Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Mere fylde til dine vipper med en øjenvippeserum

Hemmeligheden bag smukke øjenvipper med utrolig fylde er en øjenvippe serum. Et effektivt serum med aktive ingredienser, der giver tættere, længere, fyldigere vipper. Vipper der bliver lagt mærke til.

Et serum giver dig længere, tykkere vipper med mørkere farve og en flot kurve. Serummet får flere øjenvippehår til at vokse ud. Den giver tykkere vipper, forlænger vækstfasen, giver længere vipper og forlænger perioden, inden vipperne falder ud samt giver flere vipper.

De innovative og kraftfulde ingredienser i de forskellige øjenvippeserum giver, som regel, allerede efter 6 til 8 uger, vil du opleve længere, tættere og kraftigere øjenvipper. Du kan også få de vipper, du har drømt om.

Det kunne ikke være lettere at anvende og påføre et øjenvippeserum. Du påfører et serum som en normal eyeliner, en gang om dagen, ved hårrødderne på det øverste øjenlågs vipper. Gerne om aftenen inden du går i seng, og du har rensede øjenlåg. Et strøg med penslen er nok. Husk at rense med et produkt, der ikke indeholder olie, for det kan forhindre serum i at virke. Lad det virke i et par minutter, før du bruger dine sædvanlige cremer og hudplejeprodukter. Mere skal der ikke til. De første resultater skulle du kunne se efter 6 til 8 uger, måske endda lidt før.


Hvad er øjenvippeserum?

Serum der plejer og får dine øjenvippehår til at vokse kaldes vippeserum. Serummet indeholder aktiver, der stimulerer vippernes vækst, så de bliver længere og tykkere.

Hemmeligheden bag øjenvippeserums effektivitet er aktiverne. Øjenvippeserum giver naturlige, stærke øjenvipper, og du slipper for bøvlet med kunstige vipper. Det er derfor så mange kvinder er vilde med øjenvippeserum. De vipper du får er naturlige og helt dine egne. Selv om du vælger at bruge kunstige øjenvipper, så vil serum stadig være godt for dig, da den styrker dine egne vipper.

De fleste øjenvippeserummer indeholder E-vitamin, B5, keratin og hyaluronsyre. Derudover indeholder serummet ofte andre aktiver, der styrker håret og gør dem skinnende og velhydrerede. Nogle serummer indeholder lægemidlet prostaglandin, der giver håret gode betingelser for vækst. Hvis du bruger et serum med det stof, skal du være opmærksom på bivirkninger, hvis du er gravid eller i behandling med dine øjne.


Sådan bruger du øjenvippeserum

Du putter øjenvippeserum på med en applikator, der ligner den, du bruger til flydende eyeliner. Serummet er gennemsigtigt og letflydende. Du skal bruge serummet på renset hud, en til to gange om dagen, og det skal påføres langs den øverste vippekant. Brug gerne serum lige før du går i seng.

Det er vigtigt at påføre serummet på rene øjenlåg uden makeup, og du må ikke rense med produkter, der indeholder olie. Hvis du bruger et olieholdigt produkt, danner det en overflade som serummet ikke kan trænge igennem. Du må gerne bruge godt med serum, så det ser lidt vådt ud, men pas på med at få det i øjnene, for det kan svie lidt.

Serummet virker ved at trænge ind i huden, dybt ned i rødderne af øjenvipperne og stimulere dem. De velnærede hårsække får utroligt lange og tykke øjenvipper til at vokse ud på kort tid. Vipperne bliver også ofte mørkere i farven, og det skaber en smuk ramme om dine øjne.

Så længe virker øjenvippeserum

Hvis du bruger øjenvippeserum dagligt vil effekten typisk vare mellem 2 og 3 måneder. Du vil som regel kunne se en tydelig forskel på dine vipper efter 8 ugers brug, men det er forskelligt fra person til person, hvor hurtigt serummet virker. Når du har opnået det ønskede resultat, kan du vedligeholde effekten ved at bruge serum 2 gange om ugen.

Hvad sker der, når du stopper med at bruge øjenvippe serum?

Mange er i tvivl om, hvad der sker med vipperne, når du stopper med at bruge serum. Falder øjenvipperne af? Hvad sker der? Kort sagt, så ja, med tiden mister du dine vipper, ikke på grund af serum, men fordi vipperne bliver skiftet ud helt naturligt. Det sker for alle og er helt normalt. Men indtil det sker, så bevarer du længden og tykkelsen.

Er øjenvippe serum sikkert?

Et serum er som udgangspunkt sikkert at bruge. De fleste øjenvippe serum bruger plantebaserede ingredienser. Men du kan godt opleve allergiske reaktioner. Hvis du får rødme eller irritation omkring dine øjne, skal du kontakte din læge og stoppe med at bruge produktet.

