Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad kan man gøre mod tørre og sprukne læber? 

Det bedste værn mod tørre læber er grundig læbepleje. Det opnår du bedst og hurtigst med en god lip balm, som giver fugt uden at udtørre. 

Huden på læberne er tynd. Det afslører den røde farve, som er blodkarrene, der er tydeligere end i resten af ansigtet. Læberne har desuden hverken sved- og talgkirtler, hvilket resulterer i et væsketab, der øger forekomsten af tørre læber. 

En god læbepomade lægger en beskyttende hinde hen over læberne og tilføjer næringsrig fugt, så dine læber ikke sprækker. Er du ofte på farten og i skiftende luftfugtighed, bør du gøre det til en vane altid at have en lip balm ved hånden. På den måde kan du nå at komme tørre læber i forkøbet, inden de revner og gør ondt. 

Læbepomade til pleje af tørre læber
3 stk. Lip balm med Tea Tree Oil til tørre læber og pleje ved forkølelsessår
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 239,95 kr
Udsalgspris Fra 239,95 kr Normalpris 479,95 kr
Læbepomade til pleje af tørre læber

Plej dine læber med næringsrig Tea Tree Oil

Med Lip Balm fra Australian Bodycare giver du dine læber de bedste betingelser for at holde sig sunde og bløde. 

Lip Balm er beriget med den æteriske olie Tea Tree Oil, der modvirker bakterier og reparerer huden. Derfor er den særdeles velegnet, når det kommer til revnede læber, der trænger til plejende førstehjælp. Læbepomaden har en klassisk form, som du drejer på for at fordele produktet. 

Giv dine læber et lag Lip Balm ved sengetid 

Døjer du ofte med tørre læber, kan du smøre et tykt lag Lip Balm på, inden du går i seng. Her får det lov til at virke, mens du ligger stille og hverken slikker på læberne eller taler, så det ryger af igen. 

Natten er generelt et godt tidspunkt til produkter som hårkur, fed ansigtscreme og læbepomade, fordi produkterne får ro til at gøre deres arbejde: at give hår, hud og læber fugt og balance. 

Andre gode råd mod tørre læber

Når du har fundet dig en god lip balm, er der også andre tiltag, du kan bruge i kampen mod tørre læber. Vi ser på et par af dem her. 

Vær obs, hvis du ofte bruger læbestift 

Elsker du at fuldende dit outfit med knaldrød læbestift? Så undersøg, om det kan være synderen bag dine tørre læber. 

Der findes et utal af læbestifter på markedet, hvoraf nogle er bedre end andre. Vælg én, der ikke er for tør, men nemt kan fordeles på læberne. Du kan sagtens få læbestifter, der både har et matterende udtryk, men som ikke udtørrer læberne. 

Når du har fjernet læbestiften, kan du bruge en god lip balm – så giver du dine læber et skud fugt, inden du putter læbestift på igen. 

Undgå at pille i de tørre læber

Har du meget tørre læber, sidder det ofte som hvide flager. Det kan være fristende at pille huden af, men vil du passe på dine læber, bør du undgå det. 

Når du piller i den sarte hud på læberne, kan det resultere i små sår, hvilket er værre end udgangspunktet. Er dine læber blevet knastørre og revnet, er det i gang med vores Lip Balm og væk med fingrene – og så væbne dig med tålmodighed, til huden er helet igen. 

Læbepomade til pleje af tørre læber
3 stk. Lip balm med Tea Tree Oil til tørre læber og pleje ved forkølelsessår
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 239,95 kr
Udsalgspris Fra 239,95 kr Normalpris 479,95 kr
Læbepomade til pleje af tørre læber

Hvorfor får man tørre læber? 

Selvom koldt vejr ofte er grunden til sprukne læber, kan der også være andre årsager. Læs mere om dem her. 

Dine læber er dehydrerede 

Præcis som resten af din hud kan huden på læberne blive dehydreret. Det bedste råd mod dehydrering er at drikke masser af vand – omkring 1,5 liter i døgnet. Det øger fugtigheden i huden og mindsker risikoen for udtørring.

Du trækker vejret gennem munden 

Det sker ubevidst, men opdager du, at du trækker vejret gennem munden – især udenfor – kan det gå ud over dine læber. Træk i stedet vejret gennem næsen, så dine læber ikke bliver udsat for konstant luftgennemstrømning, der kan udtørre dem. 

Du fugter dine læber med spyt

Når læberne er tørre, er den mest naturlige reaktion at fugte dem med spyt. Men paradoksalt nok har dine læber kun brug for fugt – ikke vand (i form af spyt). Enzymerne i spyttet er med til at gøre ondt værre og få læberne til at svie. 

Du lider af forkølelsessår

Omkring 20 % af den voksne befolkning lider af tilbagevendende herpes-virus (forkølelsessår), som viser sig som kløe og svie og senere sår på læberne. 

Det siges, at tørre læber kan fremprovokere udbruddene, så har du gentagne herpes-udbrud, er det en god idé at forebygge tørhed med en god, neutral læbepomade.

Her er vores Lip Balm med Tea Tree Oil et godt valg, da olien består af plejende og reparerende egenskaber. 

Husk, at udbruddene ikke kan bremses med læbepomade, men skal gå over af sig i løbet af 7-10 dage. 

Hvad kan man gøre for at undgå tørre læber? 

Vil du slippe for at tørre læber opstår i første omgang, er der forholdsregler, du kan tage. Det gælder blandt andet at være på forkant med årstidernes skiften, særligt sommer og vinter. 

Vinter

For mange betyder vinteren læber, der sprækker, revner og svier. Den tynde hud kan have svært ved at klare temperaturændringerne inden- og udenfor, og derfor kan det give mening at pleje, inden frosten sætter ind, og du opholder dig i tør luft fra radiatoren. 

Brug en fugtende læbepomade op til vinter, så dine læber kan klare sig helskindede gennem de kolde måneder. 

Sommer

Sommerens varme kan også forårsage tørre læber. Derudover skal du huske at passe på solens stråler, når det kommer til læberne. Ligesom du smører huden ind i solcreme, bør du bruge en læbepomade med solfaktor om sommeren. 

Du kan bruge solcreme på læberne i en snæver vending, men det kan give en ru og tør fornemmelse. Derfor vil det være langt bedre at bruge en lip balm med solfaktor – gerne med faktor 30 eller højere. 

Læbepomade til pleje af tørre læber
3 stk. Lip balm med Tea Tree Oil til tørre læber og pleje ved forkølelsessår
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 239,95 kr
Udsalgspris Fra 239,95 kr Normalpris 479,95 kr
Læbepomade til pleje af tørre læber