Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

1. Sovepose

Den her giver måske lidt sig selv, men overraskende nok er der faktisk mange, der glemmer soveposen. En sovepose er helt essentielt festival udstyr på lige fod med telt og liggeunderlag/luftmadras. Mange kommer til at fokusere på teltet (hvilket selvfølgelig også er vigtigt), men man må ej forglemme soveposen.

Selvom du også med lidt god vilje kan passe en dyne med i stedet, vil du med stor sandsynlighed være gladere for en sovepose. Soveposen er lavet til at kunne holde til kolde nætter, og med den danske sommer er du langt fra garanteret tropenætter, bare fordi du er til en udendørs festival. Desuden fylder soveposen ingenting, og med alt det andet gear, du gerne vil have med, vil du blive glad for den lille, lette polyester-sag. Soveposen er måske din bedste garanti for en god nats søvn, og du vil helt sikkert være taknemmelig for, at du har husket den, når du har vadet rundt i solen og hørt koncerter fra morgen til aften!


2. Intim Glide – ekstra sjov uden bakterier

Og nu til det lidt mere intime, men langt fra mindre vigtigt. Festivaler byder på mange mennesker, og for singler (og par for den sags skyld) er festivaler et rent mekka for scoringer. Derfor vil du også blive meget glad for, at du har tænkt lidt på dit underliv. Intim Glide modvirker kløe, svie og tørhed under og efter sex, og så kan det samtidig også tage sig af uønsket lugt. Alt i alt en lille livsredder, når du på 4. dagen gerne vil hive en fyr (eller dame) med hjem i teltet, og der måske ikke dufter af roser mellem benene.

På festivaler er det ikke altid hygiejnen, der er i top, og derfor er det om noget endnu vigtigere, at du gør, hvad du kan for at holde bakterier fra de intime dele, når der ikke er så let adgang til et bad hver dag. Du kommer til at takke dig selv for, at du har pakket Intim Glide – både for din scorings og din egen skyld.


3. Intimsæbe

Når du så endelig har mulighed for et bad, så bør du sørge for at få vasket de nedre dele. Derfor er det også en god ide at pakke en intimsæbe, så du kan holde dig forholdsvis frisk og ren forneden. Modsat tidligere overbevisninger så er skeden altså ikke selvrensende, og med alle de bakterier, støv og andet, der florerer rundt i luften, er det alfa og omega, at du tager dig af de nedre regioner, når du har mulighed for det.

Sørger du for at holde forholdene i de intime regioner i orden, undgår du samtidig lugtgener, tørhed, kløen og generelt intimt ubehag – og helt ærligt, hvem gider at skulle bekymre sig om det på en festival? Har du ikke mulighed for at bade så ofte, kan det også være en god idé at pakke nogle intimservietter, der er lavet specielt til formålet, som kan bruges imellem bade.

Tip! Hvis du gerne vil stå skarpt til festivalen, bør du lige svinge skraberen, inden du tager afsted – for du får nok ikke rigtig mulighed for det, mens du er der. Hvis du gerne vil undgå barberknopper og indgroede hår, kan du bruge forskellige midler til intimbarbering, så du kan være fin og trimmet under hele festivalen – uden røde knopper og kløe.

3 produkter mod intimt ubehag
Intimpleje mod tørhed, lugt, kløe og andre intimproblemer
+16.000 anmeldelser
Normalpris 299,95 kr
Udsalgspris 299,95 kr Normalpris 374,95 kr
3 produkter mod intimt ubehag — Intimpleje mod tørhed, lugt, kløe og andre intimproblemer

4. Tandbørste og tandpasta

Ligesom soveposen virker det her måske som logik for burhøns, men mange vælger alligevel at lade tandbørsten og tandpastaen blive derhjemme – for hvem bekymrer sig egentlig om det, når man alligevel skal bo under så simple forhold? Vi kan på det kraftigste anbefale, at du pakker tandbørsten med, for når du vågner i et bagende telt med hamrende tømmermænd, vil det føles helt fantastisk at kunne børste sine tænder og få en frisk fornemmelse. Og så skal man selvfølgelig altid passe på sine tænder – også når man er på festival.

Og hvis man gerne vil hive en med hjem i teltet, så er det altså ikke særlig charmerende med en værtshus/dåsemakrel-ånde.


5. Vådservietter, renseservietter og toiletpapir

Vådservietter, renseservietter og toiletpapir er uden tvivl helt uundværlige. Når et brusebad ikke lige er inden for rækkevidde, kan vådservietter være den næstbedste løsning. Selvom det bare er en “truckervask”, kan det alligevel give dig en følelse af friskhed og renhed, når du kan svinge en vådserviet under armene og fjerne støv og snavs eller makeup fra ansigtet med en renseserviet. Gør det som det sidste, inden du lægger dig til at sove, og det første, når du står op om morgenen, så du er klar til at tage hul på en ny dag.

De opstillede toiletter har som oftest toiletpapir i løbet af dagen – men når solen går ned, kan du nemt risikere, at der er tomt. Hvis det er en risiko, du gerne vil være fri for at løbe, bør du tage toiletpapir eller vådservietter med, så du undgår at stå i kø i hundrede år, blot for at opdage, at der ikke er mere toiletpapir.


6. Solcreme

Solcreme, solcreme og solcreme! Det er så vigtigt, at du bruger solcreme, når du er på festival. For uanset om solen skinner eller ej, kan du blive forbrændt – og det kan altså ødelægge en hel festival. Desuden er vi sikre på, at du ikke er interesseret i hverken rynker eller kræft, så sørg for at pakke solcremen. Er du først forbrændt, er der ikke så meget andet at gøre, end at smøre med noget kølende, så hvis du gerne vil undgå smertefulde nætter, afskalninger og sundhedsmæssige risici – ja, så bør du for guds skyld huske solcremen.

I Danmark er UV-indekset forholdsvis lavt, men til gengæld har mange danskere også en sart og lys hud. Derfor anbefales det, at du som minimum anvender en faktor 20, der blokerer for 93 procent af solens stråler. Har du meget lys hud og let ved solskoldning, bør du bruge en faktor 30 eller 50. Generelt er det også en god idé at bruge en højere faktor i ansigtet.


7. Praktisk tøj, du har det godt i

Det er ofte her, mange er i vildrede – hvilket resulterer i, at man kommer til at pakke en masse tøj, som man slet ikke får brugt. Men hvad skal man så pakke? Det første du bør gøre, er at lade alt det ubehagelige og upassende tøj blive hjemme. Det inkluderer ubehagelige jeans, stramme kjoler og banankostumet. Medbring i stedet let tøj, som du kan bevæge dig frit i – noget, som du bliver taknemmelig for, når du skal give den gas til en svedig koncert eller vise dine bedste dansetrin foran festivalens største højtaler.

Det er en god idé lige at tjekke vejrudsigten, inden du tager afsted. Hvis der bliver koldt, er det eksempelvis en god idé at tage en vamset sweater med (og måske lade shortsene og de små sommerkjoler blive hjemme), og hvis det bliver regn, kan du pakke regnjakken. Men måske ikke den største sweater, du ejer. Godt festivaltøj er lag på lag på lag. På den måde kan du bedre styre mængden af tøj, alt efter hvor varmt der er. Bliver du svedig til en koncert, kan du nemt tage et stykke af og binde rundt om maven, mens du nemt kan bygge lag på, når der bliver køligere om natten.


8. Gode sko

Selvom gummistøvler er en uundværlig genstand at have med, så du kan holde dine fødder tørre, er det også en befrielse at kunne skifte til er par lettere sko såsom sandaler. Når man er på festival, har man sko på hele tiden, og engang imellem trænger dine fødder altså til at få lidt luft, hvorfor du altid bør have et par gode sandaler med på festival. Når dine fødder er lukket inde, bliver de nemt svedige og fugtige, hvilket faktisk kan føre til fodsvamp.

Ligeledes skal du tænke på, at selvom gummistøvler er gode i regn, så giver de nærmest ingen støtte til dine fødder. Hvilket kan være problematisk på en festival, hvor du faktisk går rigtig meget rundt. Derfor er det en god idé at have et par praktiske sneakers med, som er behagelige at have på, når du skal vandre rundt på pladsen – eller stå længe op til en koncert.


9. Ørepropper

Ligeså festligt det er, at der er buldrende højtalere rundt omkring på festivalpladsen, lige så forstyrrende kan det være, når du skal sove. Højtalerne på koncertpladserne er lavet til at kunne nå ud til dem, som står allerbagerst til en koncert med over 50.000 mennesker. Derfor vil du mildest talt være taknemmelig for, at du har pakket ørepropperne. Nogle mennesker kan sove igennem alt, men de fleste af os har nu engang brug for bare lidt ro, når vi skal sove. Samtidig kan et par ørepropper til en koncert, hvor du måske står blandt de allerforrest sørge for, at du kommer hjem med en hørelse, der er intakt.

På de fleste festivaler kan du købe ørepropper på pladsen, men det er alligevel en god idé at pakke nogle med hjemmefra.


10. Powerbank

Selvom man ikke sidder med hovedet begravet i sin telefon, når man er på festival, er det alligevel meget rart at kunne ringe hjem, tage et par billeder af sine venner og at kunne få fat i sine venner, hvis (måske nærmere når), man er blevet væk fra hinanden. Selvom der på mange festivaler er forskellige tilbud til opladning, er det en god idé at have sin egen powerbank med. På den måde kan man nemt lade lidt på sin telefon, når man alligevel er i lejren, eller gøre det, mens man sover. En powerbank med mulighed for et par opladninger er altid en god idé – men husk nu, at lade din telefon helt op, før du tager afsted uanset.


Ting, du IKKE skal have med på festival

Nogle ting virker helt essentielle at have med – selvom de faktisk er håbløst unødvendige. Det kan eksempelvis virke som en god idé at have en paraply med, men den er intet mindre en tåbelig at kæmpe sig frem eller stå til en koncert med, hvor den bare er upraktisk og i vejen. Her er en liste med eksempler på ting, som du ikke skal have med på festival:

  • En paraply
  • Værdigenstande
  • Et dyrt kamera
  • Glas (også i form af alkoholflasker – hæld dem på en plastikflaske i stedet)
  • Junk food/letfordærvelige snacks – tag i stedet nødder, muslibarer eller lignende med
  • For meget tøj – tænk dig om, når du pakker, du kommer sikkert til at have de samme på alligevel
  • En nøje plan for hver dag – det er fint at prioritere nogle koncerter, men kom med et åbent sind!