Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Få skægbasen i orden

Måske har du flere gange forsøgt med et prægtigt skæg. Men du er så gået tilbage til den velkendte glatbarbering? Hvis du ønsker at anlægge et lækkert og flot skæg, kan det være en god idé at vaske tavlen ren. Så kan du lade et nyt, frodigt skæg kan vokse ud. Men heller ikke glatbarberingen er uden problemer i den sarte halsregion og ved ansigtshuden.


Ligesom mange andre mænd, har du sikkert været generet af de såkaldte røde barberknopper, der skyldes, at bakterier trænger ind i porer og hårsække. Det medfører røde knopper – bedre kendt som skægpest.

Kampen mod skægpest kræver nøje pleje både før, under og efter barberingen. Til det kan du bruge Australian Bodycares komplette pakke mod barberknopper i ansigtet. Her er et produkt til hvert enkelt trin i din barberingsproces, og alle produkter modvirker effektivt forekomsten af bakterier på huden, så du kan vinke farvel til irriteret og knoppet hud.

3 pak mod røde barberknopper i ansigt
Barbering fri for knopper, skægpest og indgroede hår
+15.000 anmeldelser
Normalpris 289,95 kr
Udsalgspris 289,95 kr Normalpris 319,95 kr
3-pak mod røde barberknopper i ansigt

Skæg uden problemer

Med disse steps til barbering kan du mindske eller helt undgå røde knopper efter barbering, så du har den bedste forudsætning for at gro et flot og problemfrit skæg:

1. Først og fremmest skal du sørge for, at din hud ikke er tør. Barbering på tør hud er stort set altid garant for irriteret hud. Gør din hud fugtig ved at exfoliere den blidt med en skrubbehandske eller en face mask, og skyl efterfølgende med varmt vand. Her kommer Australien Bodycare Face Wash ind i billedet. Ansigtsvasken renser effektivt huden for bakterier, så den er klar til en tæt barbering.

2. Når din hud er blevet vasket fri for snavs og bakterier, holder du den let fugtet og anvender Shave Gel fra pakken. Barbergelen skal helst sidde minimum et minut, inden du starter barberingen. Den gennemsigtige gel skaber en usynlig beskyttende barriere på huden, der gør det lettere at få barberingen til at glide glat.

Skarpe barberredskaber

Sørg for at have knivskarpe og rene barberblade. Undgå at presse bladet for hårdt mod huden, og tag altid strøgene med hårenes retning. Barberer du dig mod hårene, hiver du næsten hårene ud af hårsækkene – og det giver øget irritation i huden. Hvis du ikke føler, at barberingen bliver tæt nok i hårenes retning, kan du slutte af med en omgang barbering på tværs af hårene.

3. Vask grundigt ansigtet fri for produkter med varmt vand og afslut med koldt vand. Det lukker porerne igen. Afrund barberingen med Australian Bodycare After Shave, der effektivt køler og beroliger den irriterede hud med nærende og naturlig Tea Tree Oil, der har en antiseptisk virkning.

Med disse tre trin undgår du skæmmende røde knopper, der ødelægger det velplejede udtryk. Du kan både bruge fremgangsmåden, når du vil glatbarbere dig, eller når du har groet et fyldigt skæg, der skal holdes skarpt i kanterne.

3 pak mod røde barberknopper i ansigt
Barbering fri for knopper, skægpest og indgroede hår
+15.000 anmeldelser
Normalpris 289,95 kr
Udsalgspris 289,95 kr Normalpris 319,95 kr
3-pak mod røde barberknopper i ansigt

Hold skægget rent med en skægshampoo og -conditioner

Når dit skæg har fået en passende længde, kræver det skægpleje at holde det stærkt og prægtigt. Ligesom dit hår trænger til at blive vasket jævnligt, gør det samme sig gældende med dit skæg. Selvom det er oplagt lige at smide en klat hårshampoo ned i skægget, når du står under bruseren, er det altså ikke altid den bedste løsning.

Dit skæg sidder et sted i ansigtet, hvor det bliver udsat for lidt af hvert. Det kan eksempelvis være drikke- og madrester. Et velplejet skæg er også ensbetydende med et rent skæg – derfor er hygiejnen afgørende.

Vask dit skæg

Sørg for at vaske dit skæg med en shampoo beregnet til formålet, så det bliver renset i dybden og får den nødvendige fugt for at tage sig bedst muligt ud. Med en speciel shampoo til skæg får du heller ikke hudirritationer, som almindelig hårshampoo hurtigt kan give, når de kommer i kontakt med den sarte ansigtshud.

