater med olien, skal du bruge den jævnligt. Og så skal du have en god portion tålmodighed, for dine tigerstriber bliver ikke mindre synlige fra den ene dag til den anden. Først efter jævnlig og flittig brug i 12-20 uger kan du se forbedringer på din hud. 

3–pak til strækmærker
3 produkter til at reducere synligheden af strækmærker og ar
+15.000 anmeldelser
Normalpris 349,95 kr
Udsalgspris 349,95 kr Normalpris 399,95 kr
3–pak til strækmærker - 3 produkter til at reducere synligheden af strækmærker og ar

Udbedr tigerstriberne med microneedling

Med microneedling dannes der tusindvis af mikro-kanaler i huden med skarpe nåle, der trænger dybt ned i huden. 

Det skaber kontrollerede ”skader” og stimulerer hudens naturlige helingsproces. På den måde dannes friskt, nyt kollagen og forbedring og opstramning af hudens elastiske fibre. 

Det får strækmærkerne til at syne mindre, fordi hudoverfladen bliver mere ensartet at se på. 

Mindsk dine strækmærker med laserbehandling 

En anden behandling til at forbedre udseendet af dine strækmærker på numsen er med laser. 

Her er Fraxel særligt velegnet takket være sin effektivitet og minimale ophelingsperiode. Laseren bryder ikke det yderste hudlag, men går dybere ned og laver små ”skader” i underhuden med stor kontrol og præcision. 

Det får huden til at kickstarte en reparationsproces, samtidig med at de elastiske fibre aktiveres på ny. Huden regenererer, så den bliver mere stram og jævn. 


Kan du forebygge, at du får strækmærker på numsen? 

Strækmærker er et utaknemmeligt hudproblem, da de kan komme ud af det blå. Det er også derfor, de kan være svære at forebygge. Du kan dog selv forsøge med forebyggende tiltag, hvis du vil minimere risikoen for strækmærker på baller eller andre steder på kroppen. 

Det får du 3 gode råd til her:

  1. Undgå store vægtstigninger. Spis sund og varieret – og motionér dagligt. Det behøver ikke være intens styrketræning eller timelange løbeture. 30 minutters bevægelse om dagen kan være med til at holde vægten stabil.
  2. Styr uden om rygning. Rygning er en af hudens værste fjender. Det kan gøre huden mere slap og mindre elastisk – og det kan have betydning for din huds udseende og evne til at holde sig smidig. 
  3. Hold en god hudpleje. Det er ikke videnskabeligt bevist, at du kan forebygge strækmærker ved at smøre huden ind i cremer og olier. Men med den rigtige hudpleje oplever mange alligevel, at deres hud bliver mere smidig takket være den rigtige fugtmængde.  

Hvad er strækmærker – og hvordan ser de ud?

Strækmærker er den danske betegnelse for striae. Det er revner, der opstår i huden, når den udsættes for et for voldsomt og belastende overstræk

Det viser sig som striber i huden, eksempelvis på dine baller, og de har en blåviolet eller rosa farve, når de lige opstår. Efterhånden falmer farven og bliver mere som huden omkring eller mere hvidlige. 

Strækmærker er ikke farlige, men de er for mange et stort og udbredt kosmetisk problem, der kan påvirke selvtilliden. De kan opstå overalt på kroppen. Men særligt ballerne er udsat for at få strækmærker. 

Din hud viser sig som revner, fordi der sker en skade i underhuden. Når først skaden er sket, kan den aldrig genoprettes helt. Det betyder, at strækmærker på numsen og andre steder på kroppen vil være en trofast følgesvend gennem resten af livet. 

Du skal derfor i en vis grad lære at leve med dem, men du behøver dog ikke tage til takke med en grim og revnet hud. Der findes forskellige muligheder for at reducere synligheden af dem, så de bliver mindre udtalte og i nogle tilfælde næsten usynlige. 

Muligheder for pleje og behandling bliver du klogere på senere, når du først har fået en forståelse for, hvorfor du får strækmærkerne i første omgang. 


Hvorfor opstår strækmærker på numsen – og hvem får det? 

Du får strækmærker på dine baller – og andre steder på kroppen – når den vokser hurtigere, end din hud kan følge med til. 

Huden består af fibre. De er elastiske – præcis som en elastik. Hudens egen naturlige elastik kan derfor klare et stort pres og stræk, uden at den revner. Men udsættes den for ekstremt et overtræk, vil ”elastikken” til sidst blive slap – og så kan det vise sig som revner i det yderste lag hud. 

Strækmærker opstår ofte på numse, mave, bryster, ryg og lår – alle de steder, hvor huden er udsat for det største stræk. 

Både mænd og kvinder kan få strækmærker på ballerne og andre steder på kroppen. Hvem der får det hænger tæt sammen med årsagerne til, at tigerstriberne opstår. De forskellige årsager tager vi dig igennem her. 

Vægtøgning 

Tager du meget på – ofte over en kortere periode – vil de elastiske fibre i huden ikke kunne følge med belastningen fra dine fedtdepoter, der udvider sig og skaber pres på huden. Derfor er overvægt en af de største grunde til, at du får strækmærker på numsen. 

Det kan være på grund af en usund livsstil, at du tager meget på i vægt. Men det kan også skyldes graviditet, hvor de fleste tager på i vægt – nogle mindre, andre meget. 

Vækst og pubertet 

I puberteten sker der store forandringer med kroppen. Den vokser i raketfart, og det kan for mange give strækmærker på ballerne, da fibre og hud ikke kan følge med den kraftige vækst. 

Det samme kan ske ved intensiv styrketræning, hvor musklerne i dine baller bliver større på meget kort tid. 

Vægttab 

På samme måde som en vægtstigning kan give din numse strækmærker, kan et vægttab det samme. 

Taber du dig meget over en kortere periode, vil de elastiske fibre heller ikke her kunne følge med kroppens og hudens forandring – og så kan det give de karakteristiske tigerstriber. 

Hormonforandringer

Gennemgår din krop hormonelle forandringer, kan det vise sig som strækmærker på dine baller. 

Forandringerne i dine hormoner kan påvirke fibrenes elastiske evne. Det sker typisk i forbindelse med hormonforandringer i graviditet eller pubertet

Genetik 

Har din mor strækmærker på sine baller? Så er der større sandsynlighed for, at du også kan få det. Genetikken kan spille en rolle for, om du får strækmærker eller ej. 

Mens nogle har en stærk hudtype med stærke elastiske fibre, kan andre familier have tendens til det modsatte. 

3–pak til strækmærker
3 produkter til at reducere synligheden af strækmærker og ar
+15.000 anmeldelser
Normalpris 349,95 kr
Udsalgspris 349,95 kr Normalpris 399,95 kr
3–pak til strækmærker - 3 produkter til at reducere synligheden af strækmærker og ar