Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

1. Bliv bakterierne kvit

Den allerbedste metode til at undgå røde barberknopper er gennem forebyggelse. Og den bedste måde at forebygge de irriterende knopper er ved at gå til angreb mod bakterierne.
Når du intimbarberer dig, åbner porer og hårsække sig, og de bliver dermed modtagelige for bakterier. Det er ganske enkelt bakterier, der er skyld i indgroede hår og røde betændte barberknopper.

Derfor er den afgørende metode til at undgå de røde knopper, at du anvender antibakterielle produkter, der effektivt modvirker bakterier på huden før, under og efter barberingen.

Hos Australian Bodycare har vi samlet et komplet sæt af produkter, der ligesom alle vores andre produkter, indeholder Tea Tree Oil, som har stærke egenskaber, når det gælder om at modvirke bakterier.

Pakken indeholder én Before shave, én shave gel (barbergel) og én after shave , så du kan sætte ind med effektiv beskyttelse af din hud, både inden og efter barberingen, hvor huden er særligt sensitiv.


2. Skrab ikke i øst og vest

Med en intimbarbering ønsker mange en tæt og glat barbering. Og derfor skraber de både med hårenes groretning og mod hårenes groretning. Men du skal altid huske at barbere MED hårenes retning, og ALDRIG mod hårenes retning. Skraber du mod hårene, river du for meget i huden, og det giver en uensartet intimbarbering. Hold let ud i din hud, når du skraber, men ikke for meget, så du hiver i huden.

Når du skraber, er det også vigtigt at bruge et godt produkt, der får barberingen til at glide lettere. Her kan du bruge shave gel (barbergel) fra Australian Bodycare. Gelen arbejder sammen med bladet, samtidig med at  den modvirker bakterier, så de kan udvikle sig til røde knopper. Barberbladet får dine hårsække til at åbne sig, og derfor er det vigtigt, at du også under intimbarberingen beskytter dig mod bakterier.

Hvis du ikke synes, barberingen er tæt nok, så skyller du gelen af med vand, lægger et nyt lag og gentager proceduren.

Barbergel mod røde knopper og skægpest
Shaving gel modvirker rødme, skægpest og barberknopper
+15.000 anmeldelser
Normalpris 99,95 kr
Udsalgspris 99,95 kr Normalpris
Barbergel mod røde knopper og skægpest - Shaving gel modvirker rødme, skægpest og barberknopper

3. Undgå stramme bukser og undertøj

Det er også vigtigt at være nænsom med huden efter intimbarberingen. Her er din hud endnu mere sensitiv, end den er i forvejen i det sarte område. Derfor skal du sørge for at give huden den rigtige pleje. Brug eksempelvis After shave fra Australian Bodycare. After shave giver huden masser af fugt og næring, og med tasmansk peber på formularlisten med naturlige ingredienser får du beroliget og dæmpet den irriterede hud. Huden styrkes så den bliver sund og stærk.

Dertil er det en god idé, at du undgår stramme bukser og undertøj efter din intimbarbering. Huden har ikke godt af at blive lukket inde i stramtsiddende syntetiske stoffer, og derfor er det allerbedste, du kan gøre for at bevare et godt barberingsresultat, at gå i løstsiddende bomuldsundertøj, der giver det sarte område masser af luft, så huden kan ånde.

Aftershave lotion til røde barberknopper
Aftershave balm mod skægpest og indgroede hår efter barbering
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 99,95 kr
Udsalgspris Fra 99,95 kr Normalpris
Aftershave lotion til røde barberknopper - Aftershave balm mod skægpest og indgroede hår efter barbering

4. Hvis uheldet er ude

Har du glemt at beskytte din hud mod bakterieangreb, og sidder du nu tilbage med røde barberknopper? Når skaden er sket, har din hud brug for ro til at hele igen. Derfor må du endelig ikke barbere ovenpå de røde knopper. Gør du det, vil infektionen fra knopperne sprede sig på din hud, så du bare får endnu flere. Derfor skal du vente med at barbere dig, til huden er helet op.

I mellemtiden kan du fremskynde processen ved at fugte huden godt med after shave fra Australian Bodycare, som du kan bruge til at forebygge de røde knopper næste gang du skal barbere dig. Jo renere du holder din hud, jo bedre betingelser får den for at hele op hurtigt.


Sådan undgår du barberknopper, indgroede hår og røde knopper med de rigtige produkter:

  1. Vask området med Face Wash for at fjerne bakterier.
  2. Skyl grundigt med lunkent vand.
  3. Påfør Shave gel (barbergel), vent et minut og barber i hårenes groretning.
  4. Skyl grundigt med lunken vand.
  5. Fordel After shave på området efter barbering.

Om produkterne:

Face Wash – 100 ml
Before shave anvender naturlig Tea Tree OiL til at give en effektiv beskyttelse mod røde knopper, rødmen, nedgroet hår og andre hudproblemer efter intimbarbering. Den antibakterielle effekt fra Tea Tree Oil modvirker de bakterier der giver røde knopper efter intimbarbering.

Shave gel – 200 ml
Shave gel (barbergel) indeholder antibakteriel Tea Tree Oil, der modvirker bakterier og holder huden sund og ren efter barbering. Shave gel en helt gennemsigtig barbergel. Det giver dig bedre overblik over, hvor du barberer dig. Det betyder, at du har en større chance for at undgå smertefulde uheld under intimbarberingen.

After shave – 100 ml
After shave nedsætter risikoen for, at der opstår barberknopper, indgroede hår og rødmen i forbindelse med intimbarbering. Balmen indeholder naturlige aktiver som allantoin, tasmansk peber og antibakteriel Tea Tree Oil til effektivt at forhindre gener efter intimbarberingen.

Produkterne fra Australian Bodycare er dermatologisk testede, så vi kan forsikre om, at vores produkter er hudvenlige – også for folk med sensitiv hud.

Sæt til at modvirke røde knopper efter barbering
2 produkter mod indgroede hår og skægpest
+15.000 anmeldelser
Normalpris 179,95 kr
Udsalgspris 179,95 kr Normalpris 199,95 kr
Sæt til at modvirke røde knopper efter barbering - 2 produkter mod indgroede hår og skægpest