Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Bumser i ansigtet – hvad stiller man op?

» Find de omtalte produkter her

Bumser er svære at skjule – særligt når de sidder i ansigtet. Og derfor er det ekstra generende og ubehageligt at have bumser netop der. Det kommer let til at påvirke psykisk, og måske betyder det, at man undgår visse situationer.

Det er ærgerligt, og derfor er der al mulig grund til at søge hjælp mod bumserne. Heldigvis er der også meget, du selv kan gøre for at både bekæmpe og forebygge bumser i ansigtet – og på resten af kroppen for den sags skyld, hvis du også har problemer med bumser der.


Sådan kan du behandle bumser i ansigtet

Bumser forsvinder ikke bare af sig selv her og nu. Det kræver en indsats, hvis du vil bumserne til livs. Du kan selvfølgelig sætte dig ned og vente på, at de forsvinder med alderen (og det sker for de fleste mennesker, når teenageårene er ved at være ovre). Men vil du gerne slippe for bumserne inden da – eller hører du til de uheldige, der stadig døjer med bumser, selv om du langt fra er teenager længere – så kræver det en daglig indsats med de rigtige produkter ved hånden. Men er du klar til det, er der heldigvis også gode udsigter til en pænere og renere hud.


Prøv hudtesten - Få personlige produktanbefalinger tilpasset din hud


Hvorfor får man bumser?

Bumser er hormonelt betingede. Det er derfor, at det netop er i puberteten, at de fleste får bumser. Når kroppen danner ekstra mange hormoner, dannes der også ekstra meget talg i hårsækken eller talgkirtlen, der så vil blive tilstoppet, fordi talgen ikke kan komme op til hudoverfladen og ud.

Kommer der derefter bakterier ned i talgkirtlen eller hårsækken – og det kan være svært at undgå – vil der dannes betændelse, og så har du en bums.

Behandling af bumserne – trin for trin

Når man ser en stor bums i ansigtet, kan det føles meget fristende at klemme den ud. Det er ikke det bedste, du kan gøre, for du risikerer at skade huden, så du får ar. Men kan du ikke modstå fristelsen, så gør det forsigtigt, og brug gerne et rent stykke papir, så du ikke tilfører flere bakterier til såret.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd mod uren hud i ansigtet

Den bedste behandling af bumser er lidt mere langsigtet. Det handler nemlig om at sørge for at holde huden ren. Døde hudceller, overflødigt fedt, dagens snavs og forurening, bakterier, eventuel makeup og andet, der kan fedte og forurene huden, skal fjernes hver dag.

Resultatet efter 4 ugers brug af ansigtspakken

Her er de trin, du bør følge hver dag i kampen mod bumserne:

Trin 1.

Vask din hud grundigt morgen og aften med lunkent vand og en god vaskecreme specielt til ansigtet. Face wash fra Australian Bodycare indeholder tea tree oil, som modvirker bakterier. Samtidig er den mild og effektiv, så den renser huden fri for snavs, bakterier og andet, der kan tilstoppe porerne, men uden at udtørre og skrubbe unødigt på huden.

Trin 2.

Når du har vasket huden, kan du rense huden i dybden med en skin tonic. Igen er det vigtigt, at du bruger et produkt, der er specielt egnet til en uren hud med bumser. Med face tonic er du sikker på at få et mildt produkt, der renser porerne effektivt, og samtidig sørger indholdet af tea tree oil for at modvirke forekomsten af bakterier i porerne.

Trin 3.

Påfør et par dråber af den gode Blemish Serum på den nyligt rensede ansigtshud og hals og massér godt ind. Lad serum trænge ind i huden og virke – produktet skal altså ikke vaskes af.

Trin 4.

Når man har bumser, kan man let få lyst til at skrubbe og rense huden lidt for meget i håbet om, at det vil få bumserne til at forsvinde. Men du risikerer snarere at udtørre din hud, og det vil blot få huden til at producere mere fedt for at kompensere. I stedet skal du sørge for at tilføre din hud den rette fugt i den rette mængde. Det gør du ved at bruge en mild og plejende ansigtscreme, der er specielt rettet mod hud med bumser. Face cream er mild, irriterer ikke huden og modvirker bakterier i porerne og på hudoverfladen.

Trin 5.

Har du brug for en her og nu-behandling af en irriterende bums, der pludselig popper op, kan du bruge den lille spot stick. Den er nem at have med i tasken eller lommen. Den virker mod bakterier, samtidig med at den plejer og styrker huden. Den helende effekt får hurtigere huden til at blive pæn igen.

Lider du af bumser i ansigtet i svær grad, og hjælper den daglige hudpleje ikke, bør du opsøge en læge eller hudlæge og tale med ham eller hende om muligheden for at få en medicinsk behandling i form af creme eller salve eller en pillekur. I nogle tilfælde kan det være den rigtige behandling.

Stor ansigtspakke til uren hud
5 renseprodukter til fedtet hud med bumser og hudorme
+15.000 anmeldelser
Normalpris 499,95 kr
Udsalgspris 499,95 kr Normalpris 579,95 kr
Stor ansigtspakke til uren hud - 5 renseprodukter til fedtet hud med bumser og hudorme

Sådan kan du forebygge bumser i ansigtet

Behandling af bumser og forebyggelse af bumser er i høj grad to sider af samme sag. Det handler om at overholde en god daglig rutine, hvor du vasker, renser og fugter din hud.

Det er nemt og behøver ikke tage mere end et par minutter morgen og aften. Og med de rigtige produkter ved hånden vil du ret hurtigt kunne se resultater.

Husk derfor hver dag – morgen og aften – at pleje og passe godt på din hud med følgende rutiner:

1. Vask din hud med lunkent vand og en god ansigtsvask. Det kan være face wash med indhold af antibakteriel tea tree oil mod bumser.

2. Rens derefter din hud med en skintonic. Face tonic renser effektivt porerne og modvirker bakterier.

3. Påfør et par dråber af den gode Blemish Serum på den nyligt rensede ansigtshud og hals og massér godt ind. Lad serum trænge ind i huden og virke – produktet skal altså ikke vaskes af.

4. Fugt din hud med en god ansigtscreme specielt til bumser og uren hud. Face cream er en mild og plejende dagcreme, der modvirker bakterier, og den irriterer ikke huden – Se hele udvalget af hudcreme her.

Hvis du er klar til at gøre en lille indsats hver dag, kan du altså selv gøre meget for at undgå bumser i ansigtet fremover. Lider du også af bumser andre steder på kroppen, er det de samme principper, der gælder: Huden skal vaskes, renses og plejes med fugt.

Når det handler om forebyggelse af bumser, spiller kosten sandsynligvis ikke den store rolle. Der er i hvert fald ingen beviser for, at fed og usund mad giver bumser og uren hud. Men en sund kost og livsstil er godt for vores helbred generelt. Og man ved, at stress kan påvirke huden, fordi stress har indflydelse på hormonbalancen, og dermed kan stress øge forekomsten af bumser.