Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Vaginal tørhed – hvad er symptomerne?

Der kan være mange gener forbundet med at have tørre slimhinder i dit underliv. Udover tørhed kan der opstå ubehag ved samleje, en brændende fornemmelse samt kløe og irritation. Der kan også opstå lugtgener, som kan være hæmmende for dig. Det er derfor vigtigt, at du blandt andet undgår at bruge parfumeret sæbe under din intimpleje, og at du skifte trusser ofte.

For at sikre at dit underliv er modstandsdygtigt over for bakterier, er det vigtigt, at du afhjælper eventuelle gener og samtidig forebygger, så du ikke oplever problemer fremadrettet. Til det kan vælge at gøre brug af vores egen Femi Daily, som er en gel, der både afhjælper og forebygger mod ubehag i dit underliv på en skånsom, men effektiv måde.

Vær desuden opmærksom på følgende 5 ting, hvis du gerne vil undgå tørhed og gener i underlivet.

3 produkter mod intimt ubehag
Intimpleje mod tørhed, lugt, kløe og andre intimproblemer
+15.000 anmeldelser
Normalpris 349,95 kr
Udsalgspris 349,95 kr Normalpris
3 produkter mod intimt ubehag - Intimpleje mod tørhed, lugt, kløe og andre intimproblemer

1. Vær skånsom med din intimhygiejne

Selvom det er godt at holde sig ren og vaske sit underliv grundigt, kan overdrevet og hyppig vask rent faktisk have den modsatte effekt på balancen i dit underliv.

Hvis du er for voldsom med sæben, kan det skabe en forkert PH-værdi, som ødelægger dit naturlige miljø. Husk derfor, at du ikke skal overdrive og være for voldsom med din intimhygiejne.


2. Hormonel forandring kan give tørhed

Hvis du har født, eller hvis du ammer, skaber det en hormonel forandring i kroppen. Ubalancen i hormonerne kan blandt andet give tørhed og irritation i skeden, og derfor er det vigtigt, at du opretholder balancen ved brug af en hormonfri gel.


3. Tager du p-piller eller andet medicin?

Noget af det, der også kan skabe ubalance i din bakterieflora, er, hvis du anvender p-piller eller anden form for medicin. Medicin kan få din PH-værdi i skeden til at stige, og det kan give dig problemer i underlivet.

Vær derfor opmærksom på, hvilken prævention og generel medicin du anvender i din hverdag.


4. En krop i forandring

Falder kroppens østrogenniveau, som den eksempelvis gør, når du som kvinde er i overgangsalderen, kan det give gener som eksempelvis tørre slimhinder. Der kan også være andre årsager til, at dit østrogenniveau falder, det er derfor vigtigt, at du løbende forebygger med god pleje.


5. Tørhed kan skyldes skedesvamp

Oplever du tørhed, kløe eller andre gener i dit underliv, kan det skyldes skedesvamp eller bakteriel vaginose. Svamp i underlivet er noget, alle kvinder kan få, og det er heldigvis nemt at behandle.

Du kan med fordel sørge for at holde dit underliv i balance ved at forebygge skedesvamp ved brug af en hormonfri intimgel.

3 produkter mod intimt ubehag
Intimpleje mod tørhed, lugt, kløe og andre intimproblemer
+15.000 anmeldelser
Normalpris 349,95 kr
Udsalgspris 349,95 kr Normalpris
3 produkter mod intimt ubehag - Intimpleje mod tørhed, lugt, kløe og andre intimproblemer