Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Hvad er hårsækmider/demodex-mider

Hårsækmider eller demodex-mider er små mikroskopiske organismer, der lever i hårsækkene og talgkirtlerne i vores hud. Disse mider er naturlige beboere på huden og kan normalt være til stede i små mængder uden at forårsage nogen skade. Men når deres antal øges, kan det forårsage en række hudproblemer.

Demodex-mider er kendt for at forårsage hudproblemer som rosacea, seborrheisk dermatitis og andre lignende hudsygdomme. Når antallet af disse mider øges, kan det føre til betændelse, irritation og andre hudproblemer. Særligt ved øjenlågene kan en overproduktion af talg gøre at der er flere mider. Det kan være svært at afgøre, om man har demodex mider, da de er så små og kun kan ses under et mikroskop. Men hvis du oplever vedvarende hudproblemer, er det altid en god idé at konsultere din egen læge. 

Demodex-mider og øjenlåg

Demodex-mider kan også findes på øjenlågene, hvor de kan forårsage kløe, irritation og betændelse. Disse mider lever af sebum, som er en olieagtig substans, der produceres af hår- og talgkirtlerne i huden omkring øjenlågene.

En ansigtsrens med Tea Tree Oil er en naturlig og effektiv måde at rense området, hvor miderne er problem som fx på øjenlågene. Ansigtsrensen har en rensende virkning og kan hjælpe med at holde miderne nede og reducere skidt i området. Derudover kan tea tree oil hjælpe med at regulere sebumproduktionen og holde huden omkring øjenlågene sund og ren.

Påfør en lille mængde ansigtsvask på dine fingerspidser og masser det forsigtigt ind i huden i en cirkulær bevægelse. Skyl herefter produktet af med lunkent vand og dup huden tør med et rent håndklæde

Ansigtsrens til bumser og uren hud
Daglig ansigtsvask til fedtet og uren hud til både mænd og kvinder
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 119,95 kr
Udsalgspris Fra 119,95 kr Normalpris
Ansigtsrens til bumser og uren hud - Daglig ansigtsvask til fedtet og uren hud til både mænd og kvinder

Demodex-mider og Rosacea

Rosacea er en kronisk hudsygdom, der kan forværres af tilstedeværelsen af hårsæk-/ demodex mider. Miderne lever i hårsækkene og kan forårsage betændelse og rødme i ansigtet, hvilket kan føre til øget irritation og ubehag.

En ansigtsvask med tea tree oil kan bruges som en naturlig rensende effekt mod demodex mider i ansigtet og til pleje ved rødme forbundet med Rosacea. Olien har en rensende effekt, der kan hjælpe med at rense ved miderne og derved holde området omkring Rosacea rent.

Påfør en lille mængde ansigtsvask på dine fingerspidser og masser det forsigtigt ind i huden i en cirkulær bevægelse. Skyl af med varmt vand og dup dit ansigt tørt med en blød håndklæde. 

Hold herefter din hud beskyttet med en fugtgivende ansigtscreme. Påfør en lille mængde creme og fordel i ansigtet og masser den ind.

Hvis du oplever nogen form for irritation eller allergisk reaktion, skal du straks stoppe med at bruge produktet og konsultere en læge eller dermatolog.

Sæt til pleje af rosacea, rødme & sensitiv hud
3 beroligende produkter kan bruges ved rosacea: rens, B5 Serum & creme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 399,95 kr
Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 499,95 kr
Sæt til pleje af rosacea, rødme & sensitiv hud - 3 beroligende produkter kan bruges ved rosacea: rens, B5 Serum & creme

Naturlig rensning ved hårsækmider

Der er flere naturlige midler, der kan hjælpe med at rense områderne omkring demodex mider og lindre symptomer. Nogle af disse omfatter:

 • Mandelolie har en rensende egenskaber og kan hjælpe med at lindre kløe og irritation i huden. Det kan påføres direkte på de berørte områder og masseres let ind i huden.
 • Grøn te er kendt for sine rensende egenskaber, som kan hjælpe med at reducere skidt i huden og bekæmpe demodex mider. Du kan anvende en kølet grøn tepose direkte på de berørte områder for at lindre kløe og irritation.
 • Honning har rensende egenskaber og kan hjælpe med at holde huden ren. Det kan påføres direkte på de berørte områder og efterlades i 20-30 minutter, før det skylles af med varmt vand.

Hårsækmider på kroppen

Brug en mild og skånsom body wash med Tea Tree Oil som Australian Bodycare's Body Wash til at rense berørte områder. Fokuser på brystet, ryggen og andre påvirkede områder. Skyl grundigt og tør kroppen forsigtigt. Oprethold en god kropshygiejne ved at skifte tøj regelmæssigt og undgå stramt siddende tøj. Konsulter altid egen læge for råd.

Body Wash med Tea Tree Oil
Showergel til daglig pleje og mod bumser og uren hud på kroppen
+15.000 anmeldelser
Normalpris Fra 99,95 kr
Udsalgspris Fra 99,95 kr Normalpris
Body Wash med Tea Tree Oil - Showergel til daglig pleje og mod bumser og uren hud på kroppen

  Sikkerhedsforanstaltninger

  Når man bruger tea tree oil eller andre naturlige midler til at rense ved demodex mider, er det vigtigt at tage visse sikkerhedsforanstaltninger. Før du begynder at bruge nogen form for behandling, bør du altid konsultere din læge eller hudlæge.

  Andre naturlige midler og behandlinger kan også have bivirkninger eller interagere med medicin, så det er vigtigt at undersøge og konsultere en læge, før du begynder på en ny behandling.

  Husk altid at følge producentens anvisninger og tage de nødvendige forholdsregler, når du bruger tea tree oil eller andre naturlige midler til pleje ved demodex mider.


  FAQ


  Hvordan ved man om man har demodex mider?

  Du kan få en hudbiopsi eller en udstrygningstest hos en hudlæge for at afgøre, om du har demodex mider. De kan også undersøge dine symptomer, som omfatter kløe, rødme og irritation på huden eller i øjenområdet.


  Er demodex mider og hårsækmider det samme?

  Ja, demodex mider er en type hårsækmider, der lever i talgkirtlerne i hud og hår. De kan findes på forskellige dele af kroppen, herunder ansigtet, øjenlågene og øjenbrynene.


  Er rosacea mider på huden?

  En af de faktorer, der kan forværre rosacea symptomer, er demodex mider. Disse mider kan forårsage inflammation og rødme i huden.


  Hvordan man kan dræbe Demodex mider på mennesker?

  Der er flere måder at dræbe demodex mider på, herunder anvendelse af medicinske shampooer eller cremer, der indeholder svovl eller metronidazol. Tea tree oil og andre naturlige midler kan også være til at rense områderne, hvor miderne er.


  Mider i øjenvipper?

  Ja, demodex mider kan også leve i øjenområdet, herunder øjenlågene og øjenbrynene.


  Har alle mennesker demodex mider?

  Ja, stort set alle mennesker har demodex mider på deres hud og hår. Men i nogle tilfælde kan antallet af mider være forøget, hvilket kan føre til symptomer og hudproblemer.

  Sæt til pleje af rosacea, rødme & sensitiv hud
  3 beroligende produkter kan bruges ved rosacea: rens, B5 Serum & creme
  +15.000 anmeldelser
  Normalpris 399,95 kr
  Udsalgspris 399,95 kr Normalpris 499,95 kr
  Sæt til pleje af rosacea, rødme & sensitiv hud - 3 beroligende produkter kan bruges ved rosacea: rens, B5 Serum & creme