Anne Thestrup Meimbresse, Farmaceut ved Varde Apotek

Gennemlæst af Anne Thestrup Meimbresse

Klinisk farmaceut, Varde Apotek

Se Annes profil her »
Indholdsfortegnelse:

Sommeren (og myggene) står for døren

Når sommeren er over os, er det ofte ensbetydende med lune og lyse aftener, som indbyder til hygge udenfor. Desværre kan den gode stemning få en brat ende, hvis der kommer myg til, som sværmer rundt og stikker hele familien.


1.  Tidspunktet er altafgørende

Der er visse tidspunkter i døgnet, hvor myggene bliver særligt aktive. Hvis du gerne vil undgå stik, skal du derfor holde øje, når det er ved at være skumringstid.

Når det er først på aftenen, og helt indtil solopgang, er hunmyggene på jagt efter blod, som de kan bruge, når de skal lægge æg. Myg er altså særligt aktive ved solopgang og solnedgang, så her skal du være ekstra opmærksom.


2. Pak arme og ben ind

Du har sikkert erfaret, at det særligt er dine arme og ben, som bliver ramt af myggestik. Når de små bæster kommer frem, er det derfor vigtigt, at du sørger for at dække kroppen godt til.

Synlige og udsatte områder som arme og ben er en god idé at beskytte med lange bukser og trøjer. I kan også pakke jer ind i tæpper, hvis det er hyggeligere. Selvom det ikke virker oplagt at pakke sig ind i tøj, når der er varmt, er det nu engang nødvendigt, hvis de små insekter skal holdes ude.

Stift til myggestik
Kløestillende stick mod bakterier og irritation ved insektbid
+15.000 anmeldelser
Normalpris 79,95 kr
Udsalgspris 79,95 kr Normalpris
Stift til myggestik - Kløestillende stick mod bakterier og irritation ved insektbid

3. Myggenettet er din ven i nøden

Et myggenet er et effektivt redskab til at holde myggene på afstand. Som navnet antyder, spændes nettet ud over dig, og det kan forhindre myggene i at stikke dig. Det er derfor en god idé at sove under et myggenet, særligt hvis du opholder dig i udlandet, hvor myg kan smitte med alvorlige sygdomme.4. Vælg jeres placering med omhu

Det er ikke ligegyldigt, hvor I vælger at opholde jer i de lune aftentimer, hvis I gerne vil undgå at vågne op med kløende stik næste morgen.

Sørg for, at I ikke sidder et sted, hvor der er særligt fugtigt eller stillestående vand, da det er områder, hvor myggene elsker at yngle og holde til generelt.


5. Brug myggemidler, hvis skaden er sket

Selvom du tager alle de nødvendige forbehold, er det stadig sandsynligt, at en myg sætter sig på dig. Hvis du er så uheldig, at en myg efterlader dig en kløende hilsen, er der heldigvis visse præparater, som kan mindske generne. Men husk, at du skal være opmærksom på, hvilke produkter du tager i brug.


+ Et bonustip

Et brugbart redskab er Australian Bodycares spot stick baseret på tea tree oil. Den er med sine smarte størrelse nem at have med sig over alt, og så har den en lindrende og effektiv virkning med det samme.

Stift til myggestik
Kløestillende stick mod bakterier og irritation ved insektbid
+15.000 anmeldelser
Normalpris 79,95 kr
Udsalgspris 79,95 kr Normalpris
Stift til myggestik - Kløestillende stick mod bakterier og irritation ved insektbid