Få et blødt skæg

Efter alle hårstråene i dit skæg er blevet renset godt igennem, er det vigtigt at forsegle fugten. Det kan du gøre med en god conditioner til skæg. Skæg kan hurtigt komme til at se og føles stift og groft. Og det er hverken rart at kysse et pindsvin – eller at ligne et.

Med en conditioner holdes skægget gennemfugtet, så hvert enkelt hårstrå bliver blødgjort i dybden. Det er vigtigt, at du får masseret produktet godt ind i hele skægget og helt ned på den underliggende hud. Det medvirker til, at huden bliver mættet af fugt, og skægrødderne får optimal pleje. Lad din conditioner sidde et par minutter – det giver den lov til at virke helt i dybden.


Skægpleje med olie

Et lækkert skæg kræver nærende ingredienser. Det får du med den rette pleje gennem shampoo og conditioner. Men hvis du vil se skarpere ud, er det en god idé at pleje dit skæg med en skægolie. Olien blødgør skægget med masser af fugt og næring, så det fremstår glansfuldt og velsoigneret.

Tilfør vitaminer og mineraler

Skægolier er spækket med vitaminer og mineraler, der beskytter mod hårde miljøpåvirkninger, som kan få dit skæg til at se trist og mat ud. Med skægplejen får du også effektiv pleje af den sarte hud under, så den ikke bliver irriteret. De aktive ingredienser i en skægolie sørger tilmed for at regulere din huds naturlige olieproduktion.

Sådan bruger du olie i skægget

Dryp et par dråber olie mellem fingrene, og varm det kort op. Herefter reder du fingrene gennem skægget. Husk, at du kun skal bruge en meget lille mængde – medmindre du ønsker et meget shiny look. Det kan være en god idé at bruge en kam til at redde skægget igennem med, så du får fordelt olien jævnt. Skægplejen giver dit skæg et blødt og glat udtryk – og ikke mindst en frisk duft, der kan holde lugt fra madrester og lignende væk.


Pleje til skæg med jævne trimninger

Et velplejet skæg er meget mere end et rent, blødt og hygiejnisk skæg. Hvis hårvæksten ikke holdes i skarpe rammer, får du ikke det optimale og elegante skæglook. Skægpleje handler først og fremmest om et knivskarpt udtryk. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at trimme skægget jævnligt.

Ukontrolleret hårvækst får dig nemt til at se usoigneret ud – også selvom dit frodige skæg er nyvasket. Ligesom dit hår trænger til at blive studset, og de skarpe kanter i nakke og ved øre skal holdes ved lige, gælder det samme for dit skæg.

Børst dit skæg

Inden du går i gang med at trimme skægget, skal du først børste det igennem med en kam, så alle hårene vender i den samme retning – ellers ender du med et ujævnt resultat. For at få den helt rigtige skarpe facon og form på dit skæg, skal du sørge for at fjerne alle små hår over kindlinjen og under kantlinjen. Men hvad er kantlinjen for en størrelse?

Sådan finder du din kantlinje

For at finde kantlinjen kan du bruge dit adamsæble som guideline. Træk en linje fra hvert øre og ned lige over adamsæblet, så du får en u-form. Det er inden for denne form, dit skæg skal være. Alt under linjen skal barberes væk, så du ikke har et vildtvoksende skæg, der går langt ned på halsen. Skægget går lidt ned over kæberne, og det giver et mere blødt udtryk, frem for hvis du barberer dig helt op til kæben. Det vil i stedet give dit ansigt en unaturlig afrundet facon. Sørg også altid for at skabe lige linjer, så dit look bliver afbalanceret og harmonisk.

Trim dit overskæg

Også overskægget kræver en tur med trimmeren i ny og næ. Det er forskelligt, om mænd ønsker et længere eller kortere overskæg end den resterende del af skægget. Prøv dig frem og find ud af, hvordan overskægget bedst understøtter dit skæglook. Hvis du foretrækker overskægget længere, er det dog vigtigt, at der ikke stikker hår ud over din overlæbe. Det giver hverken et skarpt udtryk – og det ser heller ikke hygiejnisk ud.

Ved at følge denne guide til skægpleje er du godt på vej til at gro dig et udtryksfuldt, skarpt og velsoigneret skæg, som de fleste mænd vil misunde dig.

3 pak mod røde barberknopper i ansigt
Barbering fri for knopper, skægpest og indgroede hår
+15.000 anmeldelser
Normalpris 289,95 kr
Udsalgspris 289,95 kr Normalpris 319,95 kr
3-pak mod røde barberknopper i ansigt