✔ Hurtig levering & fri fragt fra 289,- 

Dårligt hipster-nyt: Dit fuldskæg kan være fyldt med bakterier

Fagligt opdateret: 17/8/2023

En undersøgelse viser, at din ansigtsbehåring kan være fyldt med bakterier, som man oftest finder på toilettet. Læs her om, hvordan du undgår bakterier i skæg.

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut hos Varde Apotek
Anne har læst en kandidatgrad i Farmaci på SDU, og har de seneste år arbejdet som klinisk farmaceut på Apoteket. Til dagligt rådgiver hun apotekets kunder samt læger omkring optimal brug af lægemidler.

 måske skal du til at tænke dig om en ekstra gang, hvis du render rundt med et stort skæg, planlægger at få et, eller måske kysser med én, som har et.

Hver anden mand har nemlig tarmbakterier i sit skæg, viser en ny undersøgelse fra Manchester Metropolitan University.

I undersøgelsen, der er foretaget i samarbejde med kosmetikfirmaet Fragrance Direct, er mændenes skæg blevet testet, og her var tarmbakterien enterokokker en populær gæst i skægget.

Det kan godt være, du måske tænker, at der er større sandsynlighed for at få bakterier i sit skæg, hvis det er langt. Men sådan er det faktisk ikke. Også mænd med skægstubbe blev testet positive for enterokokker, skriver bl.a. Men’ Health.

Hvad skal man gøre for at undgå bakterier i skægget?

Først skal du starte med at vaske dine hænder, efter du har været på toilettet, ifølge en undersøgelse, gør 60 procent af os ikke det.

Derefter…….

Husk almindelig god hygiejne og pas godt på dit skæg.

Lad bare skægget gro, men husk at vaske det ordentligt. Ellers risikerer du at rende rundt med en bakteriebombe.

Hipster eller ej. Dit fuldskæg har brug for pleje. Særligt vigtigt er det, at du husker at behandle og vaske det ordentligt.

Hvis du går i bad hver eller hver anden dag, som man bør gøre, og du også vasker dit ansigt og skæg, så bør du være sikret mod at gå rundt med bakterier i dit skæg til daglig

Vask dit skæg HVER dag. Dit skæg er udsat for mad og drikke og vind og vejr. Derfor skal dit skæg vaskes oftere end dit hår og gerne med en antibakteriel shampoo som modvirker bakterier. Så bør du være sikret mod at gå rundt med bakterier i dit skæg til daglig.

Vi anbefaler: Hårshampooen fra Australian Bodycare indeholder den naturlige antibakterielle Tea Tree Oil. Her får du en shampoo, der modvirker bakterier og rengør dit skæg, så det altid er rent og lækkert at se på. Desuden kan shampooen selvfølgelig også bruges i håret og derved får du en shampoo til hårvask, som samtidig er perfekt til skægget. Find shampoo her

Bonus tip:
Hvis du har problemer med bumser og uren hud i kanten eller under skægget, så anbefaler vi, at du bruger en skin tonic. Vælg en skin tonic der er antibakteriel og gerne med den naturlige Tea Tree Oil, som modvirker de bakterier, der giver bumser og uren hud.

Tea Tree shampoo til skæl og tør hovedbund

Shampoo mod Skæl, kløende hovedbund og fedtet hår

89,95 kr

Skin tonic til daglig dybderens

Dybderensende tonic med Tea Tree Oil mod bumser og hudorme

99,95 kr