Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvorfor fælder jeg så meget?

Det er ikke unormalt, at du vil opleve perioder i dit liv, hvor du taber mere hår, end du plejer. Årsagerne kan være mange, men i langt de fleste tilfælde, vil det stå på over en kortere periode, hvorefter det vil normalisere sig igen.

Hvad er de mest typiske grunde til, at du fælder meget?

  • Sygdom eller stress
  • Hormonelle forandringer, for eksempel under graviditet
  • Forkert sammensætning af kost

Sygdom eller stress kan medvirke hårtab

Er du præget af sygdom, eller føler du dig stresset over en længere periode? Så kan det meget vel påvirke din hårpragt og medvirke, at du begynder at tabe flere hår.

Dit hår er yderst sensitivt, når det kommer til fysiske og psykiske forandringer. Din krop er under pres, når du er syg eller stresset, og kroppen bruger mange af sine ressourcer på at komme oven på. Det kan føre til, at du begynder at fælde meget hår.

Du vil typisk først opleve det efter noget tid, og der går gerne op til tre måneder, efter du er blevet rask, før du begynder at fælde ekstra meget. I langt de fleste tilfælde vil dit hår dog helt automatisk selv finde tilbage til sin normale rytme igen, når der er gået nogle uger.

Graviditet kan medføre, at du fælder meget

Graviditet er en anden synder, når det kommer til at fælde meget hår.

Når du er gravid, sker der rigtig meget med din krop. Dit hormonelle system er mildest talt på overarbejde, og mens du er gravid, vil du producere flere hormoner, end du ellers gør.

Det stopper igen, når du ikke længere er gravid, og mens det hormonelle niveau stabiliserer sig og vender tilbage til normalen, efter du har født, vil det i mange tilfælde føre til et øget hårtab.

Det varer gerne i nogle måneder, og så vender dit hår tilbage til normalen igen.

Din kost har betydning for, hvor meget du fælder

Du bliver, hvad du spiser. Og det samme gør sig gældende med dit hår.

Årsagen til dit hårtab kan også meget vel findes i din kost. Faktisk er forkert kost en af de mest hyppige grunde til, at kvinder fælder meget hår. Den kost, du indtager, er essentiel i forhold til, at dit hår får den rigtige næring og den bedste struktur.

Vitaminer og mineraler er vigtige for din krops sundhed – og også for dit hårs ve og vel. Indtager du ikke nok protein og de rigtige vitaminer og mineraler, får de enkelte hårstrå heller ikke de næringsstoffer, de har brug for. Det kan resultere i svækkede hårsække, hårtab og trist, tyndt hår.

Hårvitaminer med Biotin
Vedligeholder et normalt hår og kan bruges ved hårtab
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 199,95 kr
Udsalgspris Fra 199,95 kr Normalpris 599,95 kr
Hårvitaminer med Biotin - Vedligeholder et normalt hår og kan bruges ved hårtab

Hvor mange hår taber man om dagen?

Vi taber alle sammen hår hver eneste dag. Men der er stor forskel på, hvor mange hår der lander i afløbet og på hovedpuden.

I gennemsnit har vi hver især mellem 100.000 og 150.000 hår på hovedet at gøre godt med. Vi taber normalt mellem 50 og 100 hår hver dag, og det svarer til en lille promille af vores hårpragt.

Fælder du meget, vil du dog tabe betydeligt flere hår hver eneste dag.  


Plej dit hår med de rette hårprodukter, hvis du fælder meget hår

Taber du mange hår, kan du med fordel anvende plejeprodukter til håret, der egner sig specielt til hårtab. Det kan hjælpe dig til at få et stærkere og sundere hår og modvirke, at dit hår bliver trist, tyndt eller kruset at se på. 

Australian Bodycare Hair Loss pakke består af tre forskellige hårprodukter, der tilfører næring og volumen til dit hår. Pakken indeholder en shampoo, en balsam og et serum. Alle tre hårprodukter er ideelle til dig, der døjer med hårtab eller udtynding af dit hår.

Hårtabspakke med Biotin og Capilia Longa
3 produkter til tyndt hår, fint hår og ved hårtab
+15.000 anmeldelser
Normalpris 439,95 kr
Udsalgspris 439,95 kr Normalpris 459,95 kr
Hårtabspakke med Biotin og Capilia Longa - 3 produkter til tyndt hår, fint hår og ved hårtab

Sørg for at få de rette vitaminer

Udover at pleje dit hår med effektive plejeprodukter gør du klogt i at fokusere på dit indtag af vitaminer. Det kan nemlig også gøre underværker for dit hår, når du døjer med hårtab.

Du kan med fordel tage et kosttilskud, så du ikke har underskud på kontoen, når det kommer til vitaminer og mineraler. Med Australian Bodycare Hair Loss Care kosttilskud er du sikker på, at du får præcis de vitaminer og mineraler, der vil gavne dit hår.

Tager du to kapsler dagligt, kan du vide dig sikker på, at du giver både dit hår og din hovedbund de absolut bedste betingelser for at udvikle sig i en sund retning.


Andre gode råd hvis du fælder meget hår

Vores bedste råd til dig er:

  • Plej dit hår med nærende plejeprodukter til hårtab
  • Spis mad med masser af vitaminer og mineraler eller indtag et kosttilskud

Vær også opmærksom på:

  • Styling af dit hår
  • Brug af hårspray og glattejern

Sætter du altid dit hår med brug af stramme elastikker eller hårspænder? Og gerne på den samme måde hver dag? Så kan det være med til at belaste dit hår.

Det kan også være en god ide at holde lidt igen med hårspray og glattejern. Begge dele gør ikke noget godt for dit hår, hvis det i forvejen er slidt, eller hvis du fælder meget. 

Hårtabspakke med Biotin og Capilia Longa
3 produkter til tyndt hår, fint hår og ved hårtab
+15.000 anmeldelser
Normalpris 439,95 kr
Udsalgspris 439,95 kr Normalpris 459,95 kr
Hårtabspakke med Biotin og Capilia Longa - 3 produkter til tyndt hår, fint hår og ved hårtab