✔ Hurtig levering & fri fragt fra 289,- 

Bumser på læben – sådan får du dem til at forsvinde

Fagligt opdateret: 24/4/2023

Du står foran spejlet og gør dig klar til årets store fest. Men du opdager til din store gru, at du har fået en bums på læben. 

Kender du det scenarie, er du langt fra alene. Bumser kommer på de mest ubelejlige tidspunkter – heldigvis kan du gøre dit for at få dem til at forsvinde hurtigt. 

Det kan du blive klogere på her, hvor du også får mere at vide om, hvorfor bumserne overhovedet kommer. 

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut hos Varde Apotek
Anne har læst en kandidatgrad i Farmaci på SDU, og har de seneste år arbejdet som klinisk farmaceut på Apoteket. Til dagligt rådgiver hun apotekets kunder samt læger omkring optimal brug af lægemidler.

Hvad kan du gøre mod bumser på læben? 

Bumser er ikke farlige, men de kan være en generende hudtilstand rent kosmetisk. Heldigvis findes der gode muligheder for at pleje dem og slippe af med de betændte, røde filipensere. 

Mild og effektiv hudpleje 

Har du bumser ved læben eller andre steder i ansigtet, kræver det den rigtige hudpleje for at komme dem til livs. 

Har du en enkeltstående bums, som du gerne vil have til at forsvinde så hurtigt som muligt, kan du bruge Australian Bodycares Spot Stick

Spot Stick til bumser og uren hud

Effektiv mod bumser, uren hud og hudorme

79,95 kr

Sticken sætter effektivt ind mod bumsen med aktive ingredienser som Tea Tree Oil og Troldnød. Pennen plejer og lindrer, så en øm bums føles mindre øm. 

Tea Tree Oil har en antiseptisk og bakteriehæmmende virkning, der gør huden mere modstandsdygtig og sørger for at rense fri for bakterier, så huden har nemmere ved at hele. 

Troldnød sørger for at lukke porerne, så der ikke sætter sig skidt og snavs i, der kan forværre bumsen, samtidig med at huden fugtes med det rigtige fugtniveau. 

Brug en samlet pakke for at bekæmpe bumser mest effektivt 

Spot Stick indgår som en del af en samlet ansigtspakke med tre andre effektive produkter mod uren hud: Face Wash, Face Tonic, Face Cream

Produkterne er udviklet til fedtet og uren hud, men samtidig også tør og sart hud – og de er til dig, som døjer med bumser andre steder i ansigtet. De indeholder alle Tea Tree Oil, der har en bakteriemodvirkende effekt, som hjælper med at opnå en ren og bumsefri hud. 

Sådan bruger du produkterne i ansigtsserien i 4 steps:

  1. Fugt ansigtet og massér Face Wash ind i cirkulære bevægelser. Vask grundigt i 1-2 min, så du sørger for at rense ansigt og porer fri for fedt, bakterier og snavs. Skyl vasken af med lunkent vand, og dup forsigtigt huden med et rent håndklæde.
  2. Påfør Face Tonic på en vatrondel og fordel let over ansigtet i blide strøg for at rense porerne i dybden.
  3. Afslut hudplejen med Face Cream ved at massere den blidt ind i huden. Sørg for at Face Tonic er helt tør, inden du påfører cremen, som du kan bruge dag og aften til at lægge en antibakteriel og beskyttende hinde over huden.
  4. Plej en bums ekstra intensivt med Spot Stick ved at påføre direkte på bumsen. Væsken i sticken er klar, så du kan både bruge den, inden eller efter du lægger makeup. For optimal effekt bør du bruge bumsepennen mindst fire gange om dagen.
  5. Rens din hud 1-2 gange om dagen – og spring ikke over. Klem heller aldrig en hvid eller gullig bums. 

Ansigtspakke til uren hud

4 renseprodukter mod bumser, hudorme og fedtet hud

399,95 kr 429,95 kr

Andre gode råd til at slippe af med en bums på læben

Hvis du gerne vil undgå bumser på læberne, er der flere aktive og forebyggende tiltag.

  • Spis sundt og varieret – og drik masser af vand. Det er ikke bare sundt for kroppen, men også din hud. 
  • Undgå komælk – brug gerne alternativer som soja-, mandel, havre- eller rismælk, der ikke indeholder store mængder hormoner. 
  • Rens huden med milde og plejende produkter morgen og aften for at rense porerne i dybden – styr uden om skrappe hudplejeprodukter. Supplér gerne med eksfoliering, der effektivt skrubber døde hudceller væk. 

Spot Stick til bumser og uren hud

Effektiv mod bumser, uren hud og hudorme

79,95 kr