Nogle serum bruger lægemidlet prostaglandin. Det er et stof, der kan give bivirkninger hos gravide og øjen-patienter, der for eksempel er i behandling for grå stær, samt patienter i kemo- eller strålebehandling. Tal altid med din læge, hvis du er i tvivl, om du kan bruge øjenvippe serum.


Lange øjenvipper – sådan får man længere øjenvipper

Hvorfor har nogle kvinder lange øjenvipper?

Hemmeligheden bag flotte, forførende øjenvipper er god pleje af dine vipper. Tag dig godt af dem, brug serum og disse effektive tips, så får du lange vipper, der holder.

Før du går i gang, er det godt at vide lidt om, hvordan øjenvipper vokser og deres cyklus.

Så hurtigt vokser øjenvipper

Øjenvipper er din naturlige ”accesorie”, der indrammer øjnene og er noget af det mest forførende og feminine du har. Mange kvinder oplever øjenvipper, der knækker eller falder af. Men det er faktisk helt normalt, for det er en del af vippernes naturlig vækstcyklus.

Alt vores hår, også vipperne, bliver udskiftet i løbet af et år. Så selv om man pludselig skulle miste alle sine vipper, for eksempel i en brandskade, så vokser de altså ud igen, ligesom alt andet hår. Samlet set tager det mellem 4 og 8 uger inden en øjenvippe er vokset helt ud. Det er også derfor, du først ser den fulde effekt af øjenvippe serum efter den tid.

Pas godt på dine øjenvipper – undgå disse 5 fejl, der skader øjenvipper

Når nu øjenvipper er ret lang tid om at vokse ud, er det super ærgerligt, hvis du skader dine vipper, for så går der jo 2 måneder, inden de er vokset ud igen. Derfor, pas godt på dine vipper! Her er 5 af de mest almindelige fejl, der skader øjenvipperne.

1. Du bukker dine øjenvipper med mascara på

Hvis du vil bukke dine vipper, så gør det kun uden mascara på. Mascara gør nemlig, at vipperne bliver stivere, og så har de lettere ved at knække. Brug derfor din øjenvippe-bukker før du kommer mascara på. Hvis du er ude efter lidt ekstra svaj, der holder, så kan du varme øjenvippebukkeren op med en hårtørrer i et minuts tid først.

2. Du sover med mascara på

Det kan jo glippe med at få mascaraen af inden sengetid. Men dine vipper har ikke godt af det. De er ekstra udsatte, når de rammer hovedpuden. Så få mascara af og giv dem noget fugt i form af øjenvippeserum eller brug resterne af din creme og stryg med fingrene over vipperne.

3. Du bruger vandfast mascara

Vandfast mascara er meget mere holdbar end almindelig mascara, men det gør så også, at dine vipper tørrer ud. Så er mascaraen også sværere at fjerne igen uden at bruge en makeupfjerner med olie. For der må ikke være olie dine vipper, hvis du vil bruge en øjenvippe serum. Olien danner et lag som serummet ikke kan trænge igennem.

4. Du bruger kunstige øjenvipper

Kunstige vipper er hård kost for dine egne vipper. Vægten i sig selv kan få øjenvipperne til at knække, hvis du ofte bruger kunstige vipper. Så det er en god ide at begrænse brugen til specielle lejligheder. Hvis du bruger kunstige vipper ofte er øjenvippe serum helt nødvendigt, da det styrker dine vipper, ikke bare i længden men også i tykkelsen.

5. Du fjerner mascara forkert

Der er en rigtig måde af fjerne mascara på og mange forkerte. Den bedste måde er at lægge en vatrondell med makeupfjerner på dine lukkede øjne i 15 sekunder. Gentag to gange. Du kan med fordel bruge en øjenmakeupfjerner, der er lavet til formået. Det blødgører mascaraen, så du kan fjerne den med blide, nedadgående strøg. Ikke gnubbe!


3 tips til lange vipper

Gode tips til lange, fyldige vipper:

1. Brug en øjenvippebukker

Buk øjenvipperne tre steder, hvor du begynder inde og arbejder dig ud. Helt inde ved øjenlåget, midt på vippen og så 1 til 2 millimeter fra spidsen. Pas på med at trykke for hårdt, for så kan vipperne knække.

2. Tegn op med øjenblyant 

Tegn helt ned mellem vippehårene med en brun, sort eller grå øjenblyant. Bagefter tager du en vatpind og stryger langs vipperne, så der kun er farve mellem hårene. Nu har du skabt en illusion af tykkere vipper.

3. Brug øjenvippe serum

Øjenvippe serum giver længere, tykkere og naturlige vipper. Det sidste er vigtigt, for det er dine egne vipper, ikke kunstige. Men selv om du vælger at bruge kunstige vipper, vil du stadig have fordel af øjenvippe serum, da det gør dine vipper stærkere.