✔ Hurtig levering & fri fragt fra 289,- 

Svamp under Armene: Årsager, Symptomer, Behandling og Forebyggelse

Fagligt opdateret: 23/8/2023

Svamp under armene er en almindelig hudlidelse, der kan forårsage ubehag og irritation. Det kan opstå på grund af forskellige faktorer som fugt, varme og dårlig hygiejne.

I denne guide vil vi udforske årsagerne til svamp under armene, symptomerne det kan forårsage og vigtige behandlings- og forebyggelsesmetoder. Ved at forstå svamp under armene kan vi lære at håndtere det effektivt og bevare en sund og behagelig underarmsområde.

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut hos Varde Apotek
Anne har læst en kandidatgrad i Farmaci på SDU, og har de seneste år arbejdet som klinisk farmaceut på Apoteket. Til dagligt rådgiver hun apotekets kunder samt læger omkring optimal brug af lægemidler.

Hvad er svamp under armene?

Svamp under armene, også kendt som underarmsmykose, er en infektion forårsaget af gærsvampe, der trives i varme og fugtige områder. Denne type svampinfektion kan påvirke huden under armene og forårsage symptomer som kløe, rødme, afskalning og ømhed.

Svamp under armene kan være generende og påvirke ens daglige komfort. Det er vigtigt at forstå årsagerne til svampinfektionen for at kunne behandle og forebygge den effektivt. I dette afsnit vil vi udforske, hvordan svampinfektionen udvikler sig, og hvordan den påvirker området under armene.


Årsager til svamp under armene

Forskellige faktorer og årsager, der kan bidrage til udviklingen af svamp under armene:

 1. Fugt og varme: Det varme og fugtige miljø under armene skaber optimale betingelser for svampevækst.
 2. Nedsat immunforsvar: Et svækket immunforsvar kan gøre det sværere for kroppen at bekæmpe svampeinfektioner.
 3. Utilstrækkelig hygiejne: Manglende rengøring og tørre ordentligt af under armene kan skabe et gunstigt miljø for svampevækst.
 4. Tætsiddende tøj: Tætsiddende tøj kan forhindre luftcirkulation og øge fugtigheden, hvilket kan fremme svampevækst.
 5. Deling af personlige genstande: Deling af håndklæder, tøj eller personlige plejeprodukter med en person, der har svamp, kan føre til smitteoverførsel.

Det er vigtigt at være opmærksom på disse faktorer for bedre at forstå, hvordan man kan forebygge og behandle svamp under armene.

Pakke til tør hud på kroppen

3 produkter til pleje af irriteret hud

299,95 kr 369,95 kr

Symptomer på svamp under armene

Beskrivelse af de typiske symptomer, der kan opstå ved svamp under armene:

 1. Rødme og kløe: Huden under armene kan blive rød, irriteret og kløende.
 2. Udslæt: Der kan opstå et udslæt, der kan være skællende eller have en ru overflade.
 3. Svampelugt: Svampen kan forårsage en ubehagelig lugt, der kan være svær at fjerne med almindelig hygiejne.
 4. Svie og ømhed: Huden kan føles øm og irriteret, og der kan være en brændende eller sviende fornemmelse.
 5. Fugtighed og udflåd: Svampen kan skabe et fugtigt miljø under armene, hvilket kan resultere i øget sved og udflåd.

Disse symptomer kan variere i sværhedsgrad, og det er vigtigt at være opmærksom på dem for at kunne identificere og behandle svamp under armene på rette måde.


Forebyggelse af svamp under armene

Tips og råd til at forebygge svamp under armene, herunder gode hygiejnevaner og forebyggende foranstaltninger

 1. Oprethold god hygiejne: Rens regelmæssigt området under armene med en mild sæbe som Australian Bodycare's Body Wash, der er specielt formuleret til sensitiv hud. Vask området grundigt og sørg for at tørre det helt efter hver vask.
 2. Undgå fugtighed: Fugtighed kan bidrage til svampens vækst, så det er vigtigt at holde området under armene tørt og luftet. Brug løstsiddende tøj og undgå at sidde i fugtige eller svedige miljøer i længere tid.
 3. Undgå at dele personlige genstande: Undgå at dele håndklæder, tøj eller andre personlige genstande med andre for at undgå spredning af svampen.
 4. Vælg åndbart tøj: Vælg tøj lavet af åndbare materialer som bomuld, der tillader luftcirkulation og hjælper med at holde området under armene tørt.
 5. Undgå irriterende stoffer: Undgå brug af deodoranter eller antiperspiranter, der indeholder alkohol eller andre kemikalier, der kan irritere huden. Vælg produkter, der er skånsomme og formuleret til sensitiv hud.

Husk, at forebyggelse er nøglen til at undgå svamp under armene. Ved at opretholde god hygiejne og følge disse forebyggende foranstaltninger kan du mindske risikoen for svampeinfektioner under armene.

Pakke til tør hud på kroppen

3 produkter til pleje af irriteret hud

299,95 kr 369,95 kr

Husk at kontakte en læge

Svamp under armene kan være en ubehagelig tilstand, der kan påvirke ens velvære. Ved at forstå årsagerne, symptomerne og behandlingsmulighederne kan du tage skridt til at håndtere og forebygge svamp under armene.

Husk, at selvom denne guide giver generelle råd og anbefalinger, kan det være vigtigt at søge lægehjælp, hvis du oplever vedvarende eller alvorlige symptomer. En læge eller hudspecialist kan give en nøjagtig diagnose og anbefale den mest passende behandling for din individuelle situation.

Husk også at følge de forebyggende foranstaltninger for at undgå tilbagevendende infektioner og opretholde god hudhygiejne. Ved at tage ansvar for din hud og krop kan du bevare en sund og behagelig tilstand under dine arme.


FAQ


Hvad er de mest almindelige årsager til svamp under armene?

De mest almindelige årsager til svamp under armene inkluderer overdreven svedproduktion, dårlig hygiejne, varme og fugtige forhold, svækket immunsystem og brug af visse medicin.


Hvad er de typiske symptomer på svamp under armene?

Typiske symptomer på svamp under armene omfatter kløe, rødme, skællende hud, udslæt, smerter eller ubehag, og i nogle tilfælde kan der dannes blærer eller skorper.


Hvordan behandler man svamp under armene?

Behandlingen af svamp under armene kan omfatte brugen af svampedræbende cremer eller salver, god hygiejnepraksis, tørring af området efter bad, undgåelse af stramme tøj og brug af åndbare materialer.


Kan jeg forebygge svamp under armene?

Ja, der er nogle forebyggende tiltag, du kan tage for at reducere risikoen for svamp under armene. Disse inkluderer at opretholde god hygiejne, undgå overdreven svedproduktion, bruge antiperspirant eller deodorant, og undgå at dele personlige genstande som håndklæder eller tøj.


Hvornår skal jeg søge lægehjælp for svamp under armene?

Hvis symptomerne vedvarende i længere tid, forværres eller spreder sig til andre områder af kroppen, anbefales det at søge lægehjælp. En læge kan diagnosticere svampen korrekt og foreslå den passende behandling.

Pakke til tør hud på kroppen

3 produkter til pleje af irriteret hud

299,95 kr 369,95 kr