5 årsager til tørhed i skeden, og hvordan det kan undgås

Kvinder i alle aldre vil i løbet af deres liv opleve problemer med deres underliv i større eller mindre grad. Det kan være kløe, irritation eller andre gener. Læs med her og få 5 gode råd til, hvordan du kan undgå tørhed i underlivet, og hvad du skal være opmærksom på.

Vaginal tørhed – hvad er symptomerne?

Der kan være mange gener forbundet med at have tørre slimhinder i dit underliv. Udover tørhed kan der opstå ubehag ved samleje, en brændende fornemmelse samt kløe og irritation. Der kan også opstå lugtgener, som kan være hæmmende for dig. Det er derfor vigtigt, at du blandt andet undgår at bruge parfumeret sæbe under din intimpleje, og at du skifte trusser ofte.

For at sikre at dit underliv er modstandsdygtigt over for bakterier, er det vigtigt, at du afhjælper eventuelle gener og samtidig forebygger, så du ikke oplever problemer fremadrettet.

Til det kan vælge at gøre brug af Femi Daily fra Australian Bodycare, som er en gel, der både afhjælper og forebygger mod ubehag i dit underliv på en skånsom, men effektiv måde.

Vær desuden opmærksom på følgende 5 ting, hvis du gerne vil undgå tørhed og gener i underlivet.

1. Vær skånsom med din intimhygiejne

Selvom det er godt at holde sig ren og vaske sit underliv grundigt, kan overdrevet og hyppig vask rent faktisk have den modsatte effekt på balancen i dit underliv.

Hvis du er for voldsom med sæben, kan det skabe en forkert PH-værdi, som ødelægger dit naturlige miljø. Husk derfor, at du ikke skal overdrive og være for voldsom med din intimhygiejne.

2. Hormonel forandring kan give tørhed

Hvis du har født, eller hvis du ammer, skaber det en hormonel forandring i kroppen. Den ubalance i bakteriefloraen kan blandt andet give tørhed og irritation i skeden, og derfor er det vigtigt, at du opretholder balancen ved brug af en hormonfri gel.

3. Tager du p-piller eller andet medicin?

Noget af det, der også kan skabe ubalance i din bakterieflora, er, hvis du anvender p-piller eller anden form for medicin. Medicin kan få din PH-værdi i skeden til at stige, og det kan give dig problemer i underlivet.

4. En krop i forandring

Falder kroppens østrogenniveau, som den eksempelvis gør, når du som kvinde er i overgangsalderen, kan det give gener som eksempelvis tørre slimhinder. Der kan også være andre årsager til, at dit østrogenniveau falder, det er derfor vigtigt, at du løbende forebygger med god pleje.

5. Tørhed kan skyldes skedesvamp

Oplever du tørhed, kløe eller andre gener i dit underliv, kan det skyldes skedesvamp eller bakteriel vaginose. Svamp i underlivet er noget, alle kvinder kan få, og det er heldigvis nemt at behandle.

Du kan med fordel sørge for at holde dit underliv i balance ved at forebygge skedesvamp ved brug af en hormonfri intimgel.

>> Læs meget mere om Australian Bodycares produkter lige her